Home » , , » Ντέσμοντ Τούτου: "Εφυγε" ένας ακτιβιστής κληρικός - Το ανέκδοτό του για την γέννα της Παναγίας

Ντέσμοντ Τούτου: "Εφυγε" ένας ακτιβιστής κληρικός - Το ανέκδοτό του για την γέννα της Παναγίας

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2021 | 5:46 μ.μ.

"Kηρύσσω τα Ευαγγέλια. Και τι λένε τα Ευαγγέλια; Θέλουν να μας μάθουν ότι θα φάμε την πίτα μας στον ουρανό, όταν πεθάνουμε. Αλλά ποιος θέλει πίτα μετά θάνατον; Θέλουμε την πίτα εδώ. Δεν θέλω την πίτα μου στον ουρανό. Δεν την χρειάζομαι τότε."...

Ντέσμοντ Τούτου

Σε ηλικία 90 ετών άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή ο Νοτιοαφρικάνος αγγλικανός αρχιεπίσκοπος Ντέσμοντ Τούτου. Υπήρξε ένας πολυβραβευμένος κληρικός -πέρα από το Νόμπελ Ειρήνης, έχει λάβει το βραβείο Άλμπερτ Σβάιτσερ για τον Ανθρωπισμό, το βραβείο Ειρήνης Γκάντι- για τους αγώνες του κατά του απαρτχάιντ για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, ενώ ήταν επιστήθιος φίλος του Νέλσον Μαντέλα.

Εχει στηρίξει το δικαίωμα στις εκτρώσεις, ενώ είναι υπέρμαχος και των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων καυτηριάζοντας με τα κηρύγματά του, κάθε είδους ρατσισμό, οραματιζόμενος "μια δημοκρατική και δίκαιη κοινωνία χωρίς φυλετικές διαφορές".

 Έγινε γνωστός ως η φωνή των άφωνων Μαύρων της Νότιας Αφρικής ενώ έχει μείνει ιστορική η ρήση του: "Αν παραμένεις ουδέτερος σε περιπτώσεις αδικίας, τότε έχεις διαλέξει την πλευρά του δυνάστη".

Και με την ευκαιρία της επίθεσης των Χριστιανοταλιμπάν της επικρατούσας θρησκείας στον Ηλία Μόσιαλο για το γνωστό σκίτσο που παρέθεσε στο διαδίκτυο, να θυμηθούμε ένα ανέκδοτο που είχε πει αυτός ο ανοιχτόμυαλος παπάς, για τον Ιωσήφ, την Παναγία και την γέννηση του Χριστού.

Η Παναγία υποφέρει από τους πόνους της γέννας και ο Ιωσήφ πανικόβλητος, καταφεύγει σε ένα ξενοδοχείο που βρίσκει μπροστά του εκλιπαρώντας από τον ιδιοκτήτη του βοήθεια:

Iωσήφ: Σας παρακαλώ βοηθήστε με, η γυναίκα μου γεννάει.

Ξενοδόχος: Συγνώμη, αλλά αυτό δεν είναι δικό μου θέμα, 

Ιωσήφ: Ούτε δικό μου είναι.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger