Home » , , » Παρέμβαση για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας

Παρέμβαση για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022 | 7:01 μ.μ.


Λαϊκή Δράση- Ομάδα Κομμουνιστών- Αγωνιστών

✊ Σήμερα το πρωί πραγματοποιήσαμε παρέμβαση έξω από το ΙΚΑ στην Αλεξάνδρας και στην Βιοιατρική μοιράζοντας κείμενα και πετώντας τρικάκια ενώ στη συνέχεια συνεχίσαμε την παρέμβασή μας και στη γειτονιά του Γκύζη καλώντας στη σημερινή συγκέντρωση για την υπεράσπιση της υγείας και ενάντια στις αυξήσεις των τιμών στις 4μμ στο Γκύζη καθώς και  στη πανελλαδική μέρα δράσης για τη υγεία και τη αξιοπρέπεια το Σάββατο 22 Γενάρη στις 12μμ στο Σύνταγμα. Τέλος, κρεμάσαμε πανό στην πλατεία πρωτομαγιάς.

ΚΑΤΩ Η ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ-ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ-ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΑΓΩΝΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ

🔸Συγκέντρωση Σάββατο 15 Γενάρη στις 4μμ – πλατεία Γκύζη και Σάββατο 22 Γενάρη στις 12:00 στο Σύνταγμα

H πανδημία του Covid-19 επιτάχυνε την πολιτική και οικονομική κρίση του συστήματος. Η μετάλλαξη όμικρον και η πολιτική της ανοσίας της αγέλης που επιβάλλεται από τα ιμπεριαλιστικά μονοπώλια διεθνώς απογυμνώνει ολοκληρωτικά το καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό σύστημα.

Η εξαρτημένη άρχουσα τάξη της χώρας μας και το κράτος της προχωρούν σε ακραία επίθεση απέναντι σε κεκτημένα εργατικά-λαϊκά-συνδικαλιστικά δικαιώματα και κατακτήσεις.

Η κυβέρνηση εκτελεί πιστά τις εντολές της ξενόδουλης ολιγαρχίας και παίζει χωρίς αντίπαλο.

Καλούμαστε να δουλέψουμε ενώ νοσούμε, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια ανοίγουν χωρίς κανένα μέτρο προφύλαξης, τα γρανάζια του συστήματος πρέπει πάση θυσία να λειτουργούν με μοναδικό χαμένο εμάς τους εργαζόμενους και τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα. 

Δεν έχουμε πολλές επιλογές. Η μοναδική λύση βρίσκεται στο θέριεμα των εργατικών- λαϊκών αγώνων.

Σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χώρα δουλειάς, σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο να οργανωθούμε, να αντισταθούμε, να αναμετρηθούμε με την πολιτική του συστήματος και της κυβέρνησης, για να κερδίσει η ζωή και η αξιοπρέπεια.

👉 Καλούμε τον εργαζόμενο λαό, την νεολαία, τους κατοίκους της περιοχής σε συγκέντρωση στην Πλατεία Γκύζη το Σάββατο 16:00 και σε μαζική παλλαϊκή συγκέντρωση το Σάββατο 22 Γενάρη στις 12:00 στην πλατεία συντάγματος. 

Μόνος δρόμος η δημιουργία παλλαϊκού-πανεργατικού μαχητικού κινήματος και η συγκρότηση και οργάνωση της Μαζικής Λαϊκής Αυτοάμυνας για να επιβάλλουμε τα ταξικά μας συμφέροντα απέναντι σε σύστημα και κυβέρνηση. 

Η ελπίδα βρίσκεται στη μαχητική-λαϊκή αντιπολίτευση. Όλοι και Όλες στους δρόμους, Όλοι και Όλες στον αγώνα. 

ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΤΑΧΘΟΥΜΕ, ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ

ΕΣΕΙΣ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΖΗΜΙΕΣ- ΕΜΕΙΣ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ

⭕ Δωρεάν PCR/Rapid/Self τεστ σε όλες και όλους. Δωρεάν διανομή μασκών FFP2/KN95. Επαρκής χρόνος καραντίνας - πληρωμένης αδείας για την περίοδο της νοσηλείας/ανάρρωσης/αναμονής αποτελεσμάτων

⭕ Στήριξη του ΕΣΥ με προσλήψεις προσωπικού και ενίσχυση του εξοπλισμού και υποδομών,νέα νοσοκομεία και κλίνες ΜΕΘ. Ενίσχυση της πρωτοβάθμιας υγείας και του εμβολιαστικού προγράμματος. 

⭕ Μαζικός Εμβολιασμός

⭕ Επίταξη των ιδιωτικών κλινικών και των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων.

⭕ Οικονομική στήριξη των εργαζομένων και των επαγγελμάτων που πλήττονται από την πανδημία. Κανένας άνθρωπος χωρίς εγγυημένο εισόδημα. Αυξήσεις στους μισθούς,τις συντάξεις και στο επίδομα ανεργίας .

⭕ Άμεσα και μεγάλης κλίμακας μέτρα ενάντια στην ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχεια και την στεγαστική επισφάλεια. Απαγόρευση εξώσεων, πλειστηριασμών και διακοπών παροχής.

⭕ Όχι στην καταστρατήγηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και τον κρατικό αυταρχισμό. Όχι στην αντιμετώπιση της πανδημίας με πρόστιμα, απαγορεύσεις και απολύσεις Καμία αναστολή εργασίας για τους ανεμβολίαστους- κανένα πρόστιμο για μη εμβολιασμένο. Κάτω η πολιτική της ατομικής ευθύνης.

Λαϊκή Δράση- Ομάδα Κομμουνιστών- Αγωνιστών

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger