Home » , , » Την Μποτσουανίσαμε;

Την Μποτσουανίσαμε;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021 | 8:06 μ.μ.

Καινούργιος τρόμος πάλι από την νέα Αφρικανική μετάλλαξη του κορονοϊού. Αυτό το "τελευταίο μίλι" που διανύουμε, σύμφωνα με τον Μητσοτάκη, μας έχει "πάρει και σηκώσει". Μόνο απ' την αρχή του μήνα είχανε 1841 νεκρούς φτάνοντας συνολικά τους 17779 συμπεριλαμβανομένων και των 86 που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ.

Και τα χειρότερα πιθανόν να μην τα έχουμε δει ak;oma, αφού στο διπλανό tweet η Anne-Sylvaine Chassany των Financial Times παραθέτει  ένα γράφημα που αποτυπώνει το πόσο επικίνδυνο και τρομακτικό φαίνεται να είναι η παραλλαγή της Μποτσουάνα, που ενσωματώνει 32 μεταλλάξεις. «Ας μην φρικάρουμε, αλλά το νέο στέλεχος της Covid φαίνεται λίγο τρομακτικό», μας γράφει. 

Η Β.1.1.529 διαθέτει έναν ιδιαίτερα ασυνήθιστο αριθμό μεταλλάξεων, οι οποίες είναι ανησυχητικές επειδή ενδέχεται να της επιτρέπουν να εισβάλλει στο ανοσοποιητικό σύστημα και να την καθιστούν πιο μεταδοτική, αναφέρουν οι επιστήμονες.

Εξίσου ανησυχητική είναι η δήλωση της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, «Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη τα νέα σχετικά με τη νέα εξαιρετικά μεταλλαγμένη παραλλαγή της Covid-19. Γνωρίζουμε ότι οι μεταλλάξεις θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην εμφάνιση και εξάπλωση ακόμη περισσότερων ανησυχητικών παραλλαγών του ιού που θα μπορούσαν να εξαπλωθούν παγκοσμίως μέσα σε λίγους μήνες».

Και οι εφιαλτικές ειδήσεις δεν σταματάνε εδώ. Απ' ότι ακούσαμε να δηλώνουν ειδικοί, όπως ο Πνευμονολόγος – Εντατικολόγος Γ. Δημόπουλος οι ειδικοί δεν γνωρίζουν ακόμα αν τα ήδη υπάρχοντα εμβόλια είναι ικανά να αντιμετωπίσουν την νέα μετάλλαξη! 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian εκείνο που ανησυχεί τους επιστήμονες είναι ο μεγάλος αριθμός μεταλλάξεων, κάτι που οδηγεί στο συμπέρασμα πως η νέα παραλλαγή ενδεχομένως να μπορεί να παρακάμπτει την υπάρχουσα ανοσολογική προστασία....  Οι ερευνητικές ομάδες ήταν ήδη έτοιμες να δημιουργήσουν νέες φόρμουλες εμβολίων και βρίσκονται σε επικοινωνία με τις ρυθμιστικές αρχές ποιες πρόσθετες δοκιμές θα απαιτούνταν. Ωστόσο, ενδεχομένως να χρειαστούν ακόμη και έξι μήνες προτού τα ενημερωμένα εμβόλια να είναι ευρέως διαθέσιμα.

Και μπροστά σ' αυτή την τραγική κατάσταση, η κυβέρνηση της Ν.Δ. έχει οδηγήσει το ΕΣΥ σε παντελή κατάρρευση. Και αυτό δεν το λέμε εμείς αλλά ο δεξιός πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων, Μιχάλης Γιαννάκος:

«Δυστυχώς η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου. Σήμερα τα νοσοκομεία είναι σε χειρότερη λειτουργική κατάσταση απ’ ότι ήταν τον περασμένο χειμώνα. Λειτουργούν μόνο 620 κλίνες ΜΕΘ για κορονοϊό από 973 που λειτουργούσαν τον περασμένο Απρίλιο. Δεκάδες ασθενείς είναι διασωληνωμένοι εκτός και χάνουν τη ζωή τους. Τα νοσοκομεία δεν έχουν επάρκεια σε οξυγόνο, δεν έχουν μηχανήματα High Flow, με αποτέλεσμα να έχουμε και εκεί προβλήματα και λίστες αναμονής σε ασθενείς και ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι το οξυγόνο»

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

27 Νοεμβρίου 2021 στις 12:13 π.μ.

Πεδίον δόξης λαμπρόν για νέα τρομοκρατία - καταστολή - υγειονομικό ναζισμό...

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger