Home » , , » Θα μαζευτούν στον τόπο του εγκλήματος για να το ευλογήσει ο πάπας

Θα μαζευτούν στον τόπο του εγκλήματος για να το ευλογήσει ο πάπας

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021 | 10:55 μ.μ.

Πηγή: ΚΟΝΤΡΑ

 «Εντωμεταξύ, πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες και στις υποδομές στην προσωρινή δομή του Καρά Τεπέ καθώς αυτή την εβδομάδα, θα τοποθετηθούν επιπλέον 93 οικίσκοι όπου θα αντικαταστήσουν όλες τις σκηνές του ΚΥΤ». Η είδηση είναι από την κρατική ΕΡΤ και δημοσιεύτηκε στο πλαίσιο ρεπορτάζ με τίτλο «Λέσβος: πυρετώδεις προετοιμασίες στον Καρά Τεπέ για την επίσκεψη του Πάπα».

Επρεπε να προγραμματίσει ο πάπας επίσκεψη στο στρατόπεδο του Καρά Τεπέ, εκεί που οι πρόσφυγες ζουν μέσα στη λάσπη για να στείλουν οικίσκους και να βάλουν άρον-άρον τους πρόσφυγες.

Βλέπετε η φιέστα δε θα έχει μόνο πάπα που θα είναι αναμφισβήτητα ο «ροκ σταρ». Θα έχει και Κατερίνα Σακελλαροπούλου, σε ρόλο «γκρούπι» του Φραγκίσκου, και Μαργαρίτη Σχοινά και Νότη Μηταράκη. Ολη η αστική πολιτική, βουτηγμένη στην πιο αηδιαστική υποκρισία. Που φτάνει μέχρι το σημείο να σουλουπώνουν τσάτρα-πάτρα το στρατόπεδο συγκέντρωσης, για να βγουν «όπως πρέπει» τα τηλεοπτικά πλάνα και οι φωτογραφίες.

Δεν ξέρουν οι άνθρωποι του Φραγκίσκου πώς ήταν το στρατόπεδο; Φυσικά και ξέρουν, γιατί έκαναν «σκάουτινγκ» όπως λένε στην ποδοσφαιρική γλώσσα. Και μάλλον αυτοί απαίτησαν να σουλουπωθεί η κατάσταση, για να μην απαθανατιστεί ο ποντίφηκας σε σκηνικό λάσπης με ανθρώπους σε σκηνές μέσα στο καταχείμωνο. Το ότι έτσι «την έβγαλαν» πέρυσι δεν έχει σημασία. Το ότι σύντομα θα ξαναπλημμυρίσει ο χώρος γύρω από τα κοντέινερ επίσης δεν έχει σημασία. Κι αν βρέξει εκείνη τη μέρα; Απλούστατα, θα τροποποιήσουν το πρόγραμμα της επίσκεψης του πάπα (ήδη η ασφάλειά του έχει ετοιμάσει εναλλακτική λύση και την έχει σερβίρει στις ελληνικές αστυνομικές αρχές για να την έχουν έτοιμη, μην έχετε καμιά αμφιβολία γι’ αυτό).

Το μείζον δεν είναι, βέβαια, η λασπουριά του Καρά Τεπέ. Το μείζον είναι η μετατροπή μιας σειράς ελληνικών νησιών σε φυλακές για τους πρόσφυγες. Είτε ανοιχτά είτε κλειστά, είτε με σκηνές είτε με κοντέινερ, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης είναι στρατόπεδα συγκέντρωσης. Φυλακές της Ευρώπης-φρούριο, στις οποίες κρατούνται άνθρωποι που δεν έχουν καταδικαστεί για κανένα έγκλημα. Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης θα πάει να ευλογήσει ο πάπας.

Στο Καρά Τεπέ, λέει, θα στηθεί μια τέντα, χωρητικότητας 200 ατόμων, «όπου ο Πάπας Φραγκίσκος θα απευθύνει μήνυμα ειρήνης, φιλίας και αγάπης προς όλον τον κόσμο και θα τελέσει την προσευχή Angelus, ενώ παιδική χορωδία αποτελούμενη από παιδιά που διαμένουν στο ΚΥΤ θα ψάλει ύμνο»!

Δεν θα πούμε το ευαγγελικό «ουαί υμίν, γραμματείς και φαρισαίοι υποκριταί», γιατί είναι πολύ λίγο όταν μιλάμε για τους εκπροσώπους της αστικής εξουσίας. Σε βάρος των προσφύγων συντελείται ένα διαρκές έγκλημα κι αυτοί που θα μαζευτούν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Καρά Τεπέ, με επικεφαλής τον πάπα, θα μαζευτούν για να ευλογήσουν αυτό το έγκλημα. 

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger