Home » , » Ενα τρολάρισμα, χαρατηριστικό δείγμα της τεράστιας υποχώρησης της κριτικής σκέψης μας.

Ενα τρολάρισμα, χαρατηριστικό δείγμα της τεράστιας υποχώρησης της κριτικής σκέψης μας.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021 | 9:58 μ.μ.

Αν δεν κάνουμε λάθος -και είμαστε σχεδόν σίγουροι ότι δεν κάνουμε-, ο τύπος με το διπλανό τουίτ τρολάρει ολοφάνερα. 

Το θέμα όμως δεν είναι αυτό. Το αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι τόσοι χρήστες του μέσου δεν το αντελήφθησαν και αντιμετώπισαν σαν αληθινό γεγονός το περιστατικό που αναφέρει.

Και εντάξει θα πείτε, αυτή είναι μια ακίνδυνη τρολιά, που μόνο μειδιάματα μπορεί να προσφέρει.

 Προσέξτε όμως κάτι άλλο, που φυσικά δεν έχει καμιά σχέση με το συγκεκριμένο τουοτάρισμα. Το ότι, κατά την άποψη μας, υπάρχει μια τεράστια υποχώρηση της κριτικής σκέψης στην εποχή μας. Παρατηρούμε δηλαδή ότι "τρώμε" αμάσητο ότι μας σερβίρουν.

Κι αυτό δεν είναι τυχαίο. Με τους γιγάντιους μηχανισμούς προπαγάνδας, το σύστημα μεθοδευμένα και "ανάλαφρα", θέλει να μας υποβάλλει να δεχόμαστε σαν "αλήθειες" ότι μας σερβίρει. 

Προσέξτε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Κι αυτό γιατί πάντα εκτός του "φαίνεσθαι" πρέπει να εντοπίζουμε και το "είναι". Την ουσία δηλαδή ενός γεγονότος, που τις περισσότερες φορές δεν είναι ορατή με την πρώτη ματιά. 

Το βράδυ της Παρασκευής, η τηλεόραση του Σκάι, στην εκπομπή του Σ. Ρουβά, παρουσιάστηκε συνέντευξη του Δ. Λιγνάδης. Ο παιδοβιαστής, που πρόκειται να δικαστεί για 4 βιασμούς, είπε απίθανα πράγματα και γενικά η εκπομπή λειτούργησε σαν "πλυντήριο" του. Και όμως δεν κουνήθηκε φύλλο. Κι αυτό λέει πολλά.

Δεν θα μπούμε στην διαδικασία να σχολιάσουμε ότι ακούστηκε σ' αυτή την τηλεοπτική εκπομπή. Αλλο είναι το θέμα που μας απασχολεί.

Το αρχικό τουιτ και με τον τρόπο που είναι διατυπωμένο, είναι ξεκάθαρο ότι αναφέρεται σε ένα εγκεφαλικά κατασκευασμένο γεγονός και ότι ο δημιουργός το το παράθεσε για να κάνει φραμπαλά. Κι όμως, εκατοντάδες πολίτες θεώρησαν σαν γεγονός αυτό που αναφέρει.

Ενα δείγμα παραθέτουμε:




















Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger