Home » , » Αυτό κι αν είναι θαύμα. Γυναίκα που είχε επαφή με "ιερό" λαδάκι έμεινε έγκυος!

Αυτό κι αν είναι θαύμα. Γυναίκα που είχε επαφή με "ιερό" λαδάκι έμεινε έγκυος!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022 | 11:50 μ.μ.


Εχουμε μια φίλη αναγνώστρια που συνηθίζει -το βρίσκει διασκεδαστικό όπως μας έχει πει- να διαβάζει τα "θαύματα" της ημέρας. Αν δεν το ξέρετε υπάρχει ένας θρησκευτικός ιστότοπος που στην καθημερινή ειδησεογραφία του περιλαμβάνει και μια ενότητα που την ονομάζει "θαύματα", όπου καθημερινά υπάρχουν οι νέες "θείες" επιδόσεις.

Η σημερινή παραγωγή θαυμάτων περιλαμβάνει κι' αυτό: "Κοπέλα ομολόγησε στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE πως έμεινε έγκυος με το λαδάκι που της έφερε η κόρη της από την Εκκλησία Αγίου Ιούδα Θαδδαίου Κερατέας, Δώρο του Αγίου το παιδί".

Πέρα απ' την πλάκα τώρα. Δεν τους φτάνει που μας γράφουν για εικόνες της Παναγίας που ξεσπάν σε λυγμούς και βγάζουν για προσκύνημα τον σκούφο και τις παντόφλες του "άγιου" Παϊσιου;

Πρέπει να γράφουν και τέτοιες αστειότητες με ενδεχόμενο γυναίκες θρησκόληπτες που έχουν πρόβλημα να τεκνοποιήσουν να παίρνουν σβάρνα τις εκκλησιές αναζητώντας "ιερό" λαδάκι;  

Υ.Γ: Ο "κ" λέγεται Βαγγέλης Παπαδόπουλος. Για χρόνια δημοσιογράφος της ΕΡΤ -για ένα διάστημα ήταν παρουσιαστής ειδήσεων και μετά είχε δικιά του εκπομπή- γράφει ένα αφήγημα που ανακυκλώνεται από θρησκευτικές ιστοσελίδες με πρωταγωνιστή τον νέο άγιο.

Το παραθέτουμε:

 Ήμουν στο κελί του Γέροντα Παϊσιου και παρατηρούσα τους δεκάδες προσκυνητές που είχαν έρθει να τον δουν και να τον ακούσουν. Όταν πέρασε η ώρα και ο Αγιος δεν εμφανιζόταν, οι προσκυνητές άρχισαν να ανησυχούν. Ο υποτακτικός του όμως που γνώριζε τις συνήθειές του τους καθησύχασε. Μην ανησυχείτε, τους είπε, είναι μέσα και προσεύχεται! 

Σαν πέρασε κι άλλο η ώρα, μπήκε στο κελί για να δει τι συμβαίνει αλλά ο Άγιος δεν ήταν εκεί! Σκόρπισαν στους γύρω λόφους και υψώματα μέσα στο δάσος για να τον αναζητήσουν με έκδηλη ανησυχία...Και το θαύμα έγινε! Μετά από λίγο είδαν ένα λαμπρό φως σε κάποιο ύψωμα και έτρεξαν προς τα εκεί. Το θέαμα ήταν καταπληκτικό! Ο Άγιος Παϊσιος ήταν γονατιστός και προσευχόταν μέσα σε ένα λαμπρό ιλαρό φως!!!

Αν έχει νόημα που παραθέτουμε το παραπάνω, είναι για να πούμε ότι όταν γράφει τέτοιες αστειότητες και μάλιστα επικαλούμενος ότι ήταν αυτόπτης του γεγονότος, ένας δημοσιογράφος που για χρόνια έμπαινε σε όλα τα σπίτια μέσα απ' τους τηλεοπτικούς δέκτες, δεν πρέπει να μας εντυπωσιάζει το γεγονός ότι ακόμα υπάρχει μια σημαντική μερίδα του κόσμου που πιστεύει σε φαιδρούς ανορθολογισμούς.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger