Home » , » Οι παπαριές ενός υπουργού, πολιτικού γενίτσαρου

Οι παπαριές ενός υπουργού, πολιτικού γενίτσαρου

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021 | 10:55 μ.μ.

Ο προκάτοχος του έβλεπε τον κόσμο να είναι ενθουσιασμένος με το έργο των ένστολων υφισταμένων του και να χειροκροτεί τους μπάτσους όπου τους συναντούσε. Ο τωρινός υπουργός μπάτσων και καταστολής, ο πολιτικός γενίτσαρος Τάκης Θεοδωρικάκος διαπιστώνει  ότι κάποιοι αδυνατούμε να προσαρμοστούμε στην "κανονικότητα" του 21 αιώνα που μας φέρνει το "επιτελικό κράτος" που υπηρετεί ο ίδιος. "Η ελληνική αστυνομία είναι φιλική προς του πολίτες και υπηρετεί το σύνολο των πολιτών" μας γράφει ο υπουργός 

Αρχικά θα του λέγαμε να ανοίξει κάποιο λεξικό. Ισως βγει από την άγνοια του και αντιληφθεί ότι τι σημαίνει "σύνολο των πολιτών". Και για τον βγάλουμε απ' αυτό τον κόσμο, ας διαβάσει την χθεσινή καταγγελία των εργαζομένων της efood ότι στην κινητοποίησή τους οι αστυνομικοί λειτούργησαν σαν εκπρόσωποι της εργοδοσίας της efood, ή έστω να διαβάσει τις καταγγελίες των κατοίκων της Τήνου για τους μπάτσους που το βράδυ της Τρίτης τους έσπασαν στο ξύλο αναλαμβάνοντας καθήκοντα μπράβων της εταιρείας που θέλει να εγκαταστήσει ανεμογεννήτριες, κερδοσκοπώντας η ίδια και καταστρέφοντας το περιβάλλον που ζουν οι κάτοικοι του νησιού.

Και κάτι άλλο. Γραμματέας του Κ.Σ της ΚΝΕ χρημάτισε για ένα φεγγάρι ο Τάκης Θεοδωρικάκος. Δεν έχει τύχει να ανοίξει ένα βιβλίο των θεωρητικών του μ-λ; Και δεν εννοούμε κανένα κείμενο του "τρισκατάρατου" Στάλιν ο οποίος έγραφε: «Το Κράτος με τους μηχανισμούς του (Σώματα Ασφαλείας, Αστυνομία πόλεων, κλπ.) είναι ένα όργανο στα χέρια της άρχουσας τάξης, που σκοπός του είναι να καταπολεμήσει την αντίσταση αυτών που είναι αντίθετοι σε αυτήν την τάξη». 

Ας διάβασε τον Ένγκελς π.χ που έλεγε ότι ο μόνιμος στρατός και η αστυνομία είναι τα κύρια όργανα δύναμης της κρατικής εξουσίας συμπληρώνοντας ότι «η αστυνομία θα αγρυπνά, ώστε (ο εργάτης) να πεθάνει της πείνας μ' ένα τρόπο ήσυχο, καθόλου προσβλητικό για την αστική τάξη». 

Αν το έκανε δεν θα τολμούσε να έγραφε τέτοιες παπαριές, 'Η έστω αν παρακολουθούσε την ειδησεογραφία για τα αποτελέσματα της νεοδημοκρατικής διακυβέρνησης όσο αφορά την αύξηση της μπατσάδικης βίας.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger