Home » , » Να βρούμε μορφές πάλης που απαιτούν οι δεδομένες συνθήκες και να περάσουμε στην αντεπίθεση.

Να βρούμε μορφές πάλης που απαιτούν οι δεδομένες συνθήκες και να περάσουμε στην αντεπίθεση.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021 | 8:33 μ.μ.


Με μαζικές πορείες μνήμης και αγώνα τιμήθηκε η "μαύρη" επέτειος της συμπλήρωσης 13 χρόνων από την κρατική δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. 

 «Κάτω από τις σφαίρες της αστυνομίας κρύβεται η αστική «δημοκρατία», λέει ένα σύνθημα. Και όμως γράφαμε σε περασμένη ανάρτησή μας από τον Δεκέμβρη του 2018 η καταστολή πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις, ο εξοπλισμός κα η προκλητικότητα των μηχανισμών υπεράσπισης του καθεστώτος αυξήθηκαν νέα σώματα ένστολων τραμπούκων δημιουργήθηκαν. 

Το γεγονός της δολοφονίας του Αλέξη ήταν μια αφορμή. Πυροδότησε μια λαϊκή υποβόσκουσα αγανάκτηση για τα δικαιώματα της νεολαίας και του κόσμου της εργασίας που  λεηλατούνταν το ένα μετά το άλλο. 

Αυτό πρέπει να συμβεί και σήμερα. Η εμφάνιση της θανατηφόρας πανδημίας και οι ειδικές συνθήκες που προέκυψαν εξ' αιτίας της, έδωσαν την δυνατότητα στο κεφάλαιο μέσω του υπηρετικού του πολιτικού προσωπικού, να διεξάγει μόνο του ταξικό πόλεμο, χωρίς να συναντάει ουσιαστικές αντιστάσεις ξεθεμελιώνοντας κάθε εργατικό και δημοκρατικό δικαίωμα είχε απομείνει.

Μάλιστα, στον δρόμο προς την "κανονικότητα", όπως ονομάζει η κυβέρνηση της Ν.Δ., την μεθόδευση παλινόστησης ενός κράτους της σκληρής δεξιάς, η κρατική καταστολή έχει πάρει πρωτόγνωρες διαστάσεις με την μπατσάδικη κραυγή "έχουμε χούντα", σαν υπόκρουση όταν βασανίζουν πολίτες να μην απέχει πολύ απ' την πραγματικότητα. 


Και εδώ είναι το δικό ,ας μεγάλο πρόβλημα. Να βρούμε τρόπους να συσπειρώσουμε την πρωτοπορία της τάξης μας, να συζητήσουμε και να βρούμε μορφές πάλης που απαιτούν οι δεδομένες συνθήκες, και να περάσουμε στην αντεπίθεση. 

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger