Home » , » Πόσες ζωές στοίχισαν τα Rafale;

Πόσες ζωές στοίχισαν τα Rafale;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022 | 5:54 μ.μ.

Γράφει o mitsos175

Το βρήκαν τον αποπροσανατολισμό. Παίρνουμε τα πανάκριβα Γαλλικά μαχητικά τα οποία θεωρητικά είναι ό,τι καλύτερο στο οπλοστάσιο Ελλάδας - Τουρκίας.

Το 1974 είχαμε παραλάβει τα F-4 τα οποία τότε ήταν επίσης ό,τι καλύτερο υπήρχε. Λίγους μήνες μετά την παραλαβή χάσαμε τη μισή Κύπρο. Για την ακρίβεια την πούλησαν οι χουντικοί, ενώ τα αεροπλάνα έμειναν στο έδαφος, αφού όπως είπε ο Καραμανλής «η Κύπρος είναι μακριά», η Κορέα «κοντά».

Το να ξεκινήσουμε μια κούρσα εξοπλισμών, με τα χάλια που έχει η οικονομία μας είναι σοβαρό λάθος. Η σωστή κίνηση θα ήταν μια συνεννόηση όλων των Βαλκανικών κρατών και της Τουρκίας – Κύπρου, να μειωθούν οι εξοπλισμοί. Όμως κάτι τέτοιο τα αφεντικά μας δε θα αφήσουν να γίνει.

Το ένα μεγάλο πρόβλημα είναι πως δεν είμαστε ανεξάρτητη χώρα. Η εξωτερική μας πολιτική καθορίζεται από τις ΗΠΑ και τη Γερμανία. «Ανήκουμε στη Δύση» σημαίνει δεν ήμαστε κύριοι του εαυτού μας. Αυτό σημαίνει πως ό,τι και να πάρουμε, για να το χρησιμοποιήσουμε πρέπει να έχουμε άδεια. Αλλιώς «ευχαριστούμε τους Αμερικανούς» που πήρε ο άνεμος τη σημαία.

Άλλο μεγάλο πρόβλημα είναι, όπως είπαμε, η Οικονομία. Πόσο κόστισαν αυτά τα αεροπλάνα; Δεν τα θέλω σε ευρώ, τα θέλω σε ΜΕΘ, σε σωτήρια μονοκλωνικά αντισώματα, σε μισθούς νοσηλευτικού προσωπικού. Τα θέλω σε ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν, γιατί υποβαθμίστηκε το ΕΣΥ. Πείτε μου εσείς αν αξίζει τον κόπο να θυσιαστεί έστω και μια ανθρώπινη ζωή, για να καυλώσουν οι εθνικιστές. Γιατί μόνο αυτό θα γίνει.

Τα δις ευρώ που δίνουμε στους Γάλλους βιομηχάνους όπλων λείπουν από το ΕΣΥ, από τα σχολεία. 6.465.600.000 ευρώ θα δοθούν στο Υπουργείο Άμυνας. 624.500.000 περισσότερα από την Παιδεία και 1.808.329.000 παραπάνω από την Υγεία. Τα αεροπλάνα αυτά στοιχίζουν 2,5 δις. Μόνο αυτά, χωρίς τις φρεγάτες και τα υπόλοιπα, που ξεπερνούν συνολικά τα 10 δις (θα κάνουμε χρόνια να τα πληρώσουμε όλα) και μπορεί στο μέλλον να διπλασιαστούν.

Ας πούμε πως δεν τα παίρναμε τουλάχιστο όλα. Δίναμε μερικά χρήματα για ΜΕΘ, μερικά για μονοκλωνικά αντισώματα και κάποια για δωρεάν τεστ. Τα μονοκλωνικά, που σώζουν ζωές, στοιχίζουν 1.500 ευρώ. Πήραμε μόλις 2.000, δηλαδή δώσαμε μόλις 3.000.000.

1 μόνο αεροπλάνο στοιχίζει πάνω από 138.000.000! Δηλαδή 92.000 θεραπείες μονοκλωνικών αντισωμάτων. Με 60% τουλάχιστο μείωση των θανάτων καταλαβαίνουμε πως, αν δίναμε τα μονοκλωνικά αντισώματα, θα είχαμε 60% λιγότερους νεκρούς! Αντί για 22.000 θα είχαμε λιγότερο από 9.000 θανάτους. Αξίζει ένα αεροπλάνο τον πληθυσμό μιας πόλης 13.000 και πλέον ανθρώπων, σαν την Καστοριά ή τα Γρεβενά; Αντάλλαξαν μια πόλη για ένα αεροπλάνο. Δε συμφέρει κατά τη γνώμη μου. Βεβαίως αυτοί που παίρνουν μίζα διαφωνούν. Όπως και οι ηλίθιοι φασίστες.

Ακόμα χειρότερα ξεκινάμε νέα κούρσα εξοπλισμών που σημαίνει νέα έξοδα. Τελικά όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων. Για μας σημασία έχει η ανθρώπινη ζωή, πράγμα που δεν ισχύει για άλλους.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger