Home » , » Κοίτα! Οι άλλοι έχουν κινήσει κι εχ' η πλάση κοκκινίσει - Η μεγαλύτερη μοτοπορία ντελιβεράδων που έχει γίνει στην Αθήνα (Βίντεο)

Κοίτα! Οι άλλοι έχουν κινήσει κι εχ' η πλάση κοκκινίσει - Η μεγαλύτερη μοτοπορία ντελιβεράδων που έχει γίνει στην Αθήνα (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021 | 4:01 μ.μ.


Πάρα πολύ καιρό είχαμε να πάρουμε ένα τόσο αισιόδοξο, χαμογελαστό ,μήνυμα. και μας το έδωσαν σήμερα τα παιδιά της νέας εργατικής βάρδιας, αυτά που εργάζονται σαν ντελιβεράδες. Θεωρούμε ότι τόσο μαζική και δυναμική μοτοπορία, τέτοιο ζωντανό ατέλειωτο ποτάμι, όπως αυτό που είδαμε σήμερα από τους εργαζόμενους της efood  δεν έχει ξαναϋπάρξει.

Και πάνω απ' όλα είναι ότι "ανασταίνονται" οι δυναμικοί εργατικοί αγώνες μετά από μια μεγάλη περίοδο που και λόγο πανδημίας είχαν πέσει σε λήθαργο. Τo να παρακολουθείς τον απλό κόσμο να χειροκροτεί, τους οδηγούς να κορνάρουν και να υψώνουν τις γροθιές τους είναι σαν να παίρνει σάρκα και οστά το σύνθημα "λαός ενωμένος ποτέ νικημένος".

Η μαζικότητα, η αποφασιστικότητα αλλά και η αλληλεγγύη στον αγώνα των διανομέων μας δείχνουν ότι αυτός ο εργατικός αγώνας έχει όλες τις προοπτικές να αποδειχθεί νικηφόρος. Κι αυτός ο ξεσηκωμός των ντελιβεράδων δεν περιορίζεται στην Αθήνα, αλλά ανάλογες κινητοποιήσεις έγιναν στην Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, Βόλο, Λάρισα, Χανιά, Ηράκλειο.

Οι εργάτες σήμερα έδειξαν την δύναμη τους με την efood να έχει κλείσει και να μην μπορεί να κάνει ούτε μια παραγγελία.

Το ότι οι μπάτσοι, λειτουργώντας σαν εκπρόσωποι της εργοδοσίας της efood είχαν κλείσει τον δρόμο στην Ηρακλείου, κοντά στα γραφεία της etaire;iaw εμποδίζοντας τη μοτοπορεία των διανομέων στην Αθήνα είδηση. Είδηση είναι ότι τα "τελεσίγραφα", άλλαξαν στρατόπεδο. 

Οι ντελιβεράδες είχαν δώσει περιθώριο στην εταιρεία να απαντήσει στα αιτήματά τους μέχρι της 15.30 σήμερα. Αυτό δεν συνέβη και έτσι κλιμακώνουν τον αγώνα τους με 24ωρη απεργία την Παρασκευή 24/9.

Βασικά τους αιτήματα είναι να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε αορίστου, να σταματήσει το σύστημα αξιολογήσεων που -όπως αναφέρει η ΣΒΕΟΔ- υιοθετεί η εταιρεία ως κριτήριο απόλυσης και απειλή στέρησης ημερομισθίου, να σταματήσει η επιβολή της freelancing εργασίας, να σταματήσει η ηθική και ψυχολογική παρενόχληση προς τους εργαζόμενους και να υποβληθούν σε αυστηρό θεσμικό έλεγχο από το ΣΕΠΕ και το Υπουργείο Εργασίας όλες οι εσωτερικές παραμετροποιήσεις της εφαρμογής που οδηγούν σε μισθολογικές και ανταγωνιστικές διακρίσεις και που χρησιμοποιούνται ως λόγοι απόλυσης.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger