Home » , » Αντιφασιστική διαδήλωση ενάντια στον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά και τον θρέφει [Σάββατο 13/11 17:30 πλ. Πανόρμου]

Αντιφασιστική διαδήλωση ενάντια στον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά και τον θρέφει [Σάββατο 13/11 17:30 πλ. Πανόρμου]

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021 | 10:52 μ.μ.

Πολιτικός Χώρος ''Ηλέκτρα Αποστόλου''

👉 Αντιφασίστες-Αντιφασίστριες από Γκύζη-Πολύγωνο-Αμπελόκηπους

Το καπιταλιστικό σύστημα βρίσκεται σε δομική κρίση που επιταχύνθηκε ακόμη περισσότερο με την πανδημία του COVID-19.

Ελληνογαλλική συμφωνία, συμφωνία για αμερικανικές βάσεις, Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης και νέο επί της ουσίας «μνημόνιο», κατάργηση των συνδικαλιστικών και δημοκρατικών ελευθεριών, γιγάντωση της ανεργίας, η ακρίβεια ακουμπάει κάθε πτυχή της καθημερινότητας για τον εργαζόμενο λαό και την κοινωνία.

Η λαϊκή-κοινωνική οργή και δυσαρέσκεια θεριεύουν, η ποιότητα ζωής για το σύνολο του εργαζόμενου λαού και της κοινωνίας θα πέσει ακόμη περισσότερο.

Το σύστημα παίζει ξανά το όπλο του φασισμού, της άριστης εφεδρείας του για να εγκολπώσει την λαϊκή-κοινωνική δυσαρέσκεια σε βολικούς για το σύστημα δρόμους και τροφοδοτεί την ανάπτυξη και συγκρότηση των φασιστικών-παρακρατικών μηχανισμών που είναι ο επιχειρησιακός-παράνομος-κατασταλτικός βραχίονας των φασιστών με κουστούμια της ΝΔ και της ευρύτερης φασιστικοποίησης του συστήματος που εκφράζεται στον σκληρό κατασταλτικό πυρήνα- δικαιοσύνη- αστυνομία.

Το φασιστικό παρακράτος κάνει την εμφάνισή του και επιτίθεται πανελλαδικά απέναντι στο κόσμο του αγώνα και της εργασίας και ευρύτερα στα καταπιεζόμενα κομμάτια της κοινωνίας. Επίθεση σε φοιτήτρια μέλος της ΚΝΕ το καλοκαίρι, επίθεση σε φοιτητές σε Εύοσμο, επίθεση στο Νέο Ηράκλειο και σε μετανάστες στην Κοκκινιά.

Στην Σταυρούπολη, τόσο η όσμωση των φασιστών με μαθητές, όσο και η κρατική κάλυψη από την αστυνομία και το διευθυντή του ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης μετέτρεψαν σε ορμητήριο φασιστικών επιθέσεων ένα σχολείο που στους κόλπους του βρίσκεται η μελλοντική και φτωχοποιημένη εργατική τάξη.

Η αποφυλάκιση Πατέλη αποδεικνύει στην πράξη πως ο φασισμός τσακίζεται στο δρόμο και όχι στις αίθουσες δικαστηρίων. Η θεωρία των 2 άκρων καλύπτει τη δολοφονική δράση των νεοναζί-φασιστών παρακρατικών και στέκεται απέναντι στο κόσμο του αγώνα και της εργασίας που αντιστέκεται.

Οι φασιστικές- κρατικές συμμορίες της αστυνομίας δολοφονούν τους φτωχοδιάβολους και η αστική δικαιοσύνη τους βγάζει λάδι, ενώ βγάζει παράνομη την απεργία των εργατών στην Cosco, στήνει κρατικές σκευωρίες σε αγωνιστές για την δράση τους απέναντι στις ναρκομαφίες, «φτιάχνει» υποθέσεις με όχημα το DNA, ποινικοποιεί κάθε μορφή εργατικής-λαϊκής-κοινωνικής αντίστασης.

Θεωρούμε πως ο πλατύς, μετωπικός, δυναμικός και μαχητικός αντιφασιστικός αγώνας που στέκεται απέναντι τόσο στην φασιστική θεσμική-κρατική και παρακρατική τρομοκρατία όσο και στο σύστημα που γεννά και θρέφει τον φασισμό πρέπει να βγει στο προσκήνιο, να αγκαλιάσει κάθε γειτονιά, κάθε χώρο δουλειάς, κάθε σχολείο και πανεπιστήμιο και κάθε κοινωνικό πεδίο και να αντιπαρατεθεί πολιτικά και υλικά με ένστολους και παρακρατικούς νεοναζί – φασίστες.

Θέλουμε οι γειτονιές μας να γίνουν συμμέτοχες στον αγώνα απέναντι στο φασισμό, να ανακόψουμε σε τοπικό επίπεδο κάθε απόπειρα φασιστικής παλινόρθωσης, να οξυνθούν ακόμη περισσότερο τα αντιφασιστικά αντανακλαστικά του κόσμου της εργασίας και του αγώνα. Να γίνουμε μια γροθιά, να οργανωθούμε και να χτίσουμε τοπικά σημεία αντίστασης και αγώνα για να τσακίσουμε το φασιστικό παρακράτος και όσους του προσφέρουν ειρήνη.

Καλούμε την εργατική τάξη, τον λαό, την νεολαία, τους μαθητές, μετανάστες-μετανάστριες, κατοίκους, αγωνιστές και αγωνίστριες του κινήματος και των γειτονιών μας σε αντιφασιστική διαδήλωση απέναντι στο φασισμό και το σύστημα που τον γεννά και τον θρέφει το Σάββατο 13 Νοέμβρη με συγκέντρωση στην Πλατεία Πανόρμου στις 17:30. Τέσσερις μέρες πριν την διαδήλωση τιμής του Πολυτεχνείου και του αδιαπραγμάτευτου αντιφασιστικού χαρακτήρα του απέναντι στο φασιστικό-παρακράτος που με την μορφή μιας στρατιωτικοφασιστικής χούντας ανέβηκε στην εξουσία για να υπηρετήσει τα συμφέροντα του ντόπιου κεφαλαίου και του αμερικανικού ιμπεριαλισμού, ο αντιφασιστικός αγώνας είναι επίκαιρος, ταξικά και κοινωνικά αναγκαίος και πρέπει να βρεθεί στη πρώτη γραμμή.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ - ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ

ΤΟΤΕ ΕΑΤ-ΕΣΑ ΤΩΡΑ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ - ΟΠΛΟ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ - ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

ΕΙΣΤΕ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ - ΞΑΝΑ ΘΑ ΣΑΣ ΤΣΑΚΙΣΕΙ Η ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ


Αντιφασίστες-Αντιφασίστριες από Γκύζη-Πολύγωνο-Αμπελόκηπους

Επόμενη ανοιχτή συζήτηση : Τρίτη 9 Νοέμβρη στις 19:00 στον Πολιτικό Χώρο «Ηλέκτρα Αποστόλου» [Ιωάννου Σούτσου & Κάλβου | Γκύζη]  

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger