Home » , » Κάποια παρασκήνια γύρω από την οικονομική κατάσταση της Αυγής και ένα απίστευτο Συριζαίικο ευτράπελο.

Κάποια παρασκήνια γύρω από την οικονομική κατάσταση της Αυγής και ένα απίστευτο Συριζαίικο ευτράπελο.

Από giorgis , Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022 | 12:00 μ.μ.

Του Γ. Γ

Γράφαμε και σε προηγούμενοι ανάρτησή μας ότι ένας απ' τους λόγους που εκφράζουν αισιοδοξία για τις εκλογικές επιδόσεις σε ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ότι αφυπνίζεται η εκλογική βάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και σαν δείγμα παρουσιάζουν την στήριξη που έδειξαν στο να μην κλείσει η καθημερινή εφημερίδα του κόμματος. Αυτή εκφράστηκε και με τον διπλασιασμό των συνδρομητών της μόλις σε λίγες μέρες.

Γιατί όμως οι Συριζαίοι δεν αναρωτιούνται γιατί μια εφημερίδα κόμματος εξουσίας κατάντησε τόσο αναξιόπιστη με αποτέλεσμα καθημερινά να πουλάει λιγότερα από 800 φύλλα -η Κυριακάτικη έκδοση πάει λίγο καλύτερα συνήθως με πάνω από 3.000 φύλλα- ενώ είναι αναγκασμένη καθημερινά να τυπώνει τουλάχιστον 4.000 για να καλυφθούν τα σημεία πώλησης;

Το ότι ελάχιστα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ -σύμφωνα με τα στελέχη της Κουμουνδούρου, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει 60.000 μέλη-  εμπιστεύονται για την ενημέρωσή τους την "Αυγή" δεν πρέπει να προβληματίσει την ηγετική ομάδα του κόμματός τους; 
Για να τους βοηθήσουμε, ας δούνε την περίπτωση του μέλους της Συντακτικής Ομάδας και από τους κεντρικούς πολιτικούς αρθρογράφους της εφημερίδας Πέτρου Κατσάκου και ίσως κάτι καταλάβουν.

Και τώρα ερχόμαστε στο οικονομικό μέρος. Οπως ανέφεραν οι Λευτέρης Αρβανίτης και Γιάννης ∆ρόσος, οι οποία ανέλαβαν να παρουσιάσουν το σχέδιο εξυγίανσης της εφημερίδα, για να συνεχίσουν να λειτουργούν, όπως είναι σήμερα η "Αυγή" και ο ραδιοφωνικός σταθμός 105.5 στο Κόκκινο, πρέπει να εξακολουθήσουν να χρηματοδοτούνται  με 72% των περίπου 3,7 εκατ. ευρώ, που λαμβάνει κάθε χρόνο σαν κρατική επιχορήγηση ο ΣΥΡΙΖΑ
Αντιλαμβάνεται κανείς ότι και εν όψει πρόωρων βουλευτικών εκλογών, όπως εκτιμούν στην Κουμουνδούρου, τα έξοδα του κόμματος θα εκτιναχτούν, και η οικονομική κατάσταση που επικρατεί με τα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να συνεχιστεί. 

Αυτή είναι η μια πλευρά όμως. Η άλλη και η πιο βασική είναι ότι στο μισθολόγιο της εφημερίδας υπάρχουν δεκάδες αργόμισθοι που ούτε από την οδό ∆εληγιώργη, όπου στεγάζονται τα γραφεία της εφημερίδας, δεν έχουν περάσει.   

Η απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ που αποφάσισε την συνέχιση της καθημερινής έκδοσης της "Αυγής" αναφέρει ξεκάθαρα ότι η διοίκηση της εφημερίδας έχει την εξουσιοδότηση να «προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες κινήσεις, όσο δύσκολες κι αν είναι». Αυτό σημαίνει απολύσεις εργαζομένων στο έντυπο του ΣΥΡΙΖΑ. Πότε αυτές θα πραγματοποιηθούν μένει να το δούμε. 

Κι εδώ που τα λέμε, και εμείς θα θέλαμε να βρίσκαμε μια δουλειά από το σπίτι μας με αντικείμενο αποκλειστικά να βλέπουμε τα εισερχόμενα e-mail, όπως κάνει μισθοδοτούμενος της "Αυγής", που διαχειρίζεται την ηλεκτρονική επικοινωνία της εφημερίδας.

Να ολοκληρώσουμε με ένα Συριζαίικο ευτράπελο που είναι από παλιά γνωστό, αλλά τώρα γράφτηκε και σε βδομαδιάτικη φυλλάδα, (στο Πρώτο Θέμα), γι' αυτό και το αναφέρουμε.
Πρωταγωνίστρια έχει μια θρασύτατη, αλλά ωραία απατεώνισσα. Αυτή λοιπόν η τύπισσα, άνετη και χαμογελαστή παρουσιάζεται ένα πρωί στον διευθυντή της Αυγής και του λέει ότι την έστειλε ο Τσίπρας για να την προσλάβει. Προφανώς ο διευθυντής της εφημερίδας δεν μπορούσε να διανοηθεί ότι είχε απέναντι του ένα τόσο θρασύ λαμόγιο. Ετσι αμέσως "την προσέλαβε µε έναν διόλου ευκαταφρόνητο µμισθό για να διαπιστώσει αρκετά αργότερα ότι ο «πρόεδρος» δεν είχε ιδέα περί του γεγονότος". 

Ε, μετά απ' αυτό δεν χρειάζεται να προσθέσουμε τίποτα περισσότερο γιατί βούλιαξε οικονομικά η εφημερίδα.

***

Εδώ, αν και οι πληροφορίες οι δικές μας είναι κάπως διαφορετικές, ως προς τον φερόμενο επενδυτή, να προσθέσουμε τι αναφέρει η ιστοσελίδα τυπολογίες σχετικά με την τύχη του ρ/σ "105,5 στο Κόκκινο":

Σύμφωνα ωστόσο με έγκυρες πληροφορίες, το σχέδιο «παρέμβαση για τα ΜΜΕ» είναι συνολικό και αφορά και στο «Κόκκινο» και την εκεί είσοδο… επενδυτή! ... 

Πληροφορίες της στήλης αναφέρουν πως ήδη γνωστοποιήθηκε στα ανώτερα κλιμάκια του κόμματος το ενδιαφέρον επενδυτή, ο οποίος πρόσφατα εισήλθε στον χώρο του έντυπου και διαδικτυακού Τύπου και έχει μεγαλύτερα σχέδια. Αν τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ προωθήσει το σχέδιο όσων προτείνουν και υποστηρίζουν την έξοδο του κόμματος από το ραδιόφωνο για λόγους οικονομίας, το κόμμα θα εφαρμόσει την πολιτική που είχε ακολουθήσει πριν από χρόνια το ΚΚΕ. Και αυτή δεν είναι άλλη από την πλήρη αποχώρηση από τον χώρο των ΜΜΕ και την παράδοση των εταιρειών σε ιδιώτες.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger