Home » , » Ξεκινάει σήμερα η δίκη των δολοφόνων του Ζακ - - Τι θέλουν να ξεχάσουν οι "έγκριτοι λειτουργοί της ενημέρωσης"

Ξεκινάει σήμερα η δίκη των δολοφόνων του Ζακ - - Τι θέλουν να ξεχάσουν οι "έγκριτοι λειτουργοί της ενημέρωσης"

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021 | 1:32 π.μ.

Ξεκινάει σήμερα στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, μετά τρία χρόνια, η δίκη για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου.

Προφανώς θα αναφερθούμε αναλυτικά στην πορεία της δίκης των φονιάδων του ΛΟΑΤΚΙ ακτιβιστή και drag queen.
Στο σκαμνί του κατηγορουμένου θα βρεθούν δυο "νοικοκυραίοι" -ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου και ο μεσίτης δολοφόνος- καθώς 4 μπάτσοι οι στους οποίους αποδίδεται το αδίκημα της θανατηφόρου βλάβης, αν και κανονικά έπρεπε να τους αποδοθεί η κατηγορία της καθαρής ανθρωποκτονίας.  

(Να σημειώσουμε ότι η οικογένεια του Ζακ, μέσω της δικηγόρου Αννυς Παπαρούσου, έχει καταθέσει μήνυση και για τους υπόλοιπους πέντε αστυνομικούς που ήταν στο σημείο, αλλά και στον διασώστη του ΕΚΑΒ για την εγκληματική συμπεριφορά του, -ενώ ήταν υποχρεωμένος να προστατέψει και να βοηθήσει τον βαριά τραυματισμένο Ζακ δεν το έκανε, αλλά αντιθέτως έβαλε το ανήμπορο θύμα στο ασθενοφόρο δεμένο με χειροπέδες-μια μήνυση όμως που με εισαγγελική εντολή έχει μπει στο αρχείο).

Τώρα θα θυμίσουμε όσα οι "λειτουργοί της ενημέρωσης" θέλουν να ξεχάσουν και ταυτόχρονα μας δείχνουν που έχει καταντήσει η καθεστωτική δημοσιογραφία.
Στο γεγονός δηλαδή ότι κάθε τι που διοχετεύεται από την αστυνομία στα δημοσιοκαφρικά παπαγαλάκια τους, παρουσιάζεται σαν αληθινό γεγονός, χωρίς να υπάρξει η παραμικρή διασταύρωση. 

Εισαγωγή από κάποιους τίτλους ΜΜΕ πριν γίνουμε πιο συγκεκριμένοι: "Νεκρός ο επίδοξος ληστής κοσμηματοπωλείου στο κέντρο της Αθήνας", "Επεσε πάνω στην τζαμαρία και τραυματίστηκε", "Εισέβαλε στο κατάστημα κρατώντας στο χέρι ένα μαχαίρι να ληστέψει".

Ξεκινάμε απ' το τηλεοπτικό δελτίο του "Star": "Ληστής αυτοτραυματίστηκε και έχασε την ζωή του στην προσπάθεια του να βγει από το κοσμηματοπωλείο το οποίο λήστευε".
Τόσο απλά. Ο Ζακ ήταν ληστής. αυτοτραυματίστηκε στην προσπάθεια του να διαφύγει μετά την ληστεία και πέθανε.

Στην ίδια κατεύθυνση και το ρεπορτάζ του Αντένα: "Ο ληστής με το μαχαίρι μπήκε στο κατάστημα, αλλά ασφάλισε η πόρτα. Εκείνος εγκλωβίζεται, πήρε τον πυροσβεστήρα, έσπασε την τζαμαρία για να βγει έξω, μόνο που τραυματίστηκε από τα σπασμένα τζάμια, κόπηκε ...".
Ενας οπλισμένος ληστής, δηλαδή, που δεν τα κατάφερε να ολοκληρώσει την ληστεία που επιχειρούσε, έπεσε πάνω σε σπασμένα τζάμια κόπηκε και πέθανε.

Η τηλεόραση δε του Αλαφούζου το τερμάτισε! Μετά τις σφαίρες που εξοστρακίζονται τα τζιμάνια του Σκάι ανακάλυψαν ότι αυτό συμβαίνει και με τις ... κλωτσιές:  
«Ανοίγει το κάτω πορτάκι της βιτρίνας, την οποία σπάει με το κεφάλι του. Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος αρχίζει να κλοτσάει εκφοβιστικά στον αέρα μαζί με έναν φίλο του. Τα χτυπήματά τους βρίσκουν το κεφάλι του νεαρού», μας είπε ο απίθανος δημοσιογραφίσκος.

Ακριβώς στην σχετική ρότα ήταν όλα τα σχετικά ραδιοτηλεοπτικά και έντυπα ρεπορτάζ.  

Με το που κυκλοφόρησε από την "ΕφΣυν", στις 23 Σεπτέμβρη το συγκλονιστικό βίντεο του λιντσαρίσματος, τα ΜΜΕ που συναγωνιζόταν σε ρατσιστικά, ομοφοβικά εμέσματα -απ' την Τατιάνα Στεφανίδου μέχρι τον Γ. Καρατζαφέρη  ο οποίος ζητούσε απ' τους τηλεθεατές να απαντήσουν στο ερώτημα αν είναι υπέρ ή όχι «της ηρωοποιήσεως του επίδοξου ληστή, ομοφυλόφιλου και οροθετικού» - αναγκάστηκαν να αλλάξουν τροπάρι. 

Τώρα ανακάλυψαν ότι "το κέντρο της Αθήνας μαστίζεται από την εγκληματικότητα", ενώ μια σειρά πανελίστες προσπαθούσαν να δώσουν άλλοθι στα καθάρματα -στον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου και στον μεσίτη- που με την συνέργεια μπάτσων δολοφόνησαν το "πρεζάκι" και "πούστη".  

Η ιστοσελίδα του "Πρώτου Θέματος" στο ρεπορτάζ της αναφορικά με το πρώτο ιατροδικαστικό πόρισμα έγραφε. "Δεν πέθανε από τα χτυπήματα - Απροσδιόριστη η αιτία θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου". Οι μπάτσοι έβγαλαν το δικό τους πόρισμα, ενώ κάθε είδους δημοσιολόγοι προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι ο Ζακ δεν δολοφονήθηκε αλλά πέθανε από ανακοπή καρδιάς που προέκυψε από κρίση πανικού.

 Σημειωτέο ότι οι δολοφόνοι δεν βρέθηκαν ούτε μια στιγμή στην φυλακή.   

Διαβάστε το μεγάλο αφιέρωμα που είχαμε κάνει με την συμπλήρωση δυο χρόνων από την δολοφονία στο οποίο εκτιμούσαμε ότι "ο Ζακ υπήρξε θύμα της ανθρώπινης θηριωδίας, του κοινωνικού φασισμού, της κρατικής βίας και καταστολής". 

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger