Home » , » Αναζητούν και πάλι «μια σοβαρή Χρυσή Αυγή»

Αναζητούν και πάλι «μια σοβαρή Χρυσή Αυγή»

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021 | 9:44 μ.μ.

Πηγή: ΚΟΝΤΡΑ

«Το ζήτημα είναι, όμως, ότι ούτε στον Μητσοτάκη τα κουκιά βγαίνουν. Γιατί η μεγάλη τρύπα της Νέας Δημοκρατίας δεν βρίσκεται αριστερά της – δεξιά χάσκει. Πρόκειται για το φάσμα της λεγόμενης «ψεκασμένης», σε αντιδιαστολή προφανώς με την «πεφωτισμένη» του Κυριάκου, Δεξιάς. Που εκτείνεται από τον φιλελεύθερο Τζήμερο μέχρι τον εξτρεμιστή Κασιδιάρη. […]

Ο Βελόπουλος, «ψεκασμένος» κι αυτός, θα μπει με τα τσαρούχια στη Βουλή – το λένε και όλες οι συστημικές δημοσκοπήσεις. Προϋποθέσεις υπάρχουν και για το κόμμα Τράγκα, το σχήμα Κρανιδιώτη – Τζήμερου, το κίνημα αντιεμβολιαστών του γιατρού Βόβολη, ενώ θα κάνει μεγάλο λάθος όποιος υποτιμήσει την κρυφή ψήφο διαμαρτυρίας προς το πρώην πρωτοπαλίκαρο της Χρυσής Αυγής.

Υπάρχουν ακόμη και άλλα πολιτικά σχήματα με διακριτά πατριωτικά χαρακτηριστικά, όπως το δυναμικό Κόμμα των Αγροτών και Κτηνοτρόφων (ΑΚΚΕΛ), το Κόμμα των Κυνηγών και των Ψαράδων, η Ελεύθερη Πατρίδα και άλλες πολιτικές οντότητες που αντλούν λόγο ύπαρξης από τη ραγδαία έκπτωση εθνικής συνείδησης που παρατηρείται στη χώρα. Ολοι αυτοί, αθροιστικά, στις επόμενες εκλογές, που θα γίνουν με απλή αναλογική προσφέροντας περιθώριο για «αντισυστημική ψήφο», να είστε απολύτως βέβαιοι ότι θα ξεπεράσουν με άνεση το 10%. Φυσικά, οι περισσότεροι θα μείνουν εκτός Βουλής. Αν όμως εμφανιστεί ξαφνικά στον αφρό του κύματος ένας «λευκός ιππότης», θα πάρει όλο το χαρτί για τις επόμενες εκλογές, που νομοτελειακά θα προκύψουν λόγω της ακυβερνησίας. Αν δηλαδή κάποιος, κατά προτίμηση new comer (παρότι υπάρχει και ένας παλιός που θα μπορούσε να ανταποκριθεί πανεύκολα σε αυτόν τον ρόλο…), έρθει και ενώσει όλο αυτό το «ψεκασμένο» δεξιό συνονθύλευμα με πειστικό περιτύλιγμα, η σημερινή Νέα Δημοκρατία θα αποκτήσει ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα. Εκ δεξιών. Το υπόστρωμα υφίσταται και το έργο έχει ήδη παιχτεί σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες που αντιστέκονται στον εθνομηδενισμό. Ενας Ελληνας Σαλβίνι είναι ο πραγματικός εφιάλτης του Μητσοτάκη, και όχι φυσικά ο ξεδοντιασμένος ΣΥΡΙΖΑ».

Το ότι ο Γιώργος Χαρβαλιάς, αρθρογράφος του Συγκροτήματος Φιλιππάκη (δημοκρατία, Εστία κτλ.) ονειρεύεται «μια σοβαρή Χρυσή Αυγή», όπως παλαιότερα ο αρθρογράφος του Συγκροτήματος Αλαφούζου και νυν βουλευτής της ΝΔ Μπάμπης Παπαδημητρίου, είναι ηλίου φαεινότερον. Ποιος, όμως, θα είναι ο new comer «λευκός ιππότης» που θα μαζέψει όλο αυτό το συνονθύλευμα; Κανένας. Δεν πέφτουν από τον ουρανό οι «ηγέτες». Οσο για τον «παλιό», που μπορεί να παίξει τον ίδιο ρόλο κατά τον αρθρογράφο, δεν μπορούμε να φανταστούμε άλλον από τον Σαμαρά.

Υπάρχει τέτοια προοπτική; Ούτε ο Σαμαράς θα διανοηθεί κάτι τέτοιο, ούτε οι άλλοι θα τον αποδεχτούν. Το σενάριο είναι εξωπραγματικό. Τι μένει; Η πολιτική νομιμοποίηση (και) των νεοναζιστών. Αυτός είναι ο στόχος. Αυτή η πολιτική νομιμοποίηση τραβάει όλο το πολιτικό σύστημα -ιδιαίτερα την παραδοσιακή Δεξιά- σε όλο και πιο αντιδραστικές θέσεις.

ΥΓ1. Αν δεν είναι ο Σαμαράς, ο «παλιός» που μπορεί να παίξει τον «λευκό ιππότη», μας μένει μόνο ο απόστρατος Φράγκος. Ψώνισε από σβέρκο η φασιστοδεξιά, θα λέγαμε…

YΓ2. H απάντηση της πλευράς Μητσοτάκη ήρθε από το «Παρασκήνιο» που έγραψε για «όσους σχεδιάζουν κομματικούς μηχανισμούς στα υπόγεια ή στα ανώγεια εκδοτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων», πετώντας από την αρχή τη χοντρή σπόντα: «είναι πολλά τα συμφέροντα αλλά και τα χρήματα που θα μοιραστούν». Μίλησε για υπρκτό πρόβλημα, πάντως:

«Από κοντά, ονειρώξεις έχουν διάφοροι απόστρατοι στρατιωτικοί, υπερπατριώτες καθηγητές και λοιπές ψεκασμένες ομάδες πικραμένων, που βλέπουν την καθαρότητα της φυλής να απειλείται όπως βέβαια και τη διαιώνιση του γένους, καθώς οι ΛΟΑΤΚΙ παραμονεύουν. Δεν θα αναφερθούμε στους επικοινωνιακούς δούρειους ίππους που σε υπόγεια συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ στήνουν όλο αυτό το παρεάκι, που στόχος τους είναι να ψαλιδίσουν τη Νέα Δημοκρατία και να ανατρέψουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Παλιά τους τέχνη κόσκινο, καθώς κάποια από αυτά τα πρόσωπα είχαν παίξει ρόλο και στην ανατροπή του Κώστα Μητσοτάκη ακουμπώντας τις ελπίδες τους στον Αντώνη Σαμαρά. Μόνο που το 2021 δεν είναι 1993 και ο ρόλος κάποιων είναι πλέον γνωστός και ο ελληνικός λαός πιο υποψιασμένος. Ας ελπίσουμε ότι το ίδιο υποψιασμένη είναι και η Νέα Δημοκρατία αλλά και η ηγεσία της.

Η στρατηγική της στροφής στο Κέντρο είναι η σωστή και η ενδεδειγμένη. Τα ορφανά της Χρυσής Αυγής και οι επικοινωνιακοί βραχίονές τους δεν πρέπει να παγιδέψουν τη ΝΔ. Τα βαρίδια, όσο πιο γρήγορα φύγουν από την «πολυκατοικία» της Κεντροδεξιάς, τόσο καλύτερο θα είναι. Το μόνο που κάνουν όσο παραμένουν είναι να λειτουργούν όπως οι καλικάντζαροι, ροκανίζοντας τα θεμέλια της παράταξης. Ούτε ανήκαν στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας, ούτε πρόκειται να τη στηρίξουν. Τα ορφανά της Χρυσής Αυγής, που θέλουν να μετεξελιχθούν σε… σοβαρή Χρυσή Αυγή, δεν πρέπει να γίνουν συνομιλητές της ΝΔ. Οσα προσωπεία και να βάλουν, όσους αχυράνθρωπους και να χρησιμοποιήσουν, παραμένουν επικίνδυνα για τον τόπο, την παράταξη και τη δημοκρατία μας».

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger