Home » , » Καταγγελία εργαζομένων της αλυσίδας σουπερμάρκετ “My Market”

Καταγγελία εργαζομένων της αλυσίδας σουπερμάρκετ “My Market”

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021 | 4:23 μ.μ.

Αντιγράφουμε από τον συντροφικό ιστότοπο Από την Σπίθα στην Φλόγα

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν στην σελίδα μας εργαζόμενοι και εργαζόμενες στην αλυσίδα καταστημάτων “My Market” στην Αττική, αυτή τη στιγμή η εργοδοσία των εν λόγω σουπερμάρκετ αποκρύπτει κρούσματα κορονοϊού σε υπαλλήλους ενώ η λειτουργία των καταστημάτων όχι μόνο συνεχίζεται κανονικά αλλά και δεν υπάρχει ενημέρωση των εργαζομένων σχετικά με την διενέργεια απολύμανσης στα πλαίσια της απόκρυψης ύπαρξης κρουσμάτων αλλά και του αριθμού αυτών. 

Παράλληλα, είναι φανερό ότι δεν λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα προστασίας (απολύμανση χώρων, δωρεάν τεστ κ.ά) με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι/ες όπως και οι πελάτες να εκτίθενται σε άμεσο κίνδυνο της υγείας τους.

Μπροστά στα κέρδη, η αλυσίδα καταστημάτων “My Market” δεν υπολογίζει τίποτα. Η εργασιακή γαλέρα “My Market” αδιαφορεί για την υγεία και τη ζωή των εργαζόμενων. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι είναι η ίδια αλυσίδα που μοίραζε απειλητικά και εκβιαστικά ραβασάκια στους εργαζόμενους της για να τους πει μεταξύ άλλων ότι «πρέπει να χαμογελάνε υποχρεωτικά» και να ευγνωμονούν την εργοδοσία γιατί «τα 300 ευρώ είναι περισσότερα από τα 0 ευρώ».

ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ/ΕΣ

ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ/ΕΣ

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger