Home » , » Δεν κάνει πολύ κρύο, ... κάνει πολύ φτώχεια

Δεν κάνει πολύ κρύο, ... κάνει πολύ φτώχεια

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022 | 11:31 μ.μ.

 Γράφει ο mitsos175

 ΑΡΔ όταν μιλάς για κακοκαιρία μη μας δείχνεις το αλάτι για χιόνι. Ξέρουμε πως στην Ελλάδα έχουμε μεγάλη διαφορά από Πόλους και Σιβηρία. Μη λες κουταμάρες.

Εκείνοι που πραγματικά κινδυνεύουν κάθε χειμώνα δεν είναι οι πλούσιοι. Είναι όσοι δεν έχουν θέρμανση. Περισσότερο κι από μας που παγώνουμε στα σπίτια – ψυγεία, πρόβλημα έχουν όσοι δεν έχουν καν σπίτι, θύματα της ανισότητας.

Για το κάθαρμα που λέγεται Μητσοτάκης θα πω τούτο. Είναι υπέρ των Μνημονίων που έχουν ξεσπιτώσει κόσμο, ενώ σε λίγο θα αρχίσει τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. Τα αρπακτικά των αγορών ανυπομονούν. Όσο για τις φωτογραφίες του θρασιμιού, να πάει να βγάλει και μερικές με πτώματα όσων δεν βρήκαν ΜΕΘ. Κι αυτοί θύματα του είναι, μην το αμελήσει.

Όχι δεν κινδυνεύουν να κλείσουν οι δρόμοι. Βέβαια δεν παίρνω όρκο, στην Ελλάδα είμαστε. Πνιγόμαστε σε μια κουταλιά νερό. Είμαστε μόνο για συγκεκριμένες θερμοκρασίες, χώρα μη μου άπτου. Το καλοκαίρι, που όντως έχουμε πολλή ζέστη, θα ψηθούμε από τις πυρκαγιές.

Αλλά ευτυχώς δεν έχουμε βαρύ χειμώνα. Τουλάχιστο στις περισσότερες περιοχές. Στα βουνά κυρίως στα βόρεια της Ελλάδας, όντως κάνει πολύ κρύο. Ρίχνει και χιόνι, το στρώνει. Αυτά που λένε όμως τα ΜΜΕ είναι προπαγάνδα. Είναι σε περίπτωση που γίνει πάλι χαμός με το τίποτα, να ρίξουμε την ευθύνη στο «στρατηγό χειμώνα» λες κι είμαστε στη Μόσχα! Κι αν δε γίνει τίποτα να πουν «ο κρατικός μηχανισμός μας έσωσε» Από τι;

Άμα κάνουν προπαγάνδα μέχρι και με τον καιρό, βράσε ρύζι. Λοιπόν ΑΡΔ και κομματόσκυλα κανονικά δεν πρέπει να έχουμε κανένα πρόβλημα, ακριβώς γιατί κάθε χρόνο κάνει κρύο τέτοια εποχή. Στα χωρία το ’50 ήμασταν περισσότερο προετοιμασμένοι. Ζεσταινόμασταν γιατί είχαμε τζάκι. Και μιλάμε για πάνω από 1.000 μέτρα υψόμετρο.

Αν υπάρξει οποιοδήποτε πρόβλημα θα φταίνε οι κακοτεχνίες, η έλλειψη κονδυλίων, η αδιαφορία, κι η μαλακία που δέρνει τους ψηφοφόρους στις εκλογές οι οποίοι ψηφίζουν καθάρματα.

Αυτοί που θα υποφέρουν είναι οι πρόσφυγες και οι φτωχοί. Οι πλούσιοι το πολύ - πολύ να πάνε για σκι. Οι ξεσκι…

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger