Home » , » Δυο "ξεχασμένοι" ήρωες μας στρατιώτες, που το αστικό καθεστώς δολοφόνησε σαν σήμερα το 1951

Δυο "ξεχασμένοι" ήρωες μας στρατιώτες, που το αστικό καθεστώς δολοφόνησε σαν σήμερα το 1951

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022 | 12:00 μ.μ.


«Κι ο Στρατός μας που πήγε στην Κορέα
να πολεμήσει για ψηλά ιδανικά
έβαψε τους κίτρινους στο αίμα
δείχνοντας τους τί θα πει λευτεριά»

( Εμβατήριο που τραγουδούσαν υποχρεωτικά οι έλληνες στρατιώτες μέχρι την πτώση της Χούντας το 1974).

Θα παραθέσουμε ολόκληρο ένα δισέλιδο που είχε δημοσιευτεί στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου», 7- 8 Ιούλη 2018, και αφορά δυο κάπως "λησμονημένους" ήρωες του λαϊκού μας κινήματος που το ξενόδουλο καθεστώς του  "δημοκράτη" Σοφοκλή Βενιζέλος, οδηγεί στο εκτελεστικό απόσπασμα σαν σήμερα, 22/1/1951.  Αναφερόμαστε στους ΕΠΟΝίτες στρατιώτες Σ. Κασσάνδρας και Ν. Πιτσίκας, Καταδικάστηκαν σε θάνατο από Έκτακτο Στρατοδικείο, επί εσχάτη προδοσία, για παράβαση του ΑΝ 509/1947, επειδή αρνήθηκαν να πολεμήσουν στην Κορέα.

Η αστική τάξη της Ελλάδας αποφάσισε την αποστολή εκστρατευτικού σώματος, στο πλευρό των ΗΠΑ, στην προσπάθειά της να δείξει την πίστη της σε αυτούς που τη βοήθησαν να βγει ενισχυμένη και τελικά νικήτρια από την τρίχρονη σύγκρουση με τον ΔΣΕ.


Πριν παραθέσουμε το σχετικό αναλυτικό δημοσίευμα του "Ρ" να υπογραμίσουμε ότι αν και προσπάθησαν να κάνουν "διαλογή" "εθνικοφρόνων" φαντάρων για να στείλουν να χύσουν το αίμα τους για τα ξένα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα έγινε το απίστευτο:176 Έλληνες φαντάροι πέρασαν στις γραμμές του Λαϊκού Στρατού της Κορέας. 

Διαβάστε αναλυτικά

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger