Home » , » Ενώ η πύρινη λαίλαπα σπέρνει τον όλεθρο ο ένας κάνει τις διακοπές του και ο άλλος αρκείται σε ανέξοδες εκτιμήσεις και διαπιστώσεις

Ενώ η πύρινη λαίλαπα σπέρνει τον όλεθρο ο ένας κάνει τις διακοπές του και ο άλλος αρκείται σε ανέξοδες εκτιμήσεις και διαπιστώσεις

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 31 Ιουλίου 2021 | 10:54 μ.μ.


Την ώρα που οι κάτοικοι Ζήρια της  Αχαΐας, περνούν δραματικές ώρες, ο "ανέμελος" κάνει τις διακοπές του και ο αρμόδιος υπουργός του, πιο "συνεπείς" προς τα καθήκοντα του" προβαίνει σε ανέξοδες δηλώσεις και εκτιμήσεις.

Συνοικισμοί εκκενώνονται, ένα τεράστιο πύρινο μέτωπο κατακαίει πευκοδάσος και απειλεί μια παραλιακή ζώνη περίπου 20 χιλιομέτρων και όλα τα Πετσωμένα ΜΜΕ με κάθε τρόπο προσπαθούν να υποβαθμίσουν την τεράστια καταστροφή που είναι σε εξέλιξη.

 Σύμφωνα με τον Γιώργο Ντίνο, πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Αιγιαλείας που μίλησε σε τηλεοπτικό σταθμό, μέχρι τώρα έχουν καεί πάνω από 20 σπίτια, εκτιμώντας ότι θα είναι πολύ μεγαλύτερος ο τελικός απολογισμός. 

Είναι νωρίς ακόμα για να γνωρίζουμε το μέγεθος της οικολογικής καταστροφής καθώς και τις ζημιές σε υποδομές και κτήματα. Σίγουρα πάντως θα είναι είναι τεράστιες. 

Και φυσικά γνωρίζουμε τον αίτιο του ολέθρου. Κάποτε για τις πυρκαγιές έφταιγε ο «στρατηγός άνεμος» και οι «ασύμμετρες απειλές». Τώρα θα ξανακούσαμε την κασέτα για τις «πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες στις δύσβατες περιοχές των πύρινων μετώπων», κλπ.

 Αυτό που δεν θα ακούσουμε είναι ότι η κυβέρνηση των αρίστων ενώ βρήκε χρήματα για να κάνει το μεγαλύτερο εξοπλιστικό πρόγραμμα που υπήρξε τις τελευταίες δεκαετίες για την αστυνομία, άφησε το πυροσβεστικό σώμα εντελώς αδύναμο σε προσωπικό και μέσα. 

Αλήθεια κ. Χρυσοχοϊδη, προέχουν οι προσλήψεις μπάτσων για να αστυνομεύουν τους πανεπιστημιακούς χώρους, ή χρειαζόμαστε πυροσβέστες για να μην καίγεται ο εθνικός μας πλούτος και η περιουσία ανθρώπων. Πόσο πιο χρήσιμο θα ήταν αντί για τα εκατοντάδες μπατσάδικα οχήματα να αγοράζατε πυροσβεστικά μέσα;  
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger