Home » , » Ε, όχι, δε θα μας φιμώσουν! - Αγωγή Ενωσης Αποστράτων κατά Ν. Μπογιόπουλου

Ε, όχι, δε θα μας φιμώσουν! - Αγωγή Ενωσης Αποστράτων κατά Ν. Μπογιόπουλου

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021 | 2:07 π.μ.

Πηγή: ΚΟΝΤΡΑ

Οπως έκανε γνωστό ο ίδιος ο Νίκος Μπογιόπουλος από τον Ημεροδρόμο, η Ενωση Αποστράτων Αξιματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) κατέθεσε εναντίον του αγωγή για συκοφαντική δυσφήμηση. Του ζητούν 70.000 ευρώ για «ηθική βλάβη» και ζητούν τη φυλάκισή του για 6 μήνες «ως μέσον εκτελέσεως της απόφασης που θα εκδοθεί». Δηλαδή, αν δεν τους σκάσει τα φράγκα, να πάει έξι μήνες φυλακή.

Του είχαν στείλει εξώδικο, στο οποίο ο Ν. Μπογιόπουλος απάντησε την 1η Απρίλη. Του ζητούσαν να ανακαλέσει όσα είχε πει σε βάρος τους στη ραδιοφωνική του εκπομπή στον Real FM στις 5 Μάρτη του 2021. Και φυσικά, ο Μπογιόπουλος δεν ανακάλεσε. Τι να ανακαλέσει; Τα όσα είπε για τις γιορτές μίσους που οργανώνουν αυτοί οι κύριοι κάθε χρόνο στο Γράμμο, για να γιορτάσουν τη «συντριβή των κομμουνιστοσυμμοριτών»; Εκεί που μαζεύονται όλα τα φασισταριά της χώρας και όπου τα τελευταία χρόνια κυριαρχούσαν οι δολοφόνοι νεοναζιστές της Χρυσής Αυγής, με τους οποίους μάλιστα η ΕΑΑΣ συναντιόταν (ακόμα και ένα χρόνο μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλου Φύσσα και συμφωνούσαν για «κοινούς αγώνες» και «κοινά προγράμματα»).


31.10.2014: Εκπρόσωποι της ΕΑΑΣ και του νεοναζιστικού μορφώματος συναντώνται στα γραφεία του δεύτερου, υπό το… στοχαστικό βλέμμα του φιρερίσκου. Ενα χρόνο και κάτι μέρες μετά τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα!

Αν ο Μπογιόπουλος ανακαλούσε αυτά που είπε (και αυτά που έγραψε), θα έπρεπε να μην ξαναπιάσει πληκτρολόγιο ή μικρόφωνο για όλη την υπόλοιπη ζωή του. Αλίμονο αν μια απειλή, απ’ όπου κι αν προέρχεται (και δυο φορές αλίμονο αν η απειλή είναι φασιστική) μπορούσε να βουλώνει στόματα.

Σε ό,τι αφορά τη συγκεκριμένη υπόθεση, τα γράφει αναλυτικότατα ο Ημεροδρόμος και δε χρειάζεται να τα επαναλάβουμε. Εδώ, όμως, εγείρεται ένα ευρύτερο ζήτημα, επί του οποίου οφείλουμε να τοποθετηθούμε.

Η αγωγή των απόστρατων τυπικά στρέφεται κατά του Ν. Μπογιόπουλου, επί της ουσίας όμως μας αφορά όλους και όλες. Οσους και όσες δημοσιολογούμε, αναλύοντας την πραγματικότητα και εκφράζοντας τις απόψεις μας επ’ αυτής, ανάλογα με τις ιδεολογικές, πολιτικές, κοινωνικές, πολιτιστικές μας αφετηρίες. Οποιανού δεν του αρέσει κάτι (συνήθως δεν τους αρέσει να αποκαλύπτονται οι πομπές τους), πρώτα στέλνει ένα απειλητικό εξώδικο (μπας και φοβηθεί ο δημοσιολογών ή το Μέσο από το οποίο δημοσιολογεί) κι άμα δεν τους φοβηθεί, του τραβάνε μια αγωγή, ζητώντας του τον ουρανό με τ’ άστρα.

Στην πραγματικότητα, πρόκειται για ωμό εκβιασμό προς τους δημοσιογράφους που κάνουν αποκαλυπτική δημοσιογραφία και έχουν το θάρρος της γνώμης. Κυρίως προς τους αριστερούς. Παλιά υπήρχαν οι φυλακές και οι εξορίες, τώρα που δεν υπάρχουν βρήκαν τις αγωγές με τις οποίες ζητούν τεράστια ποσά.

Από την άποψη αυτή, εμείς θεωρούμε ότι η αγωγή κατά Μπογιόπουλου μας αφορά άμεσα. Είναι γνωστό ότι δεν ανήκουμε στον ίδιο πολιτικό χώρο, όμως, απέναντι στις φασιστικές απειλές δε χωράει διαχωρισμός στο στρατόπεδο του αντιφασισμού.

Είναι φασιστική απειλή η αγωγή της ΕΑΑΣ κατά Μπογιόπουλου; Αμ’ τι άλλο είναι; Αυτοί που κάνουν κουμάντο στην ΕΑΑΣ έχουν ακούσει πολλά από δικούς τους (δείτε για παράδειγμα εδώ), αγωγή όμως έκαναν στον Μπογιόπουλο. Γιατί; Επειδή ο Μπογιόπουλος υπερασπίστηκε τον ΔΣΕ, τις μαχήτριες και τους μαχητές του. Αυτό τους έτσουξε. Είναι μια αγωγή ενταγμένη στον «αγώνα κατά του κομμουνιστοσυμμοριτισμού». Γιατί γι’ αυτούς, «κομμουνιστοσυμμορίται» είμαστε όλοι και όλες όσοι/ες υπερασπιζόμαστε τους αγώνες που έδωσε ο ανθός του ελληνικού λαού, για ν’ απαλλαγεί η χώρα μας από ξένους και ντόπιους δυνάστες.

Και να πεις ότι πρόκειται για κάποιον πολιτικά αδύναμο ιδιώτη, που τον «περιέλαβε» ο Μπογιόπουλος χωρίς να του επιτρέψει να υπερασπιστεί τον εαυτό του! Εδώ πρόκειται για πολιτικό φορέα. Η ΕΑΑΣ είναι μεν ΝΠΔΔ (που επιχορηγείται από το υπουργείο Αμυνας και έχει φαντάρους να δουλεύουν σαν άμισθοι υπάλληλοι στα γραφεία της), όμως πολιτεύεται ως πολιτικό κόμμα. Στο χώρο της μοναρχοφασιστικής Ακροδεξιάς, βεβαίως βεβαίως. Εξ ου και οι επίσημες συναντήσεις με τους νεοναζιστές. Ηταν η εποχή του… πολυκομματισμού και οι επικεφαλής της ΕΑΑΣ «ψάχνονταν» να στήσουν κόμμα σε συνεργασία με άλλες ακροδεξιές, φασιστικές, ναζιστικές γκρούπες.

Αυτοί έχουν δικαίωμα να βρομίζουν τον τόπο με τη μοναρχοφασιστική σαπίλα (παραβιάζοντας ακόμα και τους νόμους του κράτους, του οποίου αποτελούν Νομικό Πρόσωπο: οι νόμοι του ελληνικού αστικού κράτους μιλούν για εμφύλιο πόλεμο και όχι για «πόλεμο κατά των κομμουνιστοσυμμοριτών»), αλλά ο Μπογιόπουλος (και ο κάθε Μπογιόπουλος) δεν έχει δικαίωμα να καταγγέλλει τη σαπίλα. Θέλουν να μας φιμώσουν, μ’ άλλα λόγια!

Αυτό πρέπει να τελειώσει. Εκφράζοντας την αλληλεγγύη μας στον Νίκο Μπογιόπουλο, που δέχεται αυτή την επίθεση, πρέπει ταυτόχρονα να συμπήξουμε ένα ευρύ μέτωπο ενάντια σε κάθε προσπάθεια φίμωσης των φωνών που βρίσκονται έξω από το κυρίαρχο μπλοκ, που δεν υπηρετούν τη «μία και μοναδική αλήθεια» του αστικού στρατοπέδου, ιδιαίτερα στα ζητήματα της σχετικά πρόσφατης ιστορίας του τόπου μας. Να μην ανεχτούμε να μας φιμώσουν οι επίγονοι του δωσιλογισμού, που μεταλλάχθηκε σε «στρατηγέ, ιδού ο στρατός σας», μετά σε χούντα και πάει λέγοντας. Aυτοί πρέπει να το βουλώσουν, όχι εμείς.

Καλούμε όλα τα «εκτός των τειχών» Μέσα, έντυπα και ηλεκτρονικά, να συστρατευθούμε σ’ αυτόν τον αγώνα. Σήμερα είναι ο Ν. Μπογιόπουλος, αύριο θα είναι κάποιος άλλος δημοσιογράφος ή κάποιο άλλο Μέσο. Αμα οι εχθροί της ελευθερίας κερδίσουν μία φορά, θα πάρει αέρα ο απαυτός τους και οι προσπάθειες φίμωσης θα γίνουν θύελλα. Επαναλαμβάνουμε: Αυτό πρέπει να τελειώσει. Εδώ και τώρα!

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger