Στάλιν, ο ηρωικός ηγέτης, ο διαχρονικός, ο έντιμος, ο πραγματικός πατριώτης. Ο εφιάλτης κάθε καθάρματος, κάθε ναζί. Ο Κομμουνιστής που πέτυχε, που πήρε την χώρα του πληγωμένη και την ανέδειξε σε Υπερδύναμη. Ο άξιος συνεχιστής του Μεγάλου Λένιν.
Τα φασιστικά κτήνη, τα δεξιά αποβράσματα ακούν με τρόμο αυτό το όνομα. Προσπαθούν με κάθε τρόπο να ξορκίσουν τη συντριβή τους από τον ένδοξο Κόκκινο Στρατό που κάρφωσε στο κουφάρι του Ράιχ το Κόκκινο Λάβαρο της Λύτρωσης και της Ελευθερίας. Όμως η ήττα του ναζισμού δεν ξεγίνεται. Η Ιστορία γράφτηκε.
Τα σκουλήκια της δεξιάς μας λένε πως τάχα ο Στάλιν επειδή έφτιαξε όπλα για να πολεμήσει τους προγόνους τους, τους εισβολείς, τους δήμιους και τους προδότες, δεν θα έφτιαχνε νοσοκομεία!
Αγνοούν προφανώς πως επί Κομμουνισμού, όλοι οι κάτοικοι της ΕΣΣΔ είχαν Δωρεάν Δημόσια Υγεία. Το καλύτερο Σύστημα με τους πιο εξειδικευμένους επιστήμονες και φάρμακα που πολλές φορές στέλνονταν ως βοήθεια σε άλλες χώρες.
Πριν τη Μεγάλη Οκτωβριανή Επανάσταση οι φτωχοί στη Ρωσία πέθαιναν εντελώς αβοήθητοι κατά εκατομμύρια από ασθένειες που μπορούσαν να αντιμετωπιστούν. Οι Τσάροι είχαν κι αυτοί μεγάλο στρατό, που οδηγούνταν όμως από ήττα σε ήττα. Δεν υπήρχε τίποτε για το λαό, ούτε παιδεία, ούτε υγεία. Ήταν απλά τα φτηνά εργατικά χέρια για να πλουτίσουν τα πλούσια παράσιτα και οι αναλώσιμοι στρατιώτες. Η ΕΣΣΔ έδωσε έμφαση στην υγεία των εργαζομένων. Το Βέβαια όταν έχεις πόλεμο κι έχεις να αντιμετωπίσεις κτήνη που θέλουν να σε αφανίσουν, τότε φτιάχνεις άρματα πυροβόλα και ό,τι άλλο χρειάζεται. Δεν κάνεις όμως σκόντο με την υγεία των ανθρώπων.
Τα καθήκοντα για την προστασία της υγείας προσδιορίστηκαν από το Λένιν και στο 1ο πρόγραμμα τού Ρώσικου Σοσιαλδημοκρατικού Εργατικού Κόμματος το 1903. Στο πρόγραμμα υπογραμμιζόταν η ανάγκη να καθιερωθεί η 8ωρη εργάσιμη ημέρα, να απαγορευθεί η παιδική εργασία, να οργανωθούν βρεφικοί σταθμοί στις επιχειρήσεις, να υπάρχει κρατική ασφάλιση των εργατών, υγειονομική επίβλεψη στις επιχειρήσεις. Πόσο μπροστά; Γιατί υγεία δε σημαίνει μόνο να γιατρεύεις αλλά και να προλαμβάνεις. Η καλή ζωή εξασφαλίζει την υγεία. Η δουλεία όχι.
Από τις πρώτες ημέρες της Σοβιετικής εξουσίας η υγεία του λαού έγινε Νο1 προτεραιότητα. Η χώρα μαστιζόταν από τις επιδημίες και το λιμό λόγω των Τσαρικών καθαρμάτων και των Ιμπεριαλιστών εισβολέων. Το 2ο Πρόγραμμα του Κόμματος που ψηφίστηκε στο 8ο Συνέδριο το 1919 προσδιόριζε, ως πρωταρχικό καθήκον, την εξυγίανση των κατοικιών, την προστασία του εδάφους, των υδάτων και του αέρα, την οργάνωση των εστιατορίων με βάση τις επιστημονικές υγειονομικές προδιαγραφές, τη δημιουργία υγειονομικής νομοθεσίας, την εξασφάλιση προσιτής σε όλους δωρεάν ιατρικής περίθαλψης.
Από το 1929 ως το 1932 οι δαπάνες για την Υγεία τετραπλασιάστηκαν, όπως και οι κλίνες ενώ οι γιατροί εξαπλασιάστηκαν και ι νοσηλευτές δεκαπλασιάστηκαν! Κι όλα αυτά ενώ υπήρχε εμφύλιος επεμβάσεις κλπ.
Δημοσίευση σχολίου