Home » , » Μόνο ο λαός, σώζει τον λαό - Μαζική δυναμική αντίσταση απέναντι στην κυβερνητική πολιτική

Μόνο ο λαός, σώζει τον λαό - Μαζική δυναμική αντίσταση απέναντι στην κυβερνητική πολιτική

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 9 Αυγούστου 2021 | 4:02 μ.μ.


Την Κυριακή 8 Αυγούστου, σύντροφοι και συντρόφισσες από τον Πολιτικό Χώρο Ηλέκτρα Αποστόλου, μεταβήκαμε από τα ξημερώματα σε περιοχές της Βόρειας Εύβοιας, για να συνδράμουμε με τις ελάχιστες δυνάμεις και τον εξοπλισμό μας, στις μεγάλες μάχες ενάντια στην πύρινη λαίλαπα. 

Αρχικά, παραδώσαμε σακούλες με φάρμακα και νερά στο προσωρινό κέντρο της πυροσβεστικής στην Ιστιαία. 

Αξίζει να σημειωθεί πως, ακόμα και στην Ιστιαία, οι πυροσβέστες οι οποίοι ετοιμάζονταν να μεταβούν ξανά στις πρώτες γραμμές των επιχειρήσεων, είχαν μεγάλες ελλείψεις ακόμα και σε αυτά τα βασικότατα και απαραίτητα υλικά. 

 Έπειτα από ενημέρωση και συνεννόηση που είχαμε με υπεύθυνους ανθρώπους της πυροσβεστικής, τους εξηγήσαμε πως εμείς θέλουμε να μεταβούμε σε κάποιο μέτωπο που υπάρχει έλλειψη από ανθρώπινο δυναμικό, πως έχουμε μέσα προστασίας μαζί μας και ενταχθήκαμε στον επιχειρησιακό σχεδιασμό τους.

Εν συνεχεία, μας ενημέρωσαν σε ποιες περιοχές υπάρχει ανάγκη από έμψυχο δυναμικό. Οι σύντροφοι που ήμασταν εκεί, παραδώσαμε νερά, τρόφιμα, φάρμακα και είδη υγιεινής στο δημοτικό γυμναστήριο της Ιστιαίας όπου φιλοξενούνταν προσωρινά άνθρωποι από εκκενωμένους τόπους της βόρειας Εύβοιας. 

Απευθείας μεταβήκαμε στο Πευκί από όπου αποφασίσαμε, έπειτα από ενημερώσεις για το που μαίνονται οι φωτιές και ενόσω είχε ξεκινήσει και η εκκένωση των εκεί περιοχών, να συνδράμουμε στις επιχειρήσεις στο χωριό του Γερακιού. Εκεί οι πυροσβεστικές δυνάμεις, μας εξήγησαν ποιο είναι το στρατηγικό σχέδιο, που και πως μπορούμε να βοηθήσουμε τους ίδιους αλλά και τους χωριανούς. 

Για περίπου δέκα ώρες, βοηθούσαμε στην προετοιμασία των πυροσβεστικών δυνάμεων, στο να βρεθούν και να διανεμηθούν υλικά που θα βοηθούσαν στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς ( λάστιχα, βρύσες, εργαλεία ). 

Η συνεργασία μας με τους κατοίκους του χωριού Γερακιού και το πλήρωμα  της πυροσβεστικής ήταν άψογη, παρά τις αντίξοες συνθήκες τόσο από την κατάσταση των μετώπων της πυρκαγιάς όσο και εξαιτίας των τραγικών ελλείψεων σε προσωπικό και υποδομές εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής. 

Στο χωριό Γερακιού αποδείχθηκε στην πράξη πως ο λαός πιασμένος αλυσίδες αγωνίζεται μόνος με τα σώματα της πυροσβεστικής για να σώσει την λαϊκή περιουσία και την φύση του. Χωρίς κυβερνητική βοήθεια, με τον κρατικό μηχανισμό των υπεράριθμων  σωμάτων ασφαλείας της αστυνομίας που έχουν φτιαχτεί για να τον καταστείλλουν και να τον τρομοκρατήσουν να είναι εξ ορισμού να είναι απέναντί του. 

Δηλώνουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους κατοίκους του Γερακιού και σε κάθε απλό λαϊκό άνθρωπο που αντιμετωπίζει το πόνο της απώλειας της λαϊκής περιουσίας του, της φύσης,της υγείας και κινδυνεύει η ζωή του. Δηλώνουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στις πυροσβεστικές δυνάμεις για την ηρωϊκή δουλειά τους και στους αναγκαίους εργατικούς αγώνες που δίνουν και θα δώσουν για τα εργατικά κεκτημένα τους και την αριθμητική ενίσχυσή τους που είναι αναγκαία για την προστασία των λαϊκών περιουσιών και της φύσης του εργαζόμενου λαού. 

Το σύνθημα ο λαός σώζει τον λαό παίρνει σάρκα και οστά, συγκροτεί τον λαό στην αναγκαία κατεύθυνση να σταθεί μόνος στα πόδια του, να αντισταθεί και να αγωνιστεί απέναντι στην βαρβαρότητα του ιμπεριαλιστικού- καπιταλιστικού συστήματος που εγκληματεί πάνω στον εργαζόμενο λαό και την φύση του.  

ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΣΩΖΕΙ ΤΟ ΛΑΟ 

MAZIKH ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

Πολιτικός Χώρος «Ηλέκτρα Αποστόλου»

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger