Home » , » Προπαντός αγάπη

Προπαντός αγάπη

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2022 | 9:17 μ.μ.

Πηγή: ΚΟΝΤΡΑ

 Προπαντός αγάπη (1)

«Η απώλεια του σεπτού ιεράρχη και ποιμένα της Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, προκαλεί οδύνη σε όλο το εκκλησιαστικό πλήρωμα και στους πιστούς. Ηταν ένας πιστός και άοκνος εργάτης της Ορθοδοξίας και του λόγου του Θεού. Το φιλανθρωπικό και πνευματικό έργο του ήταν πλούσιο. Το σημαντικότερο όμως ήταν η αγάπη που προσέφερε στο σύνολο της κοινωνίας. (…) Ολοι κρατάμε ως ανάμνηση την ηρεμία του, την ανυπόκριτη ευγένεια και την ανιδιοτελή αγάπη του προς τον συνάνθρωπό του.  Ας είναι αιωνία η μνήμη του!». 

Δήλωση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Σπήλιου Λιβανού, για το θάνατο του φανατικού αντιεμβολιαστή δεσπότη Αιτωλίας. Τόση αγάπη έτρεφε προς τους ανθρώπους ο αποθανών, που τους έστελνε «εις τας αιωνίους μονάς» καλώντας τους να μην εμβολιαστούν. Το δυστύχημα για όσους τον άκουσαν και για τον ίδιο είναι ότι δε θα ξανασυναντηθούν ποτέ. Οσο για τη δήλωση Λιβανού… αντιλαμβανόμαστε: τα ψηφαλάκια.

Προπαντός αγάπη (2)

Ενας άλλος… σεπτός ιεράρχης, ο γνωστός Αμβρόσιος, τα έβαλε με τον Ιερώνυμο και τους άλλους δεσποτάδες, διότι «η σεπτή Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος υποστηρίζει, και μάλιστα με υπερβάλλοντα ζήλον, την αποδοχήν του Εμβολίου κατά του Κορωνοϊού», «και μάλιστα [ιεράρχες] κατά τρόπον επιτακτικόν σπρώχνουν, τον Λαόν του Θεού προκειμένου οι χριστιανοί μας να υποστούν το Εμβόλιον, οπότε αυτομάτως οι εμβολιασμένοι ΚΑΘΙΣΤΑΝΤΑΙ ΤΕΚΝΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ!». 

Εχει και αποδείξεις γι’ αυτά: «Περιστατικόν, το οποίον συνέβη μόλις προ τεσσάρων ημερών στο Ιερό Προκύνημα του Οσίου Παταπίου, στο Λουτράκι. Εκεί μία δαιμονισμένη νέα κοπέλα, απευθυνομένη προς τους προσκυνητάς του Οσίου Παταπίου, ξαφνικά άρχισε να φωνάζει με φωνή ανδρική και πολύ δυνατή! Είπε τα εξής πολύ σκληρά λόγια: “Ολοι θα κάνετε το εμβόλιο! Ολοι θα σφραγιστείτε! Ποιοί από σας εδώ μέσα έκαναν το εμβόλιο; Είσαστε δικοί μου. Το εμβόλιο είναι το σφράγισμα! Τι με κοιτάτε;“».

Υπό άλλες συνθήκες θα γελάγαμε κι εμείς μαζί σας με το… περιστατικό που συνέβη στον όσιο Πατάπιο. Και θα λέγαμε «εντάξει, μωρέ, ο φασισταμβρόσιος είναι, τι θέλατε να πει;». Δυστυχώς, υπάρχουν άνθρωποι που τα πιστεύουν αυτά. Τι νομίζετε ότι χωρίζει την απλή θρησκευτική πίστη από τα… θαύματα; Μια λεπτή γραμμή είναι. Αρκεί ένα ζόρι, προσωπικό ή οικογενειακό, για να τη διαβεί τη γραμμή ο πιστός και να γίνει έρμαιο στα χέρια των Αμβρόσιων.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger