Home » , , » Βόμβα ή φωτοβολίδα; - Ενα βίντεο απ' τα παλιά με τον πρώην πωλητή θαυματουργών νανογιλέκων να εμπλέκεται στην αγορά πολεμικών εξοπλισμών

Βόμβα ή φωτοβολίδα; - Ενα βίντεο απ' τα παλιά με τον πρώην πωλητή θαυματουργών νανογιλέκων να εμπλέκεται στην αγορά πολεμικών εξοπλισμών

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022 | 3:00 μ.μ.


Δεν είναι απλώς αίσθησή μας, αλλά βασίζεται σε πληροφορίες που θεωρούμε αξιόπιστες, ότι στην προεκλογική περίοδο που θα ακολουθήσει  θα βγουν απ' τις ντουλάπες των αστικών κομμάτων σκελετοί, των οποίων η ένταση της μπόχας τους δεν έχει ξαναϋπάρξει.

Σ' αυτή την κατεύθυνση όπως δεν φαίνεται να εμπίπτει το αποκλειστικό δημοσίευμα με το οποίο κυκλοφορεί σήμερα η "Εστία" και το υπογράφει ο διευθυντής της φυλλάδας Μανώλης Κοττάκης.  

Ο συντάκτης του δημοσιεύματος ισχυρίζεται ότι έχει γνώση το τι περιλαμβάνει η τρίτη διαθήκη του Ακη Τσοχατχόπουλο, το περιεχόμενο της οποίας όταν αποκαλυφθεί θα φέρει αναστάτωση σε Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ.. Παράλληλα ο ίδιος τονίζει ότι είναι σε εξέλιξη "θρίλερ με δυο θυρίδες σε τράπεζα της Ελβετίας που περιέχουν μίζες που αποδέκτης τους δεν ήταν ο πρώην Υπουργός". (Προφανώς εννοεί μίζες από εξοπλιστικά προγράμματα).

Αρχικά να πούμε ότι πρέπει να είμαστε πολύ επιφυλακτικοί σε τέτοιες "συγκλονιστικές" αποκαλύψεις. Συνήθως έχει ισχύ η λαϊκή ρήση: "Πολύ λάδι και τηγανίτα τίποτα".
Να θυμίσουμε ότι ο ίδιος δημοσιογράφος από το έντυπο που διευθύνει μας είχε εξαγγείλει την "αποκάλυψη" για μυστικό λογαριασμό που διατηρεί στην Ελβετία στον οποίον κατέληγαν οι μίζες που έπαιρνε απ' την Novartis πρώην υπουργός. Στην πορεία η "αποκάλυψη" αποδείχτηκε πέτσινη.

Με αυτά τα δεδομένα και σήμερα πρέπει να αναρωτηθούμε αν το δημοσίευμα που υπογράφει ο Μανώλης Κοττάκης αποτελεί είδηση - βόμβα ή πυροτέχνημα.  

(Πραγματικά και χωρίς να θέλουμε να ευλογήσουμε τα γένια μας, έχουμε αποφύγει φορές και εξακολουθούμε να κάνουμε το ίδιο, να παραθέτουμε ειδήσεις που έρχονται σε γνώση μας, αλλά είτε δεν μπορούμε να τις διασταυρώσουμε είτε να τεκμηριώσουμε την βασιμότητά τους. Γι' αυτό σε μας, τους μη "έγκυρους", δημοσιολόγους, μας φαίνονται εντελώς ανεύθυνα τέτοια δημοσιεύματα).

Από κει και πέρα όμως να μιλήσουμε λίγο για το σκάνδαλο με τις μίζες που ενθυλακώνουν οι "αρμόδιοι" μεσάζοντες για την προμήθεια πολεμικών εξοπλισμών. Πριν κάποιο διάστημα το «Βήμα» κυκλοφόρησε πρωτοσέλιδα με παρουσίαση έρευνας  ανακριτών και εισαγγελέων το πόρισμα των οποίων εκτιμούσε ότι οι μίζες που κατέληξαν στα γατόνια που ασχολούνται με την προμήθεια πολεμικών εξοπλισμών τα τελευταία 15 χρόνια φτάνουν το αστρονομικό ποσό του 1.000.000.000 ευρώ!!! (Τα όσα έχουν αποκαλυφθεί κατά καιρούς δεν είναι ούτε η κορυφή του παγόβουνου).

Και επειδή πιθανόν να αναρωτηθείτε γιατί μόνο κάποια "καμένα χαρτιά" την πληρώνουν κι αυτό σε περιόδους που το πολιτικό σύστημα είναι αναγκασμένο να σερβίρει την μαζική αυταπάτη ότι δηλαδή έχει τους μηχανισμούς αυτοκάθαρσης ή όταν προκύψουν αναμφισβήτητα έγραφα για μίζες από ξένα ΜΜΕ -όπως έγινε με την γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung το 2013- να δώσουμε την απάντηση. Κι αυτή δεν είναι άλλη από την κατάθεση που έδωσε σε ανακριτή το 2018, ο πρώην Γενικός Διευθυντής στη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών Ευάγγελος Βασιλάκος. Ολη η αντίληψη των αστών εξουσιαστών μέσα σε λίγες γραμμές: 


"Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι ειδικά οι Υπουργοί Εθνικής Άμυνας διακατέχονται από την νοοτροπία του επιχειρηματία. Δηλαδή, θεωρούν ότι αφού από την υπογραφή τους σε μία σύμβαση μία εταιρεία ή ένας επιχειρηματίας αποκομίζει κέρδη εκατομμυρίων ευρώ θεωρούν ότι πρέπει και αυτοί να πάρουν ένα κομμάτι αυτών των κερδών ... 

Η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι ο κ. Σημίτης γνώριζε και γνωρίζει για παράνομες πληρωμές στην προμήθεια του C4I, ιδίως προς τον τότε Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Παπαντωνίου..." 

 Και με την ευκαιρία να επαναφέρουμε ένα περασμένο βίντεο μας, όπου παρουσιάζεται και ο πρώην πωλητής θαυματουργών νανογικέκων και σημερινός προμηθευτής σανού για τα γαλάζια αιγοπρόβατα με τα "απροσδιόριστα ποσά" να εμπλέκεται στην αγορά πολεμικών εξοπλισμών.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger