Home » , » Δικάζονται για ιερή Αρχαιοκαπηλία 1 εκ. ευρώ, Αρχιμανδρίτης-προστατευόμενος του Ιερώνυμου-και ιερέας

Δικάζονται για ιερή Αρχαιοκαπηλία 1 εκ. ευρώ, Αρχιμανδρίτης-προστατευόμενος του Ιερώνυμου-και ιερέας

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021 | 8:19 μ.μ.

Κάποιοι ρασοφόροι πρέπει να είναι πολύ πλεονέκτες. Δεν τους αρκούνε όσα καβατζάρουν από το πολύ προσοδοφόρο επάγγελμα της χριστεμπορίας, μπλέκουν και με άλλα τροπάρια που κάποιες φορές τους οδηγούν σε προβληματικές καταστάσεις.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση την οποία πληροφορούμαστε από τον ιστότοπο "Ροϊδη και Λασκαράτου Εμμονές". Αυτή μας πληροφορεί για τις δικαστικές περιπέτειες που έχει ένας Αρχιμανδρίτης, ο οποίος αυτές της μέρες κάθετε στο σκαμνί του Τριμελούς Εφετείου    Κακουργημάτων Ιωαννίνων κατηγορούμενος για συγκρότηση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ο οποία δρούσε από το 2004 με αντικείμενο την κλοπή λατρευτικών αντικειμένων ανεκτίμητου αξίας, καθώς εμπίπτουν στην νομοθεσία περί αρχαιοτήτων, αποκομίζοντας λεία που εκτιμάστε σχεδόν 1.000.000 ευρώ.

Αντιγράφουμε από την ιστοσελίδα που αναφέραμε: 

Ο εν λόγω Αρχιμανδρίτης φέρεται με συγκεκριμένα στοιχεία ως επικεφαλής της οργανώσεως αυτής και μάλιστα ως εκείνος που προσωπικά υποδείκνυε τους στόχους, τους οποίους επισκέπτετο και ο ίδιος. Πάντοτε, μάλιστα, παραλάμβανε όλα τα αφαιρεθέντα από ναούς πριν διατεθούν σε τρίτους. 

Η εγκληματική αυτή οργάνωση είχε ήδη αρχίσει την δράση της κατά τα τέλη του 2004. Αποτελείτο καθ΄ όσον είναι γνωστό από άλλους πέντε συνεργούς, διαπράττουσα κατ΄ εξακολούθηση κλοπές λατρευτικών αντικειμένων όχι μόνον από την περιοχή των Ιωαννίνων, αλλά και από διαφόρους νομούς της Ελλάδος (π.χ. Μαγνησίας, Τρικάλων, Καρδίτσας, Ξάνθης, Πάρου), ακόμη και από την Αθήνα, τα οποία μετέπειτα διέθετε με ποικίλους τρόπους προς πώληση. 

Τα κλαπέντα ήσαν όλα ανεκτίμητου αξίας, καθώς εμπίπτουν στην νομοθεσία περί αρχαιοτήτων και αποτελούν αναμφισβήτητα μέρος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, γι αυτό υπολογίζεται ότι η λεία σχεδόν πλησιάζει το 1.000.000 ευρώ!.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger