Home » , » Κυνηγάς το μεροκάματο, συναντάς τον θάνατο.

Κυνηγάς το μεροκάματο, συναντάς τον θάνατο.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021 | 5:15 μ.μ.

"Για ένα κομμάτι ψωμί ..." Μεγαλώνουν κάθε μέρα οι λίστες με τις μακάβριες στατιστικές ανθρώπων της τάξης μας που παλεύοντας για ένα άθλιο μεροκάματο συναντούν τον θάνατο.

Δεν αρκούν τα εξουθενωτικά ωράρια, οι κόντρα βάρδιες και η έλλειψη μέτρων ασφαλείας, έχουμε και την εγκληματική συμπεριφορά κάποιων οδηγών, όπως του καθάρματος στην Θεσσαλονίκη που δολοφόνησε ένα 47χρονο νελιβερά.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, ένα αλητάμπουρας στην Θεσσαλονίκη, κινούμενος με ιλιγγιώδη ταχύτητα με το πολυτελές αυτοκίνητο του -χωρίς να έχει καν δίπλωμα οδήγησης- και αφού παραβίασε τρία κόκκινα φανάρια -σύμφωνα με κάποιες ειδησεογραφικές πληροφορίες ήταν μεθυσμένος- έπεσε πάνω στο μηχανάκι του εργάτη, που πάλευε για το μεροκάματο του. Τον σκότωσε, αφήνοντας μια γυναίκα χήρα  και δυο παιδιά, ένα 19χρονο αγόρι και ένα 16χρονο κορίτσι, ορφανά.

Τα εργατικά ατυχήματα-εργοδοτικές δολοφονίες θερίζουν. Ο τραγικός απολογισμός των τελευταίων 5 χρόνων είναι 400 νεκροί. Το επάγγελμα του ντελιβερά είναι από τη φύση του επικίνδυνο ενώ η έλλειψη οδηγικής παιδείας και η εγκληματική συμπεριφορά ορισμένων οδηγών μεγεθύνει την επικινδυνότητα του. Γι' αυτό έχουμε τόσους θανάτους από εργάτες που δουλεύουν στην διανομή φαγητού. Και όμως το κράτος δεν εντάσσει το επάγγελμα τους στα βαρέα και ανθυγιεινά, 

Τα συλλυπητήρια μας  στην οικογένεια του νεκρού.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger