Home » , , » Ο παππούς της Λαμίας και οι "άγριοι"

Ο παππούς της Λαμίας και οι "άγριοι"

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021 | 12:20 π.μ.

Διαβάζοντας την είδηση που έφερε στην επιφάνεια τοπική ιστοσελίδα της Λαμίας και κάνει τον γύρο του διαδικτύου, η οποία μας λέει ότι ένας παππούς, αγανάκτησε από τον εγκλεισμό του σαν φορέας της πανδημίας και θεωρώντας τον θεό σαν υπεύθυνο που νόσησε από τον κορονοϊό, άρχισε να τον ... πυροβολεί με την καραμπίνα του, θυμηθήκαμε ένα ιστορικό γεγονός.

Πριν κάποιες δεκαετίες μια ιεραποστολική αποστολή ανακάλυψε μια άγνωστη φυλή στην ζούγκλα του Αμαζονίου. Τους προκάλεσε τεράστιο ενδιαφέρον η καθημερινότητα και γενικά ο τρόπος ζωής αυτών των ανθρώπων ώστε έμειναν μαζί τους για μεγάλο χρονικό διάστημα, πραγματοποιώντας μια επιστημονική έρευνα που τελικά εκδόθηκε σε βιβλίο. (Μας διαφεύγει τώρα ο τίτλος του).

Μετά, λοιπόν, από κάποιο διάστημα και αφού κέρδισαν την εμπιστοσύνη των "αγρίων", άρχισαν να τους μιλάνε για την ύπαρξη θεού. Τους είπαν το γνωστό τροπάρι για τον Παντοδύναμο και ότι αυτός καθορίζει τα πάντα στην ζωή τους. 

Οταν τα άκουσαν αυτά οι "άγριοι", γυάλισε το μάτι τους. "Ωστε αυτός είναι υπεύθυνος για όλα τα δεινά μας;" είπαν στα μέλη της αποστολής. "Αυτός φταίει για τις αρρώστιες μας, και για τις συμφορές μας;  Που κάθετε να πάμε να τον σκοτώσουμε;;;!!!", ρώτησαν τα μέλη της αποστολής.

Βλέπετε αυτοί δεν είχαν ακούσει  το τροπάρι για τον Πανάγαθο, δημιουργό του σύμπαντος. Αντέδρασαν με μόνη εμπειρία την καθημερινότητά τους. Κάπως έτσι λειτούργησε πιθανόν και ο παππούς στην Λαμία  😅  

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger