Home » , , » Προπαγάνδα ίδια κοπής

Προπαγάνδα ίδια κοπής

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021 | 11:02 μ.μ.


Του Κώστα Μ

"Τούρκος εγώ κι εσύ Ρωμιός / κι εγώ λαός κι εσύ λαός / εσύ Χριστό κι εγώ Αλλάχ  / όμως κι οι δυο μας αχ και βαχ", τραγουδάει σε στίχους του Πυθαγόρα ο Γιώργος Νταλάρας. Εκτός όμως απ' τα ίδια ντέρτια, οι δυο γειτονικοί λαοί έχουν να αντιμετωπίσουν και την ίδια κοπής προπαγάνδα από τα καθεστώτα τους.

Τα Τουρκικά ΜΜΕ κάνουν εκτενή αναφορές στο γεγονός ότι την στιγμή που οι καταστροφικές πυρκαγιές σπέρνουν τον όλεθρο σε πολλά σημεία της Ελλάδας, ο "ανέμελος" διακοπάρει.

Απ' την πλευρά τους, οι "δικοί" μας "ενημερωτές" προσπαθούν να υποβαθμίσουν τις καταστροφές που υπάρχουν από την πύρινη λαίλαπα στην χώρα μας, και να υπερτονίσουν τις ανάλογες καταστάσεις στην Τουρκία.

Κάποιοι έλληνες δημοσιολόγοι παρουσιάζονται να ενδιαφέρονται περισσότερο τι συμβαίνει με τις πυρκαγιές στην Αλικαρνασσό και στο Μαναβγκάτ παρά με τα πύρινα μέτωπα που υπάρχουν τώρα στην Φθιώτιδα και στην Ρόδο.

Η Δημήτρης Οικονόμου μάλιστα, απ' τον τηλεοπτικό δείκτη του Αλαφούζου, στηλίτευσε την ενέργεια του Ερντογάν να μοιράσει τσάι σε πυρόπληκτους, χαρακτηρίζοντας "αδιανόητη" την κίνησή του, την "ώρα που η Τουρκία ζει μια κατάσταση δραματική με τις πυρκαγιές και μάλιστα στα πιο τουριστικά μέρη της".

Ας πρόσεχε ο Τούρκος Πρόεδρος. Μοιράζουν τσάι σε τέτοιες περιπτώσεις. Σε παραλία έπρεπε να βρίσκεται, να ανταλλάσσει χειραψίες με τους λουόμενους όπως κάνει ο δικός μας ηγέτης. Ετσι θα είχε την "κατανόηση" του κ. Οικονόμου. 

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger