Home » » Απίστευτη "κομμουνιστική" φλασιά Πάσχου.

Απίστευτη "κομμουνιστική" φλασιά Πάσχου.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022 | 11:25 μ.μ.

Τι απίστευτη φλασιά δέχτηκε ένας πρεσβευτής της αλητοδημοσιογραφίας που συνήθως στα κείμενα του συναντάς πρωτόγονο αντικομμουνισμό  έμπλεο ηλιθιότητας. Μιλάμε για τον Πάσχο Μανδραβέλη.  

Λίγο ακόμα και θα μας θύμιζε την γνωστή σκηνή από την ταινία του Θόδωρου Μαραγκού "Μάθε παιδί μου γράμματα"  όπου ακούγεται ο Διαμαντόπουλος να ρωτάει τον Τσάκωνα: "Τι είναι αυτά που λες γιέ μου; Αυτά τα λένε οι κομμουνιστές. Μήπως έγινες κομμουνιστής;".

Και δεν κάνουμε πλάκα. Διαβάστε ένα απόσπασμα από κείμενο που υπογράφει ο γραφιάς του Αλαφούζου:
 
... Τώρα, οι ατέλειες της αγοράς ενισχύονται από την κρατική παρέμβαση. Π.χ. δεν κατασκευάζουν πολλοί εμβόλια, για να υπάρξει ανταγωνισμός. Το κράτος διά των πατεντών επιβάλλει οιονεί μονοπώλιο και η τιμή θα διαμορφωθεί από το ισοζύγιο ισχύος που έχει έναντι των επιχειρήσεων. Γενικώς οι επιχειρηματίες είναι κρατιστές σε ό,τι αφορά την επιβολή του μονοπωλίου τους (δηλ. των πατεντών), αλλά είναι υπερφιλελεύθεροι σε ό,τι αφορά τα κέρδη τους.

Επίσης είναι κρατιστές και στη χρηματοδότησή τους. Ακόμη κι αν εξαιρέσουμε το κόστος της βασικής έρευνας για να φτάσουμε στην τεχνολογία mRNA, μόνο το αμερικανικό κράτος έδωσε 18-23 δισ. δολάρια για την ανάπτυξη του εμβολίου (healthaffairs.org, 21.5.2021), συν επιχορηγήσεις για την επιτάχυνση των κλινικών δοκιμών, τη γρήγορη κατασκευή εργοστασίων κ.λπ. Τον πρώτο χρόνο της πανδημίας, «η αμερικανική κυβέρνηση έδωσε επιπλέον 10,5 δισ. δολάρια στις εταιρείες εμβολίων για να επιταχύνει τη διανομή των προϊόντων τους» (Scientific American, 18.11.2020).

Στα ζητήματα υγείας οι καταναλωτές δεν προλαβαίνουν να διαμορφώσουν συνθήκες αγοράς· το πιθανότερο είναι να πεθάνουν πριν βρουν την καλύτερη τιμή.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger