Home » , » Μαζική φθορά του Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας - τώρα και στις δημοσκοπήσεις.

Μαζική φθορά του Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας - τώρα και στις δημοσκοπήσεις.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 28 Αυγούστου 2021 | 5:06 μ.μ.

Πηγή: Θανάσης Καμπαγιάννης - f/b

Δεν έχει σημασία να συζητήσουμε την αξιοπιστία των δημοσκοπήσεων ή της κάθε εταιρείας ξεχωριστά. Σημασία έχει η τάση που καταγράφουν ακόμα και οι συγκεκριμένες δημοσκοπήσεις όπως αυτές διεξάγονται από τις συγκεκριμένες εταιρείες (εδώ από την GPO). 

Από το 41% του Ιουνίου του 2020, η Νέα Δημοκρατία προσγειώνεται στο 34,5% τον Αύγουστο του 2021.

Από το 67%-30% Θετικές vs Αρνητικές Γνώμες του Ιουνίου του 2020, ο Μητσοτάκης φτάνει στο 49%-49% τον Αύγουστο του 2021.

Τα ποιοτικά στοιχεία για τη διαχείριση των πυρκαγιών είναι συντριπτικά, ακόμα και στους ψηφοφόρους της ΝΔ. Ειδικά οι αρνητικές γνώμες για το πρόσωπο του πρωθυπουργού είναι ένας σημαντικός δείκτης. Στο 1/3 του εκλογικού σώματος που δεν ενέδωσε ποτέ στην οργανωμένη εκστρατεία αγιοποίησης του Μητσοτάκη, έρχεται πλέον να προστεθεί ένα 20% που μεταστράφηκε μέσα από την εμπειρία της τελευταίας χρονιάς.

Η πανδημία τις επόμενες εβδομάδες θα δοκιμάσει την κοινωνία και το πολιτικό σύστημα. Ένα ενδιαφέρον ποιοτικό στοιχείο είναι ότι για πρώτη φορά από τον Μάρτιο του 2020, οι αρνητικές κρίσεις για την κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας είναι στο 55% (από 44% που ήταν η τελευταία αντίστοιχη μέτρηση της GPO τον Ιούλιο, τότε που οι θετικές γνώμες ήταν στο 54%).

Τα στοιχεία σηκώνουν πολλά περισσότερα σχόλια. Η κυβέρνηση είναι σε κρίση, αλλά δεν θα πέσει σαν «ώριμο φρούτο». Ούτε είναι δεδομένο ότι θα ηττηθεί. Η κυριαρχία της τρίζει. Τώρα πρέπει κάποιος ενεργητικά να την τελειώσει.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger