Home » , » Ενα σύνθημα, ορισμός της ομορφιάς

Ενα σύνθημα, ορισμός της ομορφιάς

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021 | 5:24 μ.μ.

Είναι από τις στιγμές που ασυναίσθητα θυμάσαι τους στίχους της Κωστούλας Μητροπούλου "ο δρόμος είχε τη δική του ιστορία, κάποιος την έγραψε στον τοίχο με μπογιά, ήταν μια λέξη μοναχά ελευθερία, ύστερα είπαν πως την έγραψαν παιδιά", από το υπέροχο τραγούδι του Μάνου Λοΐζου, βλέποντας την διπλανή φωτοσύνθεση.    

Και όντος είναι απίστευτα ωραία οι είδηση ότι 6 παλαιστίνιοι μέλη ενόπλων οργανώσεων απέδρασαν από τα νύχια του σιωνιστικού κράτους,  από τη φυλακή υψίστης ασφαλείας Γκιλμπόα στο βόρειο Ισραήλ.  

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες οι κρατούμενοι, κάτω απ' τα μάτια των δεσμοφυλάκων και χωρίς να γίνουν αντιληπτοί απ' τα πιο σύγχρονα μέσα ασφαλείας που υπάρχουν σ' αυτές τις φυλακές για πέντε μήνες ολόκληρους μήνες έσκαβαν ένα τούνελ που ξεκινούσε κάτω από τον νιπτήρα του μπάνιου στο κελί που μοιράζονταν, για να οδηγηθούν στην ελευθερία.

.Ανάμεσά τους στους δραπέτες είναι ο Ζακαρία αλ Ζουμπέιντι, επικεφαλής ως το 2007 της Ταξιαρχίας των Μαρτύρων του αλ Άκσα, ένοπλου βραχίονα της Φάταχ του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς, και ο Μαχμούντ Αμπντουλά Άρνταχ που καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη το 1996.

Από την πλευρά του ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ χαρακτήρισε το περιστατικό «πολύ σοβαρό», ενώ η Χαμάς πανηγυρίζει. «Είναι μια ηρωική και γενναία πράξη, μια νίκη της θέλησης και της αποφασιστικότητας των ηρωικών μας κρατούμενων, ένα πραγματικό πλήγμα για το σιωνιστικό σύστημα ασφαλείας, το οποίο οι κατακτητές παρουσιάζουν ως το καλύτερο του κόσμου», ανέφερε ο εκπρόσωπος της Φάουζι Μπάρχουμ. 

Μέχρι τώρα οι  δραπέτες παραμένουν ασύλληπτοι, ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν εξαπολύσει ένα τεράστιο ανθρωποκυνηγητό, χωρίς αποτέλεσμα. Το μόνο που κατάφεραν οι Ισραηλινές αρχές είναι να συλλάβουν συγγενείς των δραπετών. Βλέπετε στη "Δημοκρατία" του Ισραήλ δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Υπάρχει οικογενειακή ευθύνη 

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger