Home » , » Δήμος Βύρωνα: Στο ίδιο έργο θεατής με την κυβέρνηση και την περιφέρεια.

Δήμος Βύρωνα: Στο ίδιο έργο θεατής με την κυβέρνηση και την περιφέρεια.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022 | 9:50 μ.μ.

Λάβαμε και παραθέτουμε

  Κυβέρνηση, περιφέρεια και δήμοι στο ίδιο έργο θεατές. Έβλεπαν την «ΕΛΠΙΔΑ» να έρχεται, την είδαν και όταν ήρθε !!  Μέχρις εκεί!!

Η παραχώρηση των βασικών λειτουργιών του κράτους στους επιχειρηματίες, οι μνημονιακές πολιτικές φτώχειας που τα λεφτά υπάρχουν μόνο για τους εργολάβους και για έργα βιτρίνας και όχι για προσλήψεις προσωπικού και ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και των μηχανισμών πολιτικής προστασία, η έλλειψη σχεδιασμού  για την μείωση των  επιπτώσεων από την σφοδρή χιονόπτωση και την εγγύηση βασικών λειτουργιών και υποδομών, έφερε τα αποτελέσματα που βιώνουμε όλοι. 

Κυβέρνηση περιφέρεια και δήμοι, χέρι-χέρι ακολούθησαν την ίδια τακτική. Τέλεια επικοινωνιακά αντανακλαστικά πριν την επέλαση του χιονιά, άφαντοι κατά την εξέλιξή του, μετάθεση των ευθυνών ο ένας στον άλλον, μετά το πέρασμά του.

Κύρια ευθύνη της κυβέρνησης για τη συνολική παράλυση της λειτουργίας του κράτους. Αντίστοιχες ευθύνες όμως αναλογούν σε περιφέρεια και δήμους.

Η δημοτική αρχή Βύρωνα επέδειξε χαρακτηριστική ολιγωρία, με αποτέλεσμα σήμερα Πέμπτη, 4η μέρα από τη σφοδρή χιονόπτωση, μεγάλα κομμάτια του δήμου, πολλοί δρόμοι και πλατείες να είναι ακόμα παγωμένα και απροσπέλαστα. Ο σχεδιασμός και οι συσκέψεις που δημοσιοποιούσε παραμονές του χιονιά, ήταν ένα ακόμα από τα συνήθη επικοινωνιακά της πυροτεχνήματα. 

Παρά τις προειδοποιήσεις των μετεωρολόγων,

δεν υπήρξε μέριμνα για να είναι προσπελάσιμοι κεντρικοί δρόμοι της πόλης μας, οι οποίοι έκλεισαν με την πρώτη χιονόπτωση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Εμπεδοκλέους που ήταν απροσπέλαστη από τις 12.00 το πρωί της Δευτέρας και λίγο αργότερα η Φορμίωνος,

δεν προμηθεύτηκε επαρκείς ποσότητες αλατιού,

οι δρόμοι γύρω από το Κέντρο Υγείας Βύρωνα που είναι το πρώτο σημείο αναφοράς και καταφυγής για όλους μας και κύρια για τους συμπολίτες μας που χρειάζονται ιατρική βοήθεια σε τέτοιες συνθήκες, ήταν απροσπέλαστοι. Ο αποχιονισμός στο δρόμο μπροστά από το Κ.Υ.Β., έγινε την Τρίτη το μεσημέρι μετά από παρέμβαση δημοτικών συμβούλων,

στην θερμαινόμενη αίθουσα του ΚΑΠΗ στη Βουτζά, δεν έγινε καθόλου αποχιονισμός,

τα διαθέσιμα τηλέφωνα για βοήθεια στους πολίτες σε 24ωρη βάση, αποδείχθηκαν δυστυχώς αδιάθετα,

δεν  αξιοποίησε τη δυνατότητα χρησιμοποίησης μηχανημάτων έργου από ιδιώτες για αποχιονισμό ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΉ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ  την Τετάρτη το απόγευμα και μετά από παρεμβάσεις δημοτικών παρατάξεων, 

δεν φρόντισε να ενημερώνει διαρκώς του πολίτες και να δίνει τις απαραίτητες οδηγίες, ανάλογα με την ιδιαιτερότητα της κάθε γειτονιάς.

Η δήλωση του δημάρχου στις 25/01/22, δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα που βίωσαν και βιώνουν μέχρι σήμερα οι πολίτες στην πόλη μας. Παρά τον εντοπισμό των προβλημάτων και των ελλείψεων από την περυσινή χιονόπτωση, η δημοτική αρχή, όχι μόνο δεν φρόντισε για την στοιχειώδη ενίσχυση του μηχανισμού της πολιτικής προστασίας, αλλά δεν αναθεώρησε ούτε το σχεδιασμό της. Το μόνο που αναπροσαρμόζει διαρκώς, είναι η επικοινωνιακή πολιτική, κάνοντας το μαύρο άσπρο και αποσείοντας τις ευθύνες της, ενώ αποδείχθηκε ανίκανη να αντιμετωπίσει το χιονιά και να εξασφαλίσει την στοιχειώδη μετακίνηση των πολιτών στην  πόλη με ασφάλεια.

Ακόμα και το γεγονός της χορήγησης βεβαιώσεων, για την Πέμπτη 27-01-22, ότι δεν μπορείς να μετακινηθείς με τα μεταφορικά μέσα, δείχνει ότι παρά  τα όσα λέει, η μετακίνηση στο εύρος όλης της  πόλης, είναι αδύνατη.

Όταν η δημοτική αρχή μιλάει για ελλείψεις ας μην ξεχνάει ότι τα 8 χρόνια που διοικεί τον δήμο εφαρμόζει αδιαμαρτύρητα τις πολιτικές φτώχειας και λιτότητας που απαξιώνουν την λειτουργία των υπηρεσιών σε μέσα και προσωπικό και ουδέποτε έχει διεκδικήσει το παραμικρό.

Ο απολογισμός για τη διαχείριση της κατάστασης θα πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατόν στο δημοτικό συμβούλιο και να ληφθούν οι αποφάσεις που θα αποτρέψουν να ζήσουμε παρόμοιες καταστάσεις στο μέλλον.

Βύρωνας 27/01/22

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger