Home » , » Για τους «αγανακτισμένους» των ημερών μας

Για τους «αγανακτισμένους» των ημερών μας

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 3 Αυγούστου 2021 | 12:31 π.μ.

Από τον ιστότοπο Prolet Connect, λάβαμε και παραθέτουμε: 

Λόγω της παρουσίασης μερίδας των ΜΜΕ και ΜΚΔ των κινητοποιήσεων των αρνητών της πανδημίας πρέπει να έχουμε συνεχώς μέτωπο ανοικτό με αυτό το φαινόμενο και να προτάσσουμε την ταξική πολιτική για την υγεία του λαού μας απέναντι στις κραυγές που θέλουν να σπάσουν το μέτωπο διεκδίκησης.

Οι αρνητές της πανδημίας πασχίζουν να μας πείσουν ότι αγωνίζονται ενάντια στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού. Παραμύθια! Η κρατική πολιτική είναι μια συνεχή υποχρεωτικότητα που επιβάλλεται στην εργατική τάξη για τα συμφέροντα της αστικής τάξης. Που ήταν όταν η εργατική τάξη έχανε κατακτήσεις; Που ήταν όταν η εργατική τάξη ριχνόταν να δουλεύει χωρίς καμία προστασία στα εργοστάσια και στις επιχειρήσεις; Που ήταν ακόμα και στα συλλαλητήρια που γίνονταν για διεκδίκηση δομών υγείας, προσλήψεις προσωπικού; Που ήταν όταν η κοινωνία έπρεπε και πρέπει να αγκαλιάσει το αίτημα βαρέα και ανθυγιεινά για υγειονομικούς, εμποροϋπαλλήλους, ντελίβερι-εξωτερικούς-ταχυμεταφορείς και κάθε κλάδο που τον έριξαν στην παραγωγή στα τυφλά;

Όλοι οι νόμοι του κράτους είναι υποχρεωτικοί και εκβιαστικοί για τους προλετάριους. Αλλά οι αρνητές της πανδημίας δεν αρνιούνται τον καπιταλισμό ούτε το αστικό κράτος αλλά τα εμβόλια και κάθε τι που προστατεύει από την πανδημία.

Οι περισσότεροι από αυτούς αν όχι όλοι (οι σημαίες που κραταν στα συλλαλητήρια των αρνητών και τα λάβαρα το αποδεικνύουν) ήταν αυτοί που ούρλιαζαν στις «επιτροπές κατοίκων» για τα «ανεμβολίαστα προσφυγόπουλα» που μολύνουν τα ελληνάκια και δεν επέτρεπαν να βρεθούν ούτε στα ίδια προαύλια με τα παιδιά τους. Πώς τα φέρνει η ζωή όμως; Στην ερώτηση είστε φασίστες-ρατσιστές-ακροδεξιοί; Δεν απαντούσαν «ΝΑΙ» αλλά κρύβονταν πίσω από λεξούλες και έλεγαν: «ΟΧΙ σε καμιά περίπτωση. Όμως είναι ανεμβολίαστα και φοβόμαστε για την δημόσια υγεία…». Τώρα;

Μήπως να φτιάξουμε και εμείς επιτροπές κατοίκων; Όχι, εμείς δεν θα γίνουμε όχλος βίας και σκοταδισμού όπως αυτοί. Εμείς θα ενημερώνουμε την εργατική τάξη και θα την καλούμε να μην ακολουθεί τις λύσεις που της πλασάρουν οι παραεκκλησιαστικές οργανώσεις, οι ναζιστές και ρατσιστές και οι διάφοροι που ξύπνησαν από τον λήθαργο του… ρεφορμισμού και έγιναν «αντικαπιταλιστές μονοκαλλιέργειας» και τα έβαλαν τώρα με τις φαρμακοβιομηχανίες που μας κοροϊδεύουν… Αλλά μέχρι εκεί… Λες και στον καπιταλισμό οι όροι εργασίας, η τροφή που μας παρέχεται, οι συνθήκες διαβίωσης συνολικά, η περιβαλλοντική καταστροφή, το μολυσμένο νερό και τόσα άλλα για τους προλετάριους δεν είναι θάνατος και κοροϊδία… Λες και οι φαρμακοβιομηχανίες -κολοσσοί ως μονοπώλια ιμπεριαλιστικών χωρών δεν ισοπεδώνουν κι αυτές χώρες και λαούς επί δεκαετίες αφήνοντας έκθετες την Αφρική, την Λατινική Αμερική, την Ασία σε αρρώστιες που ο πρώτος κόσμος έχει ξεχάσει ότι υπάρχουν. Με τον εκβιασμό της υγειονομικής κάλυψης ο ιμπεριαλισμός κατάφερνε να ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις φύλαρχων και να υποδαυλίζει εμφυλίους για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών μακελάρηδων. Όμως τι λέμε τώρα; Τι μας νοιάζει για τους άλλους λαούς, για την Παλαιστίνη, την Υεμένη, την Ινδία, το Αφγανιστάν, τη Βραζιλία, το Μεξικό και το Περού ή την πλειοψηφία των αφρικάνικων χωρών; Ο λήθαργος των «αντικαπιταλιστών μονοκαλλιέργειας» έσπασε τώρα με το ελληνικό DNA. Tους καλωσορίζουμε στον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα και ας άργησαν κάποιες δεκαετίες να μιλήσουν για τον μονοπωλιακό καπιταλισμό (!). 

Αυτοί λοιπόν με τις γαλανόλευκες και τους εσταυρωμένους στις συγκεντρώσεις των αρνητών της πανδημίας είναι μια χρυσή εφεδρεία του αστικού συστήματος. Τρέφεται από αυτό και δημιουργεί το αντίπαλο δέος σε στιγμές κρίσης. Δημιουργεί ένα μαύρο πόλο που θα στρέψει τη λόγχη ενάντια στην εργατική τάξη αργά ή γρήγορα. Τη στιγμή που αυτή θα διεκδικήσει τη ζωή της από την αστική τάξη που χει την εξουσία. Οι χιλιάδες νεκροί από την πανδημία είναι το ζήτημα. Η πολιτική της κυβέρνησης απέτυχε. Έρχονται οι αρνητές όχι να τα βάλουν με την κυβέρνηση γι' αυτό το λόγο (πως θα μπορούσαν αφού είναι συστημικοί;) αλλά γιατί δεν θέλουν τα εμβόλια.

Αν τα συνδικάτα, οι λαϊκές συνελεύσεις, οι φοιτητικοί σύλλογοι, ο αγροτικός πληθυσμός, σύσσωμα τα λαϊκά στρώματα ζητούσαν δωρεάν καθολικό εμβολιασμό για όλους όσους ζουν στη χώρα αυτή, η κυβέρνηση θα τα έβρισκε πραγματικά σκούρα γιατί η ιμπεριαλιστική εξάρτηση δεν θα της επέτρεπε να έχει τόσα εμβόλια (ας θυμηθούμε τι έγινε με την πρώτη παλέτα-ψίχουλο που μας την διαφήμισαν ως νίκη της ελληνικής διπλωματίας στον αγώνα δρόμου για την προμήθεια εμβολίων). Όπως δεν κατάφερε να πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την ελάττωση των κρουσμάτων την περίοδο της πανδημίας για το λόγο ότι όλη η υποδομή είναι για να εξασφαλίζει τα κέρδη του κεφαλαίου και όχι να καλύπτονται οι λαϊκές ανάγκες. Είναι αδύνατον να ζήσει και η καπιταλιστική οικονομία και ο λαός χωρίς να ματώσει ο τελευταίος, ειδικά σε μια φονική πανδημία. Η ΝΔ αυτό το ξέρει και το λέει ανοιχτά. Το έχει πει σε όλους τους τόνους ο Άδωνις: Αγωνιζόμαστε για την ελεύθερη αγορά και τους επιχειρηματίες. Έλεγε για παράδειγμα το Φλεβάρη του 2021: «εγώ και όλη η Κυβέρνηση σκιζόμαστε κάθε μέρα για το πώς θα βρούμε χρήματα και λύσεις για να μην κλείσει ούτε μία επιχείρηση… Εγώ ως επιχειρηματίας από τα νεανικά μου χρόνια δεν θυμάμαι καμία άλλη Κυβέρνηση ποτέ να έχει στηρίξει σε αυτό τον βαθμό τις επιχειρήσεις».

Μαχητικό κίνημα που θα παλεύει για την υγεία για όλους θα ήταν το χειρότερο σενάριο για την εξαρτημένη χώρα μας από τα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό. Ο λαός να ζητά τα πάντα για την υγεία του και η κυβέρνηση να μη μπορεί να τα παρέχει. Με λίγα λόγια είναι λόγος απεργιών, κινητοποιήσεων, διαδηλώσεων, λαϊκής αντίστασης αν όχι εξέγερσης οι 13.000 νεκροί από την πανδημία. Οι αρνητές αντί να κοιτούν κατάματα τα 13.000 φέρετρα φτάνουν σε σημεία να λένε ότι δεν «είναι όλα κρούσματα» και ότι αυτά είναι «μαγειρεμένα» από τη παγκόσμια συνωμοσία της μασονίας (και άλλων που είναι αδύνατο να καταγράψουμε λόγω ποικιλίας) που φουσκώνουν επίτηδες τον αριθμό των νεκρών στη χώρα αλλά και σε όλο τον κόσμο. Συμφέρουν την κυβέρνηση (από του Κούλη μέχρι του Μπολσονάρο) αυτές οι φωνές; Είναι φρένο στην ταξική πάλη αυτές οι απόψεις; Λειτουργούν άλλη μια φορά ως σωσίβιο της αστικής τάξης μειώνοντας ή ακυρώνοντας τον παράγοντα πανδημία οι «αγανακτισμένοι» αντιεμβολιαστές; Ας σκεφτεί η εργατική τάξη πρώτα και κύρια. Και ας δει με ποιους θα πάει και ποιος θα είναι ο προσανατολισμός της. Αυτή θα έχει και τον τελικό λόγο. Αυτή θα επιβάλει και την μπίλια στους ταξικούς συσχετισμούς.

Όχι άλλοι νεκροί από τον Covid-19

To ιμπεριαλιστικό-καπιταλιστικό σύστημα δολοφονεί

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger