Home » , , » Ενδιαφέρον χτύπημα "κάτω απ' την ζώνη" του Μαρινάκη σε Μητσοτάκη - Αφήνει υπονοούμενα για "υπόγειες" οικονομικές δοσοληψίες του πρωθυπουργικού ανιψιού Γ. Δημητριάδη

Ενδιαφέρον χτύπημα "κάτω απ' την ζώνη" του Μαρινάκη σε Μητσοτάκη - Αφήνει υπονοούμενα για "υπόγειες" οικονομικές δοσοληψίες του πρωθυπουργικού ανιψιού Γ. Δημητριάδη

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021 | 8:56 μ.μ.

Οι πολιτικές εξελίξεις που δεν γίνονται με κινηματικούς όρους, για μας έχουν μικρή αλλά όχι αμελητέα πολιτική σημασία. Το ότι παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες μια "χειρουργική" επίθεση στην Ν.Δ., των ΜΜΕ του Μαρινάκη, μόνο τυχαίο δεν μπορεί να θεωρηθεί. 
Οταν λέμε χειρουργική εννοούμε ότι τα "δημοσιογραφικά πιστόλια" του καπιταλιστή, αφήνουν εκτός κάδρου τον ίδιο τον Μητσοτάκη και "στραπατσάρουν" άτομα του περιβάλλοντος του. 

Οπως γράφαμε μόλις πριν δυο μέρες ο κουμπάρος της πρωθυπουργικής οικογένειας παρουσιάζεται εξοργισμένος αφού θεωρεί  ότι ο Μητσοτάκης τον "έριξε" στον τελευταίο ανασχηματισμό, για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις ενός άλλου καπιταλιστή. Του Βαρδή Βαρδινογιάννη. 
Και όπως φαίνεται το πλουσιοπάροχο "δωράκι" που έκανε, μέσω Mega -με τα λεφτά μας- η κυβέρνηση στον πλουτοκράτη δεν κατόρθωσε να τον εξευμενίσει. 

Την προσοχή σας. Πριν λίγες μέρες και συγκεκριμένα την 1η Σεπτέμβρη, ο θεωρούμενος καλύτερος γραφιάς του Μαρινάκη, Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος, στέλνει ένα εκκωφαντικό μήνυμα -πραγματικός αποστολέας το αφεντικό του φυσικά- στον πρωθυπουργό. 
Κι αυτό ήταν χειρουργικό-προειδοποιητικό, όπως το σημερινό θα λέγαμε. Αφήνει στο απυρόβλητο τον Μητσοτάκη και βάζει στο στο στόχαστρο  την "ομάδα «Λουδοβίκων» που θεωρεί ότι της ανήκει δικαιωματικά η ευθύνη της χάραξης πολιτικής και επικοινωνιακής στρατηγικής", η οποία "παρασύρει το Μέγαρο Μαξίμου και τον πρωθυπουργό σε επιλογές λανθασμένες".

Σήμερα με το πρωτοσέλιδο κύριο άρθρο του "Βήματος της Κυριακής", κατονομάζεται ο επικεφαλής των "Λουδοβίκων" και ουσιαστικά δίνεται ένα ουσιαστικό χτύπημα στο μαλακό υπογάστριο του Κυριάκου Μητσοτάκη, αφού για πρώτη φορά το έντυπο του Μαρινάκη βάζει στο στόχαστρο τον ανιψιό του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη, 

Να θυμίσουμε ότι ο Γ. Δημητριάδης, υπήρξε συνεργάτης και βοηθός του Αρη Φλώρου, ο οποίος έχει καταδικαστεί για υπεξαίρεση εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ τα οποία έπρεπε να αποδώσει στο δημόσιο αλλά τα διοχέτευσε  σε offshore στο εξωτερικό. (Διαβάστε περισσότερα)

Και αυτό που έχει δημιουργήσει σάλο στα δημοσιογραφικά γραφεία δεν είναι τα όσα αναφέρει το κύριο θέμα της φυλλάδας του Μαρινάκη για το "πρωτοφανή φιάσκο του ανασχηματισμού το οποίο εξέθεσε περαιτέρω τον Πρωθυπουργό και κλόνισε την εμπιστοσύνη των πολιτών προς την κυβέρνηση με την επιλογή του κ. Αποστολάκη να ηγηθεί του νέου υπουργείου Πολιτικής Προστασία". 
(Ανάλογα επικριτικά προς την κυβέρνηση δημοσιεύματα είχαν υπάρξει τις προηγούμενες μέρες στα "Νέα" και στο in.gr). 

Αυτό που άφησε άναυδους όσους διαβάζουν μέσα απ' τις γραμμές είναι τα απίστευτα υπονοούμενα για οικονομικές δοσοληψίες κάτω από το τραπέζι που αποδίδει το δημοσίευμα του "Βήματος" στο δεξί χέρι του πρωθυπουργού, Γ. Δημητριάδη: 
(Κάποιος υπερβολικά καχύποπτος θα μπορούσε να πει ότι εδώ έχουμε έναν δημόσιο εκβιασμό του Μητσοτάκη από τον Μαρινάκη με άγνωστες επιδιώξεις. Γράφει δηλαδή λίγα παρουσιαζόμενος ότι γνωρίζει πάρα πολλά που πιθανόν "ακουμπούν" και την πρωθυπουργική οικογένεια). 

Το ότι το κύριο άρθρο του "Βήματος" παρουσιάζεται να θεωρεί λάθος την απομάκρυνση του Χρυσοχοϊδη από την κυβέρνηση είναι το κερασάκι στην τούρτα. Η ουσία είναι ότι μπορεί να καταφέρεται επιφανειακά στον ανιψιό του πρωθυπουργού η "καμπάνα" όμως χτυπάει για τον ίδιο τον Μητσοτάκη.

Αντιγράφουμε από την φυλλάδα του Μαρινάκη:   

"Σύμφωνα με τον νόμο του Μέρφι, οτιδήποτε μπορεί να πάει στραβά, θα πάει στραβά. Το συγκεκριμένο αξίωμα φαίνεται να καταδιώκει τις τελευταίες εβδομάδες τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του ...

  Ο κ. Χρυσοχοϊδης φορτώθηκε χωρίς να έχει την αρμοδιότητα όλες τις ευθύνες των πυρκαγιών και πετάχτηκε κυριολεκτικά στον κάλαθο των αχρήστων ως άλλη στυμμένη λεμονόκουπα επειδή, κατά τα φαινόμενα, επικράτησε η εδώ και καιρό διακινούμενη αρνητική γνώμη και άποψη του πρωθυπουργικού συμβούλου και πολυπράγμονος ανιψιού -όποια πέτρα κι αν σηκώσεις, από τα εξοπλιστικά προγράμματα μέχρι τις υγειονομικές προμήθειες, από κάτω θα τον βρεις- για αυτόν, που για κάποιον ανεξήγητο λόγο ήθελε εξ αρχής να τον ξεφορτωθεί".

Προφανώς όλη αυτή η ιστορία θα έχει εξέλιξη την οποία θα παρακολουθήσουμε. Ενδιαφέρον θα παρουσιάσει και η στάση του Γρηγόρη Δημητριάδη. Δεν θα έπρεπε να μας εξηγήσει το κυβερνητικό στέλεχος ποια είναι η εμπλοκή του στα εξοπλιστικά προγράμματα και τις υγειονομικές προμήθειες; 
Με δικά μας λεφτά γίνονται όλα αυτά και όχι απ' τα λεφτόδεντρα απ' το περιβόλι που κληρονόμησε από τον παππού του!
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger