Home » , » Νίκη του ριζοσπαστικού ρεύματος: 10% για την Εναλλακτική, 15% για τον Θ. Καμπαγιάννη στις εκλογές του ΔΣΑ

Νίκη του ριζοσπαστικού ρεύματος: 10% για την Εναλλακτική, 15% για τον Θ. Καμπαγιάννη στις εκλογές του ΔΣΑ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021 | 5:20 μ.μ.


Μεγάλη αύξηση για τις δυνάμεις του ριζοσπαστικού ρεύματος των μαχόμενων δικηγόρων στις εκλογές του ΔΣΑ.

Η Εναλλακτική Παρέμβαση – Δικηγορική Ανατροπή καταγράφει ποσοστό που φτάνει το 10% με 1219 ψήφους στην κάλπη των συνδυασμών και 2 έδρες (η τρίτη έδρα δεν πάρθηκε για 16 ψήφους). Στην κάλπη των προέδρων, ο υποψήφιος της Εναλλακτικής Θανάσης Καμπαγιάννης λαμβάνει ποσοστό 15% και 1826 ψήφους, αναδεικνυόμενος τρίτος.

Τα διαχρονικά αποτελέσματα της Εναλλακτικής Παρέμβασης στις εκλογές του ΔΣΑ, 1990-2021.

***

 

Τα χαμόγελα της φωτογραφίας αποτελούν την πιο όμορφη επισφράγιση μια τετραετίας μαχών αλλά και ενός έντονου, κοπιαστικού και καθαρού προεκλογικό αγώνα. 

Η ώρα της αποτίμησης για την "Εναλλακτική Πρωτοβουλία δικηγόρων Θεσσαλονίκης - συνεργαζόμενοι" ήρθε και αυτή πρέπει και θα είναι συλλογική (οπότε περιμένετε μέχρι αύριο!). 

Είναι όμως βέβαιο ότι τόσο οι 268 ψήφοι (7%) στην κάλπη των συμβούλων όσο και οι 307 ψήφοι (8%) στην κάλπη του προέδρου αποτυπώνουν μια πραγματικότητα: το ρεύμα που διεκδικεί να αλλάξει πορεία ο σύλλογος και να μπει σε μια τροχιά αγώνων απέναντι στην κυβέρνηση με βάση τις ανάγκες των συναδέλφων και της κοινωνικής πλειοψηφίας δεν είναι απομονωμένο. Είναι υπαρκτό και φαίνεται - αν διαβαστεί μαζί με τα αποτελέσματα-σεισμό της Εναλλακτικής Παρέμβασης και του Θ. Καμπαγιάννη στην Αθήνα - ότι διευρύνεται διαρκώς. 

"Το μόνο που μπορούμε να προβλέψουμε είναι ο αγώνας" έγραψε κάποτε ο Αντόνιο Γκράμσι. Αυτήν την πρόβλεψη και υπόσχεση συνάμα οφείλουμε να δώσουμε κι εμείς στους συναδέλφους μας, ιδίως στις νέες και στους νέους που μας επέλεξαν μαζικά. Μαζί τους, μπορούμε να αλλάξουμε τα πάντα.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger