Home » , , » Δυο φωνήεντα με αποδέκτη τον "έγκριτο" δημοσιολόγο Γιώργο Παπαχρήστο

Δυο φωνήεντα με αποδέκτη τον "έγκριτο" δημοσιολόγο Γιώργο Παπαχρήστο

Από giorgis , Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021 | 8:34 π.μ.

Του Γιώργη Γιαννακέλλη

Ούτε κατά διάνοια δεν θα μπορούσε να υπάρξει συντάκτης/ια σ' αυτόν τον ιστότοπο ο οποίος/α θα έδειχνε τόση ανευθυνότητα, και προχειρότητα στην σύνταξη των κειμένων του, όπως αυτή που παρουσιάζουν "βαριά" και "καταξιωμένα", δημοσιογραφικά ονόματα στα αστικά ΜΜΕ. 

Θα αναφερθούμε σε δυο άρθρο των "Νέων". Το πρώτο φέρει την υπογραφή του Γιώργου Παπαχρήστου και θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε επιτομή της αθλιότητας

("Εγκυρος" δημοσιογράφος θεωρείτε ο κ. Παπαχρήστου αλλά να του δώσουμε εμείς μια δημοσιογραφική πληροφορία που μάλλον την αγνοεί. Σύμφωνα μ' αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει στο "ψυγείο" μια είδηση που αναφέρετε σε κάποιες απίστευτα ογκώδης καταθέσεις στο εξωτερικό αυτού του κυρίου, με την προέλευση αυτών των ποσών να αγνοείται. Πάντα σύμφωνα με την ίδια πληροφόρηση το θέμα θα "σκάσει" όταν υπάρξει προεκλογική περίοδος γιατί αυτή η υπόθεση  έχει και σοβαρές πολιτικές προεκτάσεις).

Αλλά ας επανέλθουμε στο πόνημα του κυρίου που αναφέραμε. Συμμετέχοντας κι αυτός στην δημοσιοκαφρική κουστωδία που ανέλαβε την δολοφονία χαρακτήρα του Ιάσονα Αποστολόπουλου -τους λόγους τους έχουμε αναφέρει- μας γράφει πριν τρεις μέρες στην στήλη του στα "Νέα":

Μια που, απ' ό,τι βλέπω, το θέμα της μη παρασημοφόρησης του κυρίου Ιάσονος Αποστολόπουλου εξακολουθεί να απασχολεί τα μέσα ενημέρωσης, ηλεκτρονικά και παραδοσιακά, έχω να συνεισφέρω με μια απορία, την οποία παρακαλώ πολύ, όποιος μπορεί να μου την λύσει. Είδα και ξαναείδα φωτογραφίες του "ήρωα διασώστη" (κατά τους οπαδούς και επαινέτες του) κύριου Αποστολόπουλου. Σε όλες, πλην μιας, αν δεν κάνω λάθος, ο "ήρωας διασώστης" φοράει κράνος και πάνω στο κράνος φέρει ενσωματωμένη μια μηχανή λήψης, μάλλον της γνωστής σειράς (για τους μυημένους μιλάω τώρα) Go-pro. Τι τη θέλει τη μηχανή, την ώρα που επιχειρεί, ηρωικά όπως έχει επικρατήσει να λέγεται, να διασώσει μετανάστες -αυτή είναι η απορία μου. Και έχω και μια δεύτερη, συναφή με την προηγούμενη: Το υλικό που συγκεντρώνει, διότι προφανώς συγκεντρώνει υλικό από αυτή την διαδικασία, δεν την έχει διακοσμητική την κάμερα, τι ακριβώς το κάνει; Το κρατάει ο ίδιος, αρχείο; Το στέλνει κάπου; Και αν το στέλνει για ποιο λόγο το κάνει; 

Ας προσπεράσουμε τον στοχευμένο τρόπο γραφής του στο να απαξιώσει τον διασώστη. Κι' αν αυτός βάζει την λέξει "ήρωας" εντός εισαγωγικά εμείς θα γράψουμε ξεκάθαρα ότι ο Παπαχρήστου είναι είναι ένας  ΜΥΘΟΜΑΝΗΣ και ΠΑΡΑΜΥΘΑΤΖΉΣ. 

Υπογράφω μάλιστα το κείμενο και τον προκαλώ αν θίγεται από τους χαρακτηρισμούς μου να με μηνύσει. Ακόμα θυμάμαι τα ατέλειωτα γέλια που είχαμε κάνει με μέλη του Ρουβίκωνα όταν παρουσίασε στα "ΝΕΑ" σαν είδηση το Φωσκολικό σενάριο ότι τον Απρίλη του 2015 μέλη του «Ρουβίκωνα» με «καταδρομικό τρόπο που δρουν τα μέλη της οργάνωσης εισέβαλαν στο Μέγαρο Μαξίμου, έπιασαν στον ύπνο αστυνομικούς και προσωπικό και έφτασαν ώς το γραφείο του Πρωθυπουργού». Εκεί ο Τσίπρας  «είδε τον... Ρουβίκωνα ιδίοις όμμασι»...Μιλάμε για παραμύθι με "δράκο" την αναρχική συλλογικότητα..

Οχι, δεν ισχυριζόμαστε ότι αυτά τα γραφόμενα ήταν παρενέργειες από ουσίες που λαμβάνει ο άνθρωπος. Απλώς λέμε ότι τις φαντασιώσεις του, τις παρουσιάζει σαν ειδήσεις. Επίσης, αν διαθέταμε την βουλευτική ασυλία του Π. Πολάκη θα μπορούσαμε να συμπληρώσουμε τους χαρακτηρισμούς «οχιά» «αισχρός λασπολόγος»«λιβανιστήρι της σαπίλας»  «πληρωμένη γραφίδα της διαπλοκής»,  που απέδωσε ο πρώην αν. υπουργός Υγείας στον Γ. Παπαχρήστου, με πιο πιασάρικα "κοσμητικά επίθετα" δικιάς μας πεζοδρομιακής προέλευσης.

Φυσικά τα μέλη του Ρουβίκωνα  απλώς γέλασαν με τις μαλακίες του γραφιά του Μαρινάκη. Δεν συνέβει όμως το ίδιο με τον Α. Τσίπρα που με αγωγή που κατέθεσε -θα την υποστηρίξει νομικά και ο σ. Θανάσης Καμπαγιάννης- ζητάει με αγωγή του να του καταβάλει ο Παπαχρήστου ένα τεράστιο ποσό για την μυθοπλασία που έκανε αντάμα με τον γνωστό Κουρτάκη. Συγκεκριμένα δημοσίευσαν την «είδηση» ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας μετακόμισε από την Κυψέλη στα Λεγραινά, στη νέα αγορασμένη βίλα του, την οποία ανακαίνισε με κόστος περί το ένα εκατομμύριο ευρώ το οποίο πλήρωσε είτε ο ίδιος (προφανώς με μαύρα αδήλωτα λεφτά) είτε μια μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία εισηγμένη στο χρηματιστήριο, ιδιοκτησίας γνωστού επιχειρηματία και φίλου του πρώην πρωθυπουργού.

Και αυτή δεν είναι μια απλή περίπτωση που μπορεί να την ξεπεράσει τόσο εύκολα όπως έκανε ψελίζοντας κάποιες αστείες δικαιολογίες μετά την απάνθρωπη κυνική τοποθέτηση που έκανε ο Γ. Παπαχρήστου για τα θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης σε εργασιακούς χώρους. Αλλα σ' αυτή την περίπτωση θα επανέλθουμε όταν υπάρξουν εξελίξεις.

Να επιστρέψουμε όμως στις κατασκευασμένες "απορίες" του Γ. Παπαχρήστου για τον Ιάσονα Αποστολόπουλου για να μην θεωρηθεί ότι τις αφήνουμε αναπάντητες. Πιθανότατα ο ίδιος δουλεύει τους αναγνώστες του, αφού ζητάει την "βοήθεια" τους για να του "λυθούν οι απορίες" του, γιατί ο Ιάσονας όπως και οι άλλοι διασώστες φέρουν κάμερες στα κράνη τους κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων διάσωσης. Και λέμε ότι δουλεύει το αναγνωστικό κοινό στο οποίο απευθύνεται γιατί το θεωρούμε εντυπωσιακό να αγνοεί αυτό που γνωρίζει σχεδόν όλος ο κόσμος που έχει καθημερινή τριβή με την επικαιρότητα.  

Οτι δηλαδή σύμφωνα με τους κανονισμούς που υπάρχουν για την λειτουργία των διασωστών, είναι υποχρεωμένοι να  φοράνε στο κράνος τους κάμερες λήψης Go-pro, προκειμένου να αποδεικνύουν κάθε φορά ότι υπάρχει έκτακτη ανάγκη για παρέμβαση και διάσωση προσφύγων και μεταναστών, όπως προβλέπει ο νόμος, ώστε να μην κινδυνεύουν να ακριβώς κατηγορηθούν για διακίνηση! Μάπα το καρπούζι, η "απορία" δηλαδή του Παπαχρήστου. (Υπαρκτό και το ενδεχόμενο ο ίδιος να γνωρίζει τι συμβαίνει και να πέταξε την παπαριά του γνωρίζοντας ότι απευθύνεται σε κατά βάση αστοιχείωτους αναγνώστες). 

Πάμε τώρα και σε ένα άλλο, αυτή την φορά χθεσινό δημοσίευμα της ιστοσελίδα των "Νέων". Το ότι θεώρησε σκόπιμο να μην στερήσει την ενημέρωση από τους αναγνώστες/ιες για το πως περνάει τις διακοπές της η κ. πρώην Πατούλαινα εντάσσετε στον τρόπο που επιλέγουν και ιεραρχούν τις "ειδήσεις" που γράφαμε προηγουμένως. Και αν αξίζει να ασχοληθούμε μ' αυτή την δημοσίευση είναι γιατί συναντήσαμε στο f/b μια ανάρτηση της Ελευθερίας (Ερη) Ρίτσου, της κόρης μεγάλου κομουνιστή ποιητή Γιάννη Ρίτσου. Την αναπαράγουμε:

 Καίτοι φιλόλογος η καημένη η κυρία Πατούλη ξέρει από Ρίτσο, ό,τι ξέρω και γω από κβαντική φυσική.

Παίρνει λοιπόν μια παράγραφο από άρθρο της κας Φωτεινής Σταματοπούλου που είχε δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα «Thessaloniki Arts & Culture» και το κοτσάρει ως στίχους του Ρίτσου! 

Δυο ποιήματα του Ρίτσου να είχε διαβάσει η γυναίκα θα μπορούσε να καταλάβει πως μόνο Ρίτσος δεν είναι το παγκάκι με θέα!

(Από τους δημοσιογράφους των Νέων ή της Εφημερίδας δεν έχω φυσικά απαίτηση να ελέγξουν τις παπαριές περί Ρίτσου που αναπαράγουν.  Μια που το θέμα είναι η κα Πατούλη).

Λογικό είναι η κ. Ρίτσου να εστιάζεται στις ηλιθιότητες που αποδίδουν σαν έργα του πατέρα της. Αλλά ρε γμτ όλοι οι δημοσιογράφοι που εργάζονται στα καθεστωτικά ΜΜΕ ή μυθομανείς θα είναι η απόφοιτοι της "σχολής Ευαγγελάτου"; 

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger