Home » , » Νικηφόρος αγώνας ντελιβεράδων: Ενα πολύ θετικό γεγονός που πέρασε απαρατήρητο

Νικηφόρος αγώνας ντελιβεράδων: Ενα πολύ θετικό γεγονός που πέρασε απαρατήρητο

Από giorgis , Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021 | 8:14 μ.μ.

Του Γ. Γ.

Εχουμε αναφερθεί αρκετές φορές στον νικηφόρο αγώνα των ντελιβεράδων και το ουσιαστικό χτύπημα που είχε η αντίληψη της "αναποτελεσματικότας των αγώνων", καθώς και το τσαλάκωμα της κυβέρνησης που είδε το νομοθετικό τερατούργημα του Χατζηδάκη να γίνετε κουρελόχαρτο στην πράξη. Και εδώ είναι το "κλειδί". Πώς εκφράζεται αυτή η "πράξη". Αν περιορίζεται σε άσφαιρα πυρά με υπομνήματα σε συμβολικές κινητοποιήσεις είναι καταδικασμένη απ' την αρχή σε αποτυχία. 

Επιβεβαιώνεται για μια ακόμα ο Μαρξ που έγραφε: «Κάθε βήμα του πραγματικού κινήματος, αξίζει περισσότερο από μια ντουζίνα προγράμματα», δικαιώνεται ο Ενγκελς που τόνιζε ότι «Ενα γραμμάριο δράσης αξίζει ένα τόνο θεωρίας».

Κάτι άλλο, θέλω να υπογραμμίσω που πέρασε εντελώς απαρατήρητο, αλλά εμένα μου έκανε πάρα πολύ θετική εντύπωση. Και αυτό ήταν η Κοινή Ανακοίνωση Συνέλευσης Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου (ΣΒΕΟΔ), μιας συλλογικότητας που λειτουργεί με απόλυτα αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, - όσοι/ες έχουμε εμπλοκή με το εργατικό κίνημα γνωρίζουμε τις απόψεις της πλειοψηφίας του Διοικητικού του Συμβουλίου - και του Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού που πρόσκειται στο ΚΚΕ/ΠΑΜΕ. Πέρα απ' αυτή την αναφορά θεωρούμε περιττό να προσθέσουμε οτιδήποτε άλλο.

Απ΄ τις πιο ωραίες στιγμές στην σημερινή κινητοποίηση των εργαζομένων της efood ήταν η αντίδραση τους όταν η μοτοπορεία έφτασε στην Αλεξάνδρας και περνούσε έξω από το δουλεμπορικό γραφείο “ενοικιαζόμενων συνεργατών” της Manpower Group. Απολαύστε την:

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger