Home » , » Φανουρόπιτες και ξεματιάσματα (Βίντεο)

Φανουρόπιτες και ξεματιάσματα (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021 | 2:41 π.μ.


Του ανορθολογισμού το ανάγνωσμα, θα μπορούσε να είναι ο τίτλος αυτής της ανάρτησής μας.  Αλήθεια, αν χλευάσουμε κάποιες συμπεριφορές "δημοτικών αρχόντων" θα μας αποδώσουν ότι δεν σεβόμαστε το "θρησκευτικό συναίσθημα" ορισμένων; Κι αυτό γιατί σύμφωνα με την χριστιανική παράδοση "η φανουρόπιτα γίνεται για να φανερώσει ο Ά­γιος σε κάποιον ένα χαμένο αντικείμενο, κά­ποια δουλειά αν ένας είναι άεργος, κάποια χαμένη υπόθεση, την υγειά σε κάποιο άρ­ρωστο και άλλα παρόμοια", ενώ βρήκαμε ιδιαίτερες "προσευχές" την "Βασκανία και το Ξεματιάσματα". 

Πριν κάποιο καιρό χωρίς να το πάρει πρέφα ένας θρησκευόμενος άνθρωπος σαν τον Αντιδήμαρχο Θεσσαλονίκης Χάρη Αηδονόπουλο "καρφώθηκε" -παραθέτουμε στην συνέχεια και το σχετικό βιντεάκι- να έχει καλέσει την προσωπική του "ξεματιάστρα" και να υποβάλλεται στην σχετική "τελετή" για να απαλλαγεί από την επιρροή του "κακού ματιού". 
(Ο κύριος αυτός είναι εκλεκτός χιλιάδων πολιτών για να καθορίζει τα πεπραγμένα που έχουν σχέση με την πόλη του).

Και η άλλη σχετική είδηση που κάνει τον γύρο του διαδικτύου είναι όλα τα λεφτά. Αυτή μας γνωστοποιεί ότι με την ευκαιρία που σήμερα 27 Αυγούστου για τους χριστιανούς είναι η γιορτή του  μεγαλομάρτυρα αγίου Φανουρίου, ο δήμαρχος Καλύμνου Δ. Διακομιχάλης θεώρησε ότι του προσφέρετε η ευκαιρία να επικαλεστεί την βοήθεια των θαμώνων που υπάρχουν στα επουράνια. Οπως λοιπόν διαβάζουμε ο δήμαρχος του νησιού των Δωδεκανήσων παράγγειλε "φανουρόπιτα" την πήγε "στον εσπερινό για να ευλογηθεί" και σήμερα  περιμένει "να του φανερώσει τον «άγνωστο εμπρηστή» της Χωματερής, του νησιού".

Να επαναλάβουμε το γνωστό;: Τι ζούμε ρε παιδιά; 


Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger