Home » , » Κλάμα στην Ν.Δ με την αποτυχία του εκλεκτού της στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ

Κλάμα στην Ν.Δ με την αποτυχία του εκλεκτού της στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021 | 11:00 π.μ.

Είναι παρακινδυνευμένο να πούμε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών στο ΚΙΝΑΛ. Αρκεί να θυμηθούμε ότι ενώ όλοι είχαν σχεδόν σίγουρο αρχηγό της Ν.Δ, τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, αφού στον πρώτο γύρο των εκλογών της Ν.Δ το 2016, είχε μια ξεκάθαρη υπεροχή 10%,  στον δεύτερο γύρο έχασε με πέντε μονάδες διαφορά από τον Κουλη. Η λογική πάντως λέει και με την πολιτική γεωγραφία που έχει προκύψει μέσα στο ΚΙΝΑΛ ότι στον δεύτερο γύρο ο Νίκος Ανδρουλάκης θα κάνει "περίπατο". 

Σε κάθε περίπτωση όμως όποιο και να είναι το αποτέλεσμα των τελικών εκλογών στο ΚΙΝΑΛ, είτε δηλαδή εκλεγεί αρχηγός του ο Ανδρουλάκης είτε ο Παπανδρέου, διαμορφώνετε ένα καινούργιο πολιτικό σκηνικό που λογικά απομακρύνει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Κι αυτό, γιατί μετά την παταγώδη αποτυχία του Α. Λοβέρδου, και παρά την απροκάλυπτη υποστήριξη που του πρόσφερε η Ν.Δ., το κυβερνητικό κόμμα έχασε έναν εν δυνάμει κυβερνητικό εταίρο. 

Αν και στην αστική πολιτική ποτέ δεν πρέπει να λες ποτέ, αν κρίνουμε απ' τον αντιδεξιό λόγο που προφέρουν Ανδρουλάκης και Παπανδρέου δεν φαίνεται ότι μπορεί να έχουν καμιά κυβερνητική συνεργασία. Οι επόμενες βουλευτικές εκλογές, όποτε και να γίνουν αυτές θα πραγματοποιηθούν με απλή αναλογική. Αυτοδυναμία  κάποιου κόμματος αποκλείεται, και είναι απίθανη η κυβέρνηση συνεργασίας. Θα πάμε σε ξανά σε εκλογές, αυτή την φορά με τον εκλογικό νόμο της ενισχυμένης αναλογικής που ψήφισε η ΝΔ το 2020 επαναφέροντας το μπόνους εδρών για το πρώτο κόμμα. Δηλαδή το πρώτο κόμμα θα πριμοδοτείται με 20 έδρες όταν φθάνει στο 25% και με μια επιπλέον έδρα για κάθε 0,5% άνω του ορίου εισαγωγής στην πριμοδότηση. Και σ' αυτή την περίπτωση όμως για να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση ένα κόμμα θα πρέπει να συγκεντρώσει στις κάλπες περίπου 38% του εκλογικού σώματος. Και αυτό φαντάζει αδύνατο. 

Αυτός ήταν κι ο λόγος που το κυβερνητικό κόμμα έκανε τα πάντα για να εκλεγεί στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, ο Λοβέρδος τον οποίο είχε στο "τσεπάκι". Μ' αυτή την εξέλιξη οι όποιοι σχεδιασμοί υπήρχαν στην Ν.Δ., ανατρέπονται και ίσως απομακρύνεται το σενάριο των πρόωρων εκλογών

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

6 Δεκεμβρίου 2021 στις 12:06 μ.μ.

Για 3 (με το συμπάθιο) ευρώ
- Καλλιόπη, αγάπη μου, στο είχα πει.
- Άσε με κι εσύ, έχω τα νεύρα μου.
- Μα γιατί; Δεν ήσουν ποτέ ΠΑΣΟΚ.
- Ούτε ο Λοβέρδος. Αποτύχαμε!
- Δε θα το έλεγα. Πράγματι πήρε τον πούλο, αλλά δε θα χαθεί. Θα πάει στη ΝΔ.
- Νομίζεις πως τον θέλουμε; Εκτός από looser είναι και καθίκι!
- Δεν είναι το μόνο στη γαλάζια στάνη…
- Θες να τσακωθούμε; Έχω τα νεύρα μου, έχω κι εσένα…
- Ξέρω πως ήθελες να διαλυθεί το ΚΙΝΑΛ με τον Ανδρέα Λοβέρδο - κι εγώ το ήθελα - αλλά εγώ δεν κάνω έτσι. Μάλιστα μου έρχονται γέλια.
- Εσύ δεν πέταξες 3 ευρώ!
- Σου είπα να μην πας; Πως αυτοί που είναι πίσω από το ΠΑΣΟΚ, θα έβγαζαν πρώτα τον αρχηγό και μετά θα έστηναν κάλπες;
- Εντάξει, τι θες τώρα; Λουκούμι;
- Λοιπόν θα στα δώσω εγώ τα 3 ευρώ, αλλά δε θα πας να τα πετάξεις στο Β’ γύρο.
- Λες να μας πουν από τη ΝΔ, να πάμε να στηρίξουμε Ανδρουλάκη;
- Το έχεις κάνει, τότε που τον ήπιε από τη Γεννηματά
- Συνέχεια ΠΑΣΟΚ θα ψηφίζω;
- Θα αφήσει κουσούρι, πρόσεχε!
- Κόψε το δούλεμα γιατί… άντε!
- Καλά - καλά…
- Τι πήγε στραβά;
- Ο «Αστραχάν» ήταν στραβοκάνης.
- Με βλέπεις πως σε κοιτάω;
- Το ξέρω αυτό το ύφος, σταματώ.
- Άντε μπράβο.
Αχ γαλάζια μου γίδια! Για μπούγιο πήγατε. Ρε σεις, πόσες φορές θα σας ξεφτιλίσει το κόμμα σας; Πήγατε και το ρίξατε στο Λοβέρδο; Σοβαρά; Δεν τον ήθελαν ούτε τα αφεντικά του! Γιατί, αν έβγαινε, θα έφευγαν όλοι οι υπόλοιποι, να πάνε ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι μόνο τα οικονομικά σκάνδαλα. Είναι πιο βρωμερό, ανήθικο υπάρχει στον απέραντο πολιτικό μας βόθρο. Που κι αν υπάρχουν περιττώματα.
Σιγά μην έκαναν δημοσκοπήσεις. Ούτε μία δεν πέτυχε! Πλάκα έκαναν. Τα λεφτά πήραν από το Λοβέρδο και τον δούλευαν κανονικά. Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο. Τι ήθελε να ακούσει; Πως είναι πρώτος; Πρώτος! Αφού έτσι κι αλλιώς θα τη φάει την πίτσα, γιατί να τον στεναχωρούν από πριν; Καλοφάγωτη Ανδρέα μου. Βάλε και σος να γλιστράει. Τα λεφτά μήπως ήταν από κάποια φαρμακευτική εταιρεία; Απλά ρωτάω...
Ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει. Που δεν τσίμπησε. Δεν πήγαν από τους ρεφορμιστές, να βγει ο ΓΑΠ με 90%, να είναι τώρα υπουργός της ΝΔ ο Λοβέρδος, να διαπομπεύει στα κανάλια ανεμβολίαστους. Όχι πως δεν το κάνουν οι πουλημένοι ΑΡΔ, αλλά αυτός θα το έκανε νόμο. Πρόστιμο και «είμαι ψεκασμένος τεντιμπόης»!
Κρίμα όμως. Για τα 3 (με το συμπάθιο ευρώ). Θα πληρώσουν τα χρέη τους μωρέ! Χα - χα!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger