Home » , » Εργαστήρια δεξιοτήτων "επιχειρηματικότητας"... Πώς υλοποιούνται οι λόξες της Ξαφά στο σχολείο της Κεραμέως.

Εργαστήρια δεξιοτήτων "επιχειρηματικότητας"... Πώς υλοποιούνται οι λόξες της Ξαφά στο σχολείο της Κεραμέως.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021 | 10:22 μ.μ.

Γράφει ο Νίκος από Βόλο

(Σημερινό ρεπορτάζ από τα πολύπαθα σχολεία του Βόλου, για σχέδια δράσης, πράματα και θάματα, για γέλια και για κλάματα...)      

Σαν συνέχεια χτεσινού άρθρου που αναφερόταν στα ξεράσματα μιας γνωστής θατσερικής στρίγγλας ονόματι Ξαφά, εναντίον των δημοσίων νοσοκομείων, επιτρέψτε μου να προσθέσω μερικές ακόμη σκέψεις ως προέκταση των συνεπειών που προδιαγράφουν οι λόξες της Ξαφά. 

Τούτη τη φορά πρόκειται για το χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης, που είναι εξίσου στο στόχαστρο των κάθε λογής "Ξαφάδων", τόσο όσο και ο χώρος της δημόσιας υγείας. Τις γενικότερες λοιπόν ανοησίες της Ξαφά περί της "αγοράς", της "επιχειρηματικότητας" και όλων των λοιπών νεοφιλελέδικων ιδεολογικών σκύβαλων,  ήδη η δεξιά τις δρομολογεί ως ... επίσημο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για το σχολείο τής -ακόμη πιο μαύρης- τύφλας που μας ετοιμάζει. 

Κι όχι μόνο στο νέο κυοφορούμενο αντιεκπαιδευτικό έκτρωμα, που ετοιμάζεται για το 2023, όπως έμπλεα χαράς έγραψαν τα χτεσινά "Νέα".  Από ό,τι πληροφορούμαστε σήμερα, κι από πρώτο χέρι που λένε, τα πολιτικάντικα σκουπίδια της δεξιάς στο υπουργείο παραπαιδείας, στο άντρο δηλ. της άλλης πασίγνωστης ...μαύρης στρίγγλας, έχουν βαλθεί να μπάσουν τη λόξα περί "επιχειρηματικότητας" στα Γυμνάσια ήδη από τη φετινή χρονιά. Το κάνουν ήδη, με το ψευδεπίγραφο όχημα των λεγόμενων "εργαστηρίων δεξιοτήτων". Μάλιστα η αχώνευτη αφεντικίνα αυτού του υπουργείου είχε φτάσει πριν μερικές μόλις μέρες, στην επέτειο του Πολυτεχνείου να προπαγανδίζει στους μαθητές των σχολείων αυτά τα διαβόητα εργαστήρια, μέσα από το ... μήνυμα που έστειλε για το .. Πολυτεχνείο! 

"Εργαστήρια επιχειρηματικότητας" στα ... Γυμνάσια από τώρα! Δηλαδή, τα παράσιτα του κεντρικού κομματικού μηχανισμού της δεξιάς στο υπουργείο "τύφλας και παραπαιδείας", όπως μαθαίνουμε από τους φίλους εκπαιδευτικούς των Γυμνασίων της πόλης μας, ήδη επιστράτευσαν τα πιο πρόθυμα κομματικά τσογλάνια τους, (δηλ.τις πιο άθλιες μαριονέτες που διαθέτουν μεταξύ των αντιδραστικών εκπαιδευτικών, τους πιο βρωμερούς προπαγανδιστές της μαύρης τους της τύφλας που συνθέτουν το στρατό του κυβερνητικού συνδικαλισμού, το χαμαιτυπείο της ΔΑΚΕ), για να ξεκινήσουν άμεσα, μες στο ωρολόγιο πρόγραμμα των Γυμνασίων "εργαστήρια δεξιοτήτων... επιχειρηματικότητας" για δεκατετράχρονα παιδιά!!    

Τα μαύρα κι άραχλα σκουπίδια της δεξιάς επιδιώκουν αδίστακτα να γανώσουν τα κεφάλια και να στρεβλώσουν τις συνειδήσεις των παιδιών της εργατικής μας τάξης στην πιο κρίσιμη ηλικία με την πιο άτιμη ιδεολογική απατεωνιά του συστήματος: με την προπαγάνδα της φτιασιδωμένης εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, με τη σαπίλα και τη μπόχα της πιο χυδαίας αστικής οικονομολογίας. 

Μιλάμε εδώ για μια ψευδοεπιστήμη, μιαν άρνηση ουσιαστικά της επιστήμης της Πολιτικής Οικονομίας,  για μια ιδεολογική απάτη των καπιταλιστών που πάει να περάσει στην κοινωνία την αντίληψη ότι δήθεν δεν υπάρχει εκμετάλλευση του εργάτη από τον καπιταλιστή!! Πώς δήθεν υπάρχει μόνο η ... ανικανότητα των πολλών αφενός και αφετέρου η ...εξυπνάδα και επιχειρηματική δεινότητα του κάθε εκμεταλλευτή της εργατικής δύναμης. Κατά τα λοιπά, η κοινωνική θέση διακηρύσσουν οι αντιδραστικοί πως είναι ατομική υπόθεση της καπατσοσύνης του καθενός. Αυτής που ονομάζουν δηλ. "επιχειρηματικότητα" και τη λανσάρουν ως το άκρον άωτον κάθε γνώσης για τον ... αιώνα τον άπαντα. 

Αυτά λοιπόν που πρεσβεύει εδώ και δεκαετίες η Ξαφά και η κάθε παρόμοια ...γρίπη πΟΥ βρίσκεται στην υπηρεσία των εκμεταλλευτών, έρχονται τώρα ο Μητσοτάκης, η Κεραμέως και το σκυλολόι των κολαούζων να τα μπάσουν στα σχολεία. Σπέρνουν δηλαδή οι μαύροι αγύρτες τα ψέματα, τις απάτες και τις σκόπιμες αυταπάτες στα παιδιά του λαού μας, που δεν γνωρίζουν ακόμη τη μαρξιστική-λενινιστική επιστημονική ανάλυση του μηχανισμού εκμετάλλευσης της εργατιάς από την κεφαλαιοκρατία. 

Πηγαίνουν επομένως οι λακέδες των εκμεταλλευτών να φτιάξουν από την πιο τρυφερή ηλικία τους αυριανούς ραγιάδες του 21ου αιώνα, να πλάσουν εθελόδουλους και γενίτσαρους μες στην ίδια την εργατική τάξη, μπας κι έτσι απωθήσουν μακριά την ταξική πάλη και την προλεταριακή επανάσταση.  

Αυτά ακριβώς τα άθλια νεοφιλελεύθερα δόγματα περί επιχειρηματικότητας, που πρεσβεύουν όλες θατσερικές στρίγγλες της παγκόσμιας δεξιάς μαφίας, από ό,τι σήμερα μαθαίνουμε σε ένα σύντομο ... ρεπορτάζ που κάναμε, σε Γυμνάσια του Βόλου, τα έχουν ήδη χρεωθεί για να τα υλοποιήσουν, μέσα από "σχέδια δράσης" που ήδη καταθέτουν, μερικά από τα πιο αντιδραστικά υποκείμενα της ΔΑΚΕ Εκπαιδευτικών. Από τους πλέον απεχθείς τύπους της δεξιάς στην πολύπαθη εκπαίδευση της Μαγνησίας, που τώρα τελευταία μάλιστα δρουν με πολύ εντονότερο καλπασμό προς κάθε τι το αντιδραστικό, αφού εδώ λειτουργεί ολόκληρος μηχανισμός από καριερίστες, γλείφτες και κολαούζους της υφυπουργίνας Ζέτας Μακρή, η οποία ετούτο το διάστημα συνεχίζει την καριέρα και τις δημόσιες σχέσεις της μέσω του πολύπαθου υπουργείου "παιδείας"...  

Μεταξύ λοιπόν αυτών των πρόθυμων προπαγανδιστών της επιχειρηματικότητας στα Γυμνάσια του Βόλου, κι εδώ έχει πολλή πλάκα η υπόθεση, το ρεπορτάζ μας λέει ότι ξεχωρίζουν για την προθυμία τους μερικοί ντιπ-καταντίπ ακροδεξιοί εκπαιδευτικοί (τρομάρα τους) της τοπικής ΔΑΚΕ, με την ειδικότητα του (κρατηθείτε να μην πέσετε ξεροί!) ... θεολόγου!! Ε, πώς δα, βρε διάβολε! Μόνο η λουκουματζού της Ικαριάς θα γίνεται μάνατζερ νοσοκομείου; Εδώ δα υπάρχουν κοτζαμάν θεολόγοι έτοιμοι να διδάξουν επιχειρηματικότητα, έτσι θα τους αφήσουμε στο σχολείο της αγοράς που χτίζεται; Τι στα κομμάτια αξιολόγηση θα κάνουμε μετά, αν μάς λείψουν τώρα οι... θεολόγοι της ΔΑΚΕ από το πανηγύρι των ... δεξιοτήτων της επιχειρηματικότητας; Θεολόγοι λοιπόν της δεξιάς, με έτοιμα τα σχέδια δράσης για  να διδάξουν τώρα εκτός από το "πάτερ ημών" και...την επιχειρηματικότητα. 

Και μάλλον ξέρετε τι εστί θεολόγοι της ΔΑΚΕ: Θεούσοι και θεούσες από αυτούς που επί δεκαετίες αποβλακώνουν νέους ανθρώπους, πουλώντας τους τη θρησκευτική κατήχηση, τον ανορθολογισμό και τη μεταφυσική απάτη μέσα από το δημόσιο σχολείο επί δύο τουλάχιστον ώρες τη βδομάδα για έξι ολάκερα χρόνια, (ενώ η χημεία και η βιολογία ζήτημα είναι πια αν πιάνουν στο πρόγραμμα μία ώρα τη βδομάδα σε μία-δύο τάξεις...). Χυδαίοι αντικομμουνιστές οι περισσότεροι, επαγγελματίες συκοφάντες του διαλεκτικού Υλισμού, του επιστημονικού σοσιαλισμού και άθλιοι διαστρεβλωτές της Ιστορίας...  

Αυτοί ακριβώς οι μαύροι κι άραχλοι φωτοσβέστες, που με τις ευλογίες του καθεστώτος παριστάνουν τον επιστήμονα, στέλνουν ήδη σχέδια δράσης στους προϊσταμένους τους, επαγγελόμενοι ότι μαζί με το συνήθη αντικομμουνισμό θα "διδάξουν" πλέον ως δεξιότητα και τα δόγματα της Θάτσερ, του Τραμπ, της Ξαφά, του βρικόλακα πλέον Πινοσέτ, του Ι. Μαρίνου, του Πρετεντεράκου, του Σκυλακάκη και του Χατζηδάκη. Θα διδάξουν την κοσμοθεωρία του Μητσοτάκη και του Τζήμερου ως συνέχεια εκείνης των παραδοσιακών πατρώνων τους, των σκοταδιστών ρασοκαπιταλιστών της "Παπαδαριό ΑΕ". Δεξιοί και επιχειρηματικές δεξιότητες... Τόμπολα! 

Αυτό βέβαια δεν πρέπει διόλου να μας εντυπωσιάζει, αφού είναι γνωστό ότι: Α) Η "επιχειρηματικότητα" πάει γάντι με τον αντικομμουνισμό και με κάθε σκοταδισμό, που αποβλακώνουν τους πολλούς για να τους γδέρνουν οι λίγοι και Β) ότι το αντιδραστικό σκυλολόι όλων των θρησκόληπτων προπαγανδιστών της δεξιάς, είτε παριστάνουν είτε όχι τον "επιστήμονα ... θεολόγο", καθώς καθοδηγούνται άμεσα από το Ρωμέικο παπαδαριό είναι πλέον ...εξπέρ σε κάθε εμπορευματοχρηματική επιχείρηση, κοινώς μπίζνα, κομπίνα και κονόμα. Όπως ακριβώς και οι ρασοφόροι που τους κουλαντρίζουν. Το χρήμα είναι η ύψιστη αξία όλου αυτού του χουντοδεξιού μαύρου συρφετού

Φαντάζει βέβαια λιγάκι κωμικό το γεγονός ότι κάποιοι μπουμπουνοκέφαλοι ψηφοφόροι της δεξιάς αναμένουν  τώρα, όπως θα άκουσαν στην τηλεόραση, πως αυτά τα τρωκτικά της "εκπαιδευτικής επιχειρηματικότητας" θα ... διδάξουν τάχα στους μαθητές, πώς να βγάλουν χρήματα, δηλ. ότι θα τους δείξουν όλα τα κόλπα και τις κομπίνες με τις οποίες βγαίνει ο χοντρός παράς των εκμεταλλευτών. 

Αλλά τι να γίνει; Οι ηλίθιοι είναι αδύνατον να σκεφτούν τα στοιχειώδη! Αδυνατούν φυσικά να καταλάβουν πώς σκέπτονται οι εκπαιδευτικοί της δεξιάς και δη της ΔΑΚΕ θεολόγων-επιχειρηματιών. Σιγά τώρα μην σπάσουν οι τέτοιου είδους εκπαιδευτικοί την πατέντα, σιγά μην αποκαλύψουν στην "πλέμπα" όλα εκείνα τα κόλπα με τα οποία βγάζουν τον αμέτρητο παρά τους οι καπιταλιστές και μάλιστα οι μασκαρεμένοι με το ράσο του "Μαμωνά" ή μάλλον του ίδιου του ...Σατανά. Σιγά μην βγάλουν υποψιασμένους νεαρούς από τα εργαστήρια, που να έχουν μυριστεί από το σχολείο πώς τα αρπάζουν οι λαογδαρτες. Αφήστε δηλ  που κάτι τέτοιο θα ήταν εκ φύσεως επικίνδυνο, ακόμη και αν δεν συνοδευόταν από την παραμικρή αναφορά στον Μάρξ!  Οι νέοι και μόνο ακούγοντας τι είναι και πώς λειτουργούν οι οφσόρ και το χρηματιστήριο, μπορεί να το έκαναν ....λαμπόγυαλο το Εργαστήριο Επιχειρηματικότητας!!   

Η δεξιά δεν έχει όμως τέτοιες αυταπάτες. Επαγγελματίες ψεύτες ψάχνει για προπαγάνδα και τα φασιστόμουτρα της ΔΑΚΕ θεολόγων είναι μάλλον ό,τι τους χρειάζεται, ένα κι ένα για κάθε ιδεολογική και πολιτική απατεωνιά. Για να προπαγανδίζουν στη νέα γενιά πως τάχα μου ο παράς για τα ...όνειρα του εργάτη -λάστιχου θα βγει μέσα από... σκληρή δουλειά του δώδεκα τουλάχιστον ωρών τη μέρα, μέχρι τα βαθιά γεράματα, χωρίς εργασιακά δικαιώματα, συνδικάτα κι απεργίες. Πως θα γίνουν οι εργάτες πλούσιοι σκεπτόμενοι όλοι μόνο για το καλό της επιχείρησης, δηλαδή της τσέπης των εκμεταλλευτών. Αυτή θα είναι η αρχή και το τέλος του μαθήματος, όπου μάλιστα οι της ΔΑΚΕ Θεολόγων θα διανθίζουν τα ... υπέροχα διδαγματά τους και με επίκληση στο ... θέλημα του "υψίστου".  

Θερμή έκκληση λοιπόν στο προοδευτικό κίνημα των εκπαιδευτικών: Σύντροφοι και συναγωνιστές, επειδή δεν είναι θέλημα θεού "να μπουν στην πόλη οι οχτροί κι η πόλη να ...τουρκέψει".  μην αφήσετε να περάσουν αβρόχοις ποσί στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του σχολείου τα ιδεολογικά  ...σκατά του Μητσοτάκη, της Ξαφά  της Κεραμέως κι όλης της σπείρας. Για να εφαρμόσουν τα εργαστήρια αποβλάκωσης με θέμα την "επιχειρηματικότητα", οι βρικόλακες της ΔΑΚΕ τυπικά, ακόμη και σήμερα χρειάζονται έγκριση του σχεδίου δράσης της προπαγάνδας τους από το σύλλογο των καθηγητών κάθε Γυμνασίου. 

Ξεσηκωθείτε, διαφωτίστε όλους τους συναδέλφους σας για το τι ακριβώς επιδιώκει η δεξιά και οι εγκάθετοί της στην εκπαίδευση, και πάρτε ως Σύλλογοι Καθηγητών τέτοιες αποφάσεις που θα απορρίπτουν τα σχέδια δράσης των αντιδραστικών. Να μην περάσουν τα εργαστήρια αποβλάκωσης των παιδιών του λαού μας, με τις ψευτιές και την προπαγάνδα των λαογδάρτηδων

Αν το κατάμαυρο επίσημο δεξιό χουντοφασισταριό της εκπαίδευσης επιμένει, τότε κι εσείς αποφασίστε ως Σύλλογοι τη λειτουργία και άλλων εργαστηρίων δεξιοτήτων, πχ για τη διδασκαλία του διαλεκτικού και ιστορικού Υλισμού στο σχολείο! Μια τους και μία μας!. Ψηφίστε αποφασιστικά τη θέλησή σας να οργανωθούν και να λειτουργήσουν επιτέλους στα σχολεία πραγματικά εργαστήρια εξοικείωσης των μαθητών με την επιστημονική φιλοσοφία και ιστορία και με την πραγματική οικονομική επιστήμη. Πραγματικά σπουδαστήρια, όπου θα διδάξουμε επιτέλους στη νέα γενιά και τις αρχές της Μαρξιστικής Πολιτικής Οικονομίας, που είναι η μόνη επιστημονική θεώρηση του μηχανισμού κάθε οικονομίας. 

Κι αν τα κυβερνητικά φασιστόμουτρα το αρνηθούν, όπως είναι αναμενόμενο, εμπρός σε συνεργασία με τις πρωτοπόρες δυνάμεις του Λαϊκού Κινήματος να οργανώσουμε άτυπα, μέσα και έξω από το σχολείο, εμείς οι προοδευτικοί άνθρωποι, με τις δικές μας δυνάμεις τέτοια ανοιχτά μαθήματα πραγματικής επιστημονικής αλήθειας. Εμπρός, να δώσουμε στη νέα γενιά το σίγουρο γνωστικό υπόβαθρο για να καταλάβει τι ακριβώς γίνεται γύρω της, το ακατανίκητο θεωρητικό και πρακτικό όπλο του προλεταριάτου, που με αυτό η νέα βαρδια του θα σαρώσει την προπαγάνδα ραγιαδισμού των εκμεταλλευτών και την ίδια την εκμετάλλευση. Μην αδιαφορείτε. Οι καιροί δεν περιμένουν. Ή αυτοί ή εμείς!

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger