Home » , » Κινητοποιήσεις ενάντια στην υποβάθμιση του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης

Κινητοποιήσεις ενάντια στην υποβάθμιση του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022 | 6:06 μ.μ.

Λάβαμε και παραθέτουμε το κείμενο που διακινούσαν χτες οι εργαζόμενοι/ες του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, στην κινητοποίηση που έκαναν ενάντια στην υποβάθμιση του νοσοκομείου, Η κυβέρνηση και στην προκειμένη περίπτωση έστειλε τα ΜΑΤ.

Πριν παραθέσουμε το σχετικό κείμενο να προσθέσουμε ότι ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος σε δήλωση του τονίζει ότι «παρά την καθολική αντίδραση, το Υπουργείο Υγείας επιμένει να αναστείλει την εφημερία του Νοσοκομείου "Παίδων Πεντέλης"» προσθέτοντας ότι «σε μια επίδειξη μάλιστα αυταρχισμού χθες, Κυριακή, η κυβέρνηση απάντησε με ΜΑΤ και τρομοκρατία στο αίτημα των υγειονομικών και της κοινωνίας για κανονική λειτουργία του νοσοκομείου».

Παράλληλα η Τομεακή Οργάνωση Βόρειας Αθήνας της ΚΟΑ του ΚΚΕ ανακοίνωσε συγκέντρωση το Σάββατο 22 Γενάρη στην πλατεία Χαραυγής στην Πεντέλη, στις 12 μ.μ ενάντια στην αναστολή εφημεριών και την υποβάθμιση του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης με θέμα «Δεν θυσιάζουμε την υγεία για των κερδών την "ανοσία" - Ο καπιταλισμός είναι ο πιο επικίνδυνος "ιός"». 
Στην συγκέντρωση θα μιλήσει ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ.

Το κείμενο που μοιράστηκε χθες στο Παίδων Πεντέλης.   

Αγαπητή Μαμά, Αγαπητέ Μπαμπά,

Σήμερα ήρθες στο Νοσοκομείο μας για του εμβολιασμό των παιδιών σου και σε καλωσορίζουμε. Μπορεί να είναι η πρώτη φορά που μας επισκέπτεσαι, μπορεί ήδη να μας γνωρίζεις επειδή κάποια στιγμή το παιδί σου χρειάστηκε ιατρική φροντίδα. 

Το Νοσοκομείο μας το τελευταίο διάστημα έχει μετατραπεί σε Mega Εμβολιαστικό κέντρο κι έχει εξαιρεθεί από το πρόγραμμα των εφημεριών με αποτέλεσμα να αναστείλει σε μεγάλο βαθμό τις λειτουργίες του.

Τα τελευταία χρόνια βιώνουμε μια σταδιακή συνεχή υποβάθμιση με αποσπάσεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή που φτάνουν μέχρι και την μη αναπλήρωση του πετρελαίου θέρμανσης.

Η αναστολή λειτουργίας του Νοσοκομείου με όχημα την ανάγκη εμβολιασμού, η χρόνια προσπάθεια υποβάθμισης, μαζί με τα διαρκή σενάρια για τη μετατροπή του σε "κάτι άλλο" εγείρουν το ερώτημα αν θα επιστρέφει στον τριτοβάθμιο ρόλο του ή αν αυτή θα είναι η χαριστική βολή σε μια μακροχρόνια διαδικασία φθοράς είτε λόγω σχεδιασμού, είτε λόγω ανυπαρξίας σχεδιασμού.

Όπως και να έχει, εμείς ως εργαζόμενοι του νοσοκομείου και ως γονείς δεσμευόμαστε να διεκδικήσουμε να παραμείνει το Παίδων Πεντέλης αυτό που πάντα ήταν: 'Ενα ανθρώπινο Δημόσιο Τριτοβάθμιο Νοσοκομείο για όλα τα παιδιά.

Ευχόμαστε να συμμερίζεστε την εικόνα που έχουμε για το νοσοκομείο μας, την αγωνία μας και να σταθείτε δίπλα μας.

Οι εργαζόμενοι του Παίδων Πεντέλης

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

18 Ιανουαρίου 2022 στις 8:00 π.μ.

Καθαρα διασπαστικη οπως παντα η ανακοινωση του ΚΚΕ που ανακοινωσε
συγκεντρωση διαμαρτυριας το Σαββατο 22 του Γεναρη
Συγκεντρωση διαμαρτυριας με την ``πλεμπα`` το ΚΚΕ δεν κανει θελει στη διαμα
ρτυρια καθαροαιμους ΚΚεδες Διασπαση και ρατσισμος ανταμα Τεχνη του ΚΚΕ

19 Ιανουαρίου 2022 στις 9:12 μ.μ.

Ανακατάληψη του νοσοκομείου. Όλων των νοσοκομείων. Οι ναυτεργάτες να δηλώσουν ανοιχτά αλληλεγγύη στο υγειονομικό προσωπικό και όλοι εμείς οι άλλοι απεργία. Δεν είναι του Πλεύρη το νοσοκομείο. Και ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΠΡΟΣΤΙΜΑ.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger