Home » , , » Αισχρή και βρώμικη συναλλαγή! Προσχώρηση του στελέχους του ΚΚΕ και Προέδρου του ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ Λευτέρη Μπαρμπαρούση στενό μηχανισμό της εργοδοτικής ΠΝΟ

Αισχρή και βρώμικη συναλλαγή! Προσχώρηση του στελέχους του ΚΚΕ και Προέδρου του ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ Λευτέρη Μπαρμπαρούση στενό μηχανισμό της εργοδοτικής ΠΝΟ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022 | 5:00 μ.μ.

Από την ΠΕΝΕΝ λάβαμε και παραθέτουμε:

  Αισχρή και βρώμικη συναλλαγή!

Χθες με τον μανδύα του ταξικού συνδικαλιστή, 

σήμερα κάτω από την καθοδήγηση του Τσικαλάκη 

και του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού!!

Για τους παροικούντες στην Ιερουσαλήμ ούτε σαν βόμβα έσκασε, ούτε πάταγο προκάλεσε η επαίσχυντη συναλλαγή που εδώ και καιρό είχε δρομολογηθεί και τελικά οδήγησε στην προσχώρηση του στελέχους του ΚΚΕ και Προέδρου του ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ Λευτέρη Μπαρμπαρούση στον στενό μηχανισμό του εργοδοτικού και κυβερνητικού μηχανισμού της ΠΝΟ!

Ήταν αυτός που διαφήμιζε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι «οι ταξικές δυνάμεις καθάρισαν τον δρόμο για το συνέδριο της ΠΝΟ» και την εκλογή του εκλεκτού της ΕΕΕ και της κυβέρνησης στην θέση του Γ.Γ της ΠΝΟ Μ. Τσικαλάκη.

Ήταν αυτός που ξημεροβραδιαζόταν στα γραφεία της ΠΝΟ πουλώντας τους εκδούλευση για να εισπράττει τα εύσημα και τις φιλοφρονήσεις τους!!

Σημειώνουμε ότι αποτελεί την πρώτη και την πιο κραυγαλέα άθλια πράξη συναλλαγής την μεταπολιτευτική περίοδο και πριν προλάβει να φύγει από το ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ είχε δηλώσει υποταγή στις δυνάμεις του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού δηλώνοντας ότι «θα υπηρετήσει» την γραμμή τους κάτω από την «σοφή καθοδήγηση» του Μ. Τσικαλάκη!!

Η πρωτοφανής αυτή συναλλαγή φέρνει στο προσκήνιο «τις νέες αρχές και αξίες» που διαφήμιζε το μπλοκ των δυνάμεων του Τσικαλάκη ότι θα εφαρμόσει με την ανάληψη της χρυσοφόρας θέσης του Γ.Γ της ΠΝΟ!

Για την ενημέρωση των Ναυτεργατών, οφείλουμε να σημειώσουμε ότι ο Τσικαλάκης, στα πλαίσια των πολύμορφων δεσμεύσεων που ανέλαβε στην πολύμηνη επιχείρηση κατάληψης της θέσης του Γ.Γ της ΠΝΟ, έχει υποσχεθεί – δεσμευθεί σε πλήθος παραγοντίσκων που συμπορεύτηκαν μαζί του ότι ρουσφετολογικά θα τους αξιοποιήσει….. για το στήσιμο του νέου μηχανισμού που προσπαθεί να οικοδομήσει μέσα στην ΠΝΟ.

Στην συνεδρίαση της Διοίκησης της ΠΝΟ του Οκτώβρη ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ απέρριψε και καταψήφισε την σχετική πρόταση του Γ.Γ της ΠΝΟ αφού οι έλεγχοι στα πλοία μέσα από νομοθετική διάταξη που έχει θεσπιστεί την επάνδρωναν μέλη των Προεδρείων όλων των Ναυτεργατικών σωματείων.

Εάν αυτοί οι έλεγχοι δεν παρήγαγαν κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα οφείλεται: α) Στην πολιτική του ΥΕΝ και των υπηρεσιών του που δεν θέλουν στο ελάχιστο να περιορίσουν την εφοπλιστική παραβατικότητα και β) Στην γραμμή της ηγεσίας και της πλειοψηφίας της ΠΝΟ να αρνείται οποιαδήποτε αγωνιστική δράση για την αποκατάσταση των υπαρκτών προβλημάτων που διαπιστώνουν και αυτοί ακόμη οι κοινοί έλεγχοι (ΠΝΟ – ΥΕΝ).

Εξάλλου σε όλους αυτούς τους ελέγχους ο Πρόεδρος του ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ είχε συνεχή και αδιάλειπτη παρουσία και μάλιστα δήλωνε περιχαρής ότι αποτελούν ανάσα ζωής για τους Ναυτεργάτες!!

Το ήθος Τσικαλάκη – Μπαρμπαρούση είναι τέτοιο που ανακοίνωσαν την συνεργασία τους δημόσια με δελτίο τύπου χωρίς προηγούμενα να γνωρίζει τίποτα η Διοίκηση της ΠΝΟ και μάλιστα ο δεύτερος εγκαταστάθηκε στο πόστο του χωρίς έως και σήμερα να έχει υπογραφεί ΣΣΕ ούτε να έχει συμφωνηθεί ο μισθός του!!

Με τον τρόπο αυτό το νούμερο 2 έως χθες στέλεχος του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ στον Ναυτεργατικό χώρο, μισθώνει τις υπηρεσίες του στην γραμμή εφοπλιστών – κυβέρνησης – ΥΕΝ – πλειοψηφίας της ΠΝΟ στο υπό λειτουργία τμήμα επιθεώρησης και ελέγχου!

Είναι αλήθεια ότι καθυστερήσαμε να δημοσιοποιήσουμε ως ΠΕΝΕΝ αυτή την άθλια συναλλαγή περιμένοντας 12 μέρες να βγει το Σωματείο στο οποίο ήταν Πρόεδρος 8 ολόκληρα χρόνια ή τα τρία σωματεία ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ, οι οποίοι έως και αυτή την στιγμή έχουν απωλέσει την φωνή τους!!!    

Το δίδυμο Τσικαλάκης – Σαριδάκης με «τα νέα ήθη, αρχές και αξίες» που πρεσβεύουν έχουν εγκαινιάσει μια επιχείρηση διαπλοκής, ακατάσχετης ρουσφετολογίας, εξαχρείωσης και ξεπεσμού και σε αυτό το πλαίσιο είχαν το θράσος να απευθυνθούν πριν λίγο διάστημα σε πρώην στέλεχος της ΠΕΝΕΝ ζητώντας από αυτό να ενσωματωθεί στον σκληρό πυρήνα του μηχανισμού της ΠΝΟ προτείνοντας την θέση του αντιπροσώπου στην Πάτρα!!!

Πήραν από αυτόν την απάντηση που τους άξιζε!

Μένει αναπάντητο πώς οι «οπορτουνιστές» της ΠΕΝΕΝ διαβολόστειλαν τους Τσικαλάκη – Σαριδάκη και πώς αντίστοιχα ο κομμουνιστής και ταξικός συνδικαλιστής Λ. Μπαρμπαρούσης εντάχθηκε στην υπηρεσία τους!!!

Η γραμμή του ΠΑΜΕ αυτή της σύμπλευσης, των ήπιων τόνων, της συνεννόησης και της συνεργασίας με το ξεφωνημένο, αστικοποιημένο εργοδοτικό κατεστημένο στην ΠΝΟ, θα οδηγήσει στο τέλος ο Βενιάμης και ο Τσικαλάκης να τους πάρουν και τα παντελόνια!!!

Λύση στα Ναυτεργατικά προβλήματα δεν πρόκειται να δοθούν ούτε από την πλειοψηφία της ΠΝΟ ούτε από το στήσιμο μηχανισμών για το βόλεμα ημετέρων!

Οι Ναυτεργάτες πρέπει να οργανωθούν, να διεκδικήσουν και να παλέψουν ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης – εφοπλιστών βάζοντας μπροστά και μέχρι τέλος τα δικά τους δικαιώματα και τις δικές τους σύγχρονες ανάγκες.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Υ.Γ.: Στις 5/1/2022 διαβάσαμε σχετική ανακοίνωση της Τ.Ο Μεταφορών της ΚΟΑ του ΚΚΕ που αφορά την μεταγραφή του Λ. Μπαρμπαρούση στον εργοδοτικό μηχανισμό της ΠΝΟ.

Μας προκαλεί τουλάχιστον έκπληξη ότι πουθενά σε αυτή δεν διακρίνουμε ίχνος καταδίκης και αποδοκιμασίας τόσο των μεθόδων της ηγεσίας της ΠΝΟ όσο και για το μέχρι χθες στέλεχος του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ….

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 3 σχόλια

11 Ιανουαρίου 2022 στις 5:14 μ.μ.

Η δήθεν κάνουν αντιπολίτευση στον εαυτό τους

12 Ιανουαρίου 2022 στις 12:12 μ.μ.

Ο Λευτ. Μπαρμπαρουσης, έχει διαγραφεί απο την Κ.Ο.μεταφορών του ΚΚΕ,με ανακοίνωση απο05/01/2022..Είχε ανέβει και στο πορταλ του 902. Ας ενημερώνεται καλύτερα η ΠΕΝΕΝ, ή μήπως ψαρεύει σε θολά νερά..

12 Ιανουαρίου 2022 στις 12:54 μ.μ.

Η Τομεακή Οργάνωση Μεταφορών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ «ενημερώνει πως όσον αφορά τη "δημιουργία και σύσταση μονίμου Eιδικού Τμήματος Επιθεώρησης, Παρακολούθησης και Ελέγχου της ορθής ή όχι τήρησης και εφαρμογής των Συλλογικών Συμβάσεων Ναυτικής Εργασίας, της κείμενης νομοθεσίας και των διεθνών συμβάσεων εργασίας", που αποφασίστηκε από την πλειοψηφία της διοίκησης της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), οι κομμουνιστές συνδικαλιστές που δρουν στο ναυτεργατικό συνδικαλιστικό κίνημα διαφωνούν με τη σύσταση αυτής της επιτροπής, άρα και με τη στελέχωσή της, και γι' αυτό την καταψήφισαν.

Ο λόγος είναι ότι οι ναυτεργάτες δεν μπορούν να περιμένουν βελτίωση των συνθηκών της δουλειάς τους από την ΠΝΟ και τους μηχανισμούς της, που εκφράζουν τον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό και που έχουν μεγάλη ευθύνη διαχρονικά για την όξυνση των προβλημάτων των ναυτεργατών. Η πάλη για την τήρηση των Συλλογικών Συμβάσεων, για καλύτερους όρους δουλειάς και ζωής είναι υπόθεση των ναυτεργατών και των σωματείων τους στην οποία οι κομμουνιστές θα συνεχίσουν να είναι στην πρώτη γραμμή.

Όσον αφορά την τοποθέτηση του Λευτέρη Μπαρμπαρούση ως επικεφαλής αυτής της επιτροπής, η ΤΟ Μεταφορών οφείλει να ενημερώσει πως είναι δική του επιλογή και πως ο συγκεκριμένος δεν είναι μέλος του ΚΚΕ και δεν το εκπροσωπεί».

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger