Home » , , , » Αθηνά Λινού: Με το άνοιγμα των σχολείων είναι ενδεχόμενο ένας αριθμός παιδιών που μπορεί να είναι σε επίπεδο διψήφιου αριθμού χάσει την ζωή του

Αθηνά Λινού: Με το άνοιγμα των σχολείων είναι ενδεχόμενο ένας αριθμός παιδιών που μπορεί να είναι σε επίπεδο διψήφιου αριθμού χάσει την ζωή του

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021 | 8:56 μ.μ.


Η είδηση είναι αξιοσημείωτη και υπάρχει πανομοιότυπη σε όλα σχεδόν τα ειδησεογραφικά ΜΜΕ. Αυτή μας γνωστοποιεί ότι η Δανία αίρει τα περιοριστικά μέτρα κατά του κορονοϊού, οπότε τέλος οι μάσκες και τα υγειονομικά πιστοποιητικά, για τους κατοίκους αυτής της χώρας.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας Ευρώπης, ο βασικός παράγοντας γι' αυτή την εξέλιξη στην σκανδιναβική χώρα ήταν η σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ των αρχών και του πληθυσμού σχετικά με τη στρατηγική που ακολουθήθηκε για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης.  
Κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα το 73% των 5,8 εκατομμυρίων Δανών να είναι πλέον πλήρως ανοσοποιημένοι και το 96% όσων είναι άνω των 65 ετών.

Και οι λέξεις "κλειδιά" είναι "σχέση εμπιστοσύνης". Κάνε μια σύγκριση της συμπεριφοράς της κυβέρνησης της Δανίας στην αντιμετώπιση της θανατηφόρας πανδημίας, με την στάση των ντόπιων ανευθυνοϋπεύθυνων και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.

Στην Ελλάδα τίποτα δεν δείχνει ότι θα έχουμε σύντομη τιθάσευση της πανδημίας, αφού σύμφωνα με την έκθεση του ΕΟΔΥ, το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 2.132 νέες μολύνσεις, ενώ ακόμη 32 συνάνθρωποί μας κατέληξαν από επιπλοκές της νόσου, και 378 παραμένουν διασωληνωμένοι. 

Τα όσα ακούσαμε μάλιστα να μας λέει σήμερα -στην ραδιοφωνική εκπομπή του Ν. Μπογιόπουλου- η κ.  Αθηνά Λινού δεν είναι καθόλου αισιόδοξα.

Μας είπε συγκεκριμένα η καθηγήτρια Επιδημιολογίας: 

"Συνεχίζει να είναι επιθετική η αύξηση των κρουσμάτων και εκείνο που μας ανησυχεί πολύ περισσότερο είναι ότι θα αλλάξουν πολλές συνθήκες στις επόμενες 3-4 εβδομάδες που έχουν την δυναμική να αυξήσουν τα κρούσματα και τότε θα είναι πλέον αργά γιατί δεν θα μπορούμε να ελέγξουμε την κατάσταση. ... Αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά μέσα στον χειμώνα με τον εμβολιασμό, υπάρχει το ενδεχόμενο να διπλασιαστούν ή και να τριπλασιαστούν τα κρούσματα ..."

Ακρως ενδιαφέροντα είναι όσα ακούσαμε να μας λέει η ίδια επιστήμονας για το άνοιγμα των σχολείων την Δευτέρα: 

"Τα υγειονομικά πρωτόκολλά που έχουν ληφθεί για το άνοιγμα των σχολείων ανταποκρίνονται στις ανάγκες, αν δεν μας νοιάζει ένας μικρός αριθμός παιδιών που μπορεί να είναι σε επίπεδο διψήφιου αριθμού χάσει την ζωή του ... αν δεν ενδιαφερόμαστε γι' αυτό στο σύνολο των παιδιών που θα πάνε στα σχολεία τότε ανταποκρίνονται. Αν όμως νοιαζόμαστε και για το ένα παιδί τότε τα μέτρα έπρεπε να είναι διαφορετικά αλλά δεν νομίζω ότι αυτή την στιγμή έχουμε την δυνατότητα να μοιράσουμε τα τμήματα, δεν μπορούμε να αλλάξουμε τις αίθουσες... Η μόνη δυνατότητα που έχουμε τώρα είναι να ενθαρρύνουμε ορισμένα απ' τα μαθήματα να γίνονται σε ότι υπαίθριους χώρους μπορεί να διαθέτουν τα σχολεία. Τουλάχιστον δηλαδή να είναι δυο ώρες έξω τα παιδιά και να αερίζονται οι αίθουσες ..".

Τώρα το πόσο εφικτό να βγαίνουν καταχείμωνο τα παιδιά και να κάνουν μάθημα για δυο ώρες στην ύπαιθρο αφήνουμε να το κρίνεται εσείς. 

Και η κ. Λινού έφερε το παράδειγμα των ΗΠΑ για να τεκμηριώσει την άποψή της: "Στην Αμερική από την μέρα που άνοιξαν τα σχολεία  έχουν χάσει την ζωή τους 400 παιδιά. Είναι πολύ μικρή η πιθανότητα ένα παιδί να περάσει βαριά την νόσο και να χάσει την ζωή του αλλά δεν είναι αδύνατο"

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

11 Σεπτεμβρίου 2021 στις 8:09 π.μ.

Μπα; Τι πάει να πει ότι "αν δεν μας νοιάζει" να χάσουν τη ζωή τους έστω και μερικές δεκάδες παιδιά του σχολείου από κορονοϊό; Πού ακούστηκε κάτι τέτοιο να το λέει ένας "επιστήμονας"; Έστω κι ένα παιδί να χαθεί εξαιτίας των άθλιων συνθηκών λειτουργίας σχολικών χώρων, είναι ασυγχώρητο έγκλημα και οι ευθύνες των λοιμωξιολόγων που δεν θα έχουν ξεσηκωθεί ενάντια στο έγκλημα πριν αυτό γίνει,θα είναι τεράστιες και απαραγραπτες. Τι πάει να πει επίσης ότι τώρα δεν υπάρχει πια η δυνατότητα να μοιραστούν τα τμήματα των μαθητών και να αλλάξουν οι αίθουσες; Και τι σόι μάθημα σε ... υπαίθριο χώρο μπορεί να γίνει ενόσω μάλιστα βαδίζουμε προς το χειμώνα; Τι θα κάνουν στο ύπαιθρο; Φυσική, χημεία ή μαθηματικά; Τι ανοησίες είναι αυτές; Πότε η διαβόητη αυτή επιτροπή στην οποία ανήκει η Λινού τόλμησε να επιβάλει στην κυβέρνηση της δεξιάς να κάνει έγκαιρα και σωστά αυτό που είναι και το αυτονόητο, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς; Να σπάσει τα τμήματα και να τα φέρνει στο σχολείο δε διαφορετικές ώρες ή μέρες; Πότε τόλμησαν να επιμείνουν ότι δεν μπορεί να σταβλίζονται 20,25 ή 27 μαθητές και ένας εκπαιδευτικός με μέση ηλικία πλέον πάνω από τα ...50 ή και τα ...55, σε αίθουσες οι οποίες, αν ήταν εμπορικού καταστήματος, δεν θα έβαζαν μέσα ταυτοχρόνως περισσότερους από τρεις πελάτες; Η Λινού, όταν ισχυρίζεται ότι δεν έχει δυνατότητα το ελλαδικό καθεστώς να φτιάξει μικρότερα τμήματα μαθητών στα σχολεία, λέει ολοφάνερα ψέματα και ανοησίες. Γίνεται συνεργός και συνένοχος στο προδιαγραφόμενο έγκλημα, που σίγουρα το βλέπει και που εν μέρει το περιγράφει!

12 Σεπτεμβρίου 2021 στις 10:33 μ.μ.

Η κουμουνδουρου στα ειπε να τα πεις αυτα κ. λινου???

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger