Home » , , » Ιανός "Αλυσίδα πολιτισμού": Να τσακίσουμε τους άστεγους...

Ιανός "Αλυσίδα πολιτισμού": Να τσακίσουμε τους άστεγους...

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022 | 1:00 μ.μ.


Απίστευτη κίνηση απανθρωπιάς από τους υπεύθυνους του ΙΑΝΟΥ. Tο διπλανό ντοκουμέντο της απανθρωπιάς που κυκλοφορεί πλατιά στο twitter δημιούργησε δεκάδες οργισμένες αντιδράσεις.

"Υπεύθυνη του βιβλιοπωλείου Ιανός καλεί τους θυρωρούς να στέλνουν στο διάολο τους άστεγους που κοιμούνται απέξω γιατί τους χαλάνε την εικόνα. Μάλιστα παραδέχονται ότι βρέχουν και τη μοκέτα για να μην έχουν που να κοιμηθούν. Ε, ρε σπάσιμο που σας χρειάζεται", γράφει ένας χρήστης, ενώ κάποιος άλλος συμπληρώνει: "Θα θυμάστε βέβαια ότι ήταν από τα πρώτα εμπορικά καταστήματα που άνοιξαν τις Κυριακές. Καθώς επίσης ότι καλούσε αστυνομία και ματ όταν ο σύλλογος υπαλλήλων βιβλίου και χάρτου Αττικής έκανε διαμαρτυρία έξω από το κατάστημα. Ότι χειρότερο σε βιβλιοπωλείο".

Αξίζει να προσθέσουμε και μια πιο αναλυτική διαδικτυακή παρέμβαση:

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα βιβλιοπωλεία-σούπερ μάρκετ αγοραίου πολιτισμού IANOS προκαλούν. Αλλά με τους άστεγους της Σταδίου και της Κλαυθμώνος, την πολυπληθέστερη και παλιότερη ομάδα αστέγων στην Αθήνα, η απανθρωπιά και ο χαφιεδισμός έσπασαν τα κοντέρ ξεφτίλας του ΙΑΝΟΥ.

Η αστεγία δεν είναι πρόβλημα μόστρας, επικοινωνίας και μάρκετινγκ. Αντί να γίνουν ενέργειες για να δοθεί στέγη, σπίτι, φαγητό, νερό, λουτρό, θέρμανση για τους άστεγους, καταβρέχουν τα πεζοδρόμια στη λογική ''ο βίος, αβίωτος'' για να μην απλώσουν χαρτόκουτα και κουβέρτες στο κρύο.

Μια διαμαρτυρία στον ΙΑΝΟ για την απάνθρωπη μεταχείριση και την απαράδεκτη ανακοίνωση εναντίον των αστέγων θα άξιζε. Οπως και ένα μποϊκοτάζ σε κάθε επιχείρηση που θεωρεί τιμάριο της τον δημόσιο χώρο του πεζοδρομίου, του δρόμου, της πλατείας-καταφυγίου απόρων, αστέγων και ανέργων.

Θυμάμαι ότι το γειτονικό στον ΙΑΝΟ ξενοδοχείο Εσπερία, άλλοτε πολυτελές σημείο αναφοράς στο Κέντρο της Αθήνας, ήταν κλειστό και παρατημένο λόγω χρεών σε συστημική τράπεζα. Δεν ξέρω τώρα τι γίνεται, αλλά είναι ένα από τα κτήρια που θα άξιζε απαλλοτρίωση υπέρ των αστέγων της Αθήνας

Ας γίνει μια βόλτα του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Σταδίου, όπως έκανε στον Πειραιά, να πληροφορηθεί τα προβλήματα των αστέγων της Κλαυθμώνος, που είναι οι ''βετεράνοι'' άστεγοι της Αθήνας, παρέα με τον ανιψιό δήμαρχο, την ώρα που θα καταβρέχουν οι σεκιούριτι του ΙΑΝΟΥ τα πεζοδρόμια.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger