Home » , » Abimael Guzmán, Αθάνατος: Κάλεσμα σε συγκέντρωση στην Πρεσβεία του Περού, Σάββατο, 25/9.2021 στις 12:00

Abimael Guzmán, Αθάνατος: Κάλεσμα σε συγκέντρωση στην Πρεσβεία του Περού, Σάββατο, 25/9.2021 στις 12:00

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021 | 9:34 μ.μ.

Αντιιμπεριαλιστικό Μέτωπο (τομέας Ελλάδας)

Ο ιμπεριαλισμός και οι συνεργάτες του, δεν μπορούν να αποτρέψουν το λαϊκό απελευθερωτικό αγώνα. Στις 11 Σεπτεμβρίου ο Abimael Guzmán, ηγέτης του Περουβιανού Επαναστατικού Κινήματος, δολοφονήθηκε στη ναυτική βάση Callao κοντά στη Λίμα, όπου είχε απομονωθεί, ως πολιτικός κρατούμενος, για 29 χρόνια. Σε όλο τον κόσμο πραγματοποιήθηκαν πολιτικά μνημόσυνα για το θάνατό του. 

Ο Αμπιμαέλ Γκουζμάν έθεσε σε εφαρμογή τη θεωρία μαρξισμού-λενινισμού-μαοϊσμού του επαναστατικού κινήματος της Λατινικής Αμερικής και κατά τη διάρκεια του ψυχρού Πολέμου και ξεκίνησε τον ένοπλο επαναστατικό αγώνα στο Περού. Συνελήφθη το 1992 ως αποτέλεσμα των επιθέσεων του φασιστικού περουβιανού κράτους και του ιμπεριαλισμού των ΗΠΑ, που στόχο είχαν τον τερματισμό του επαναστατικού κινήματος και κρατήθηκε σε απομόνωση σε ναυτική βάση για 29 χρόνια. Δολοφονήθηκε με βασανιστήρια, καθώς παρά τα τεράστια προβλήματα υγείας, το περουβιανό κράτος τελείως εκδικητικά δεν τον αποφυλάκιζε. Η απομόνωση που προσπαθούν να πραγματοποιήσουν στον κόσμο σήμερα και οι προσπάθειές τους να τερματίσουν την ελπίδα της επανάστασης και του σοσιαλισμού για τους επαναστάτες είναι μάταιες.

Σε πολλά μέρη του κόσμου, πολιτικοί κρατούμενοι όπως ο Mumia Abu Jamal, ο George Ibrahim Abdallah, ο Ali Osman Köse βρίσκονται σε απομόνωση πάνω από 30 χρόνια.

Κάτω ο ιμπεριαλισμός και οι συνεργάτες του, ζήτω οι απελευθερωτικοί αγώνες των λαών.

Ο Abimael Guzman είναι Αθάνατος.

Καλούμε σε συγκέντρωση μπροστά από την πρεσβεία του Περού.

Αντιιμπεριαλιστικό Μέτωπο (τομέας Ελλάδας

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger