Home » , » Οι πολλές όψεις του ρατσισμού

Οι πολλές όψεις του ρατσισμού

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022 | 5:28 μ.μ.

Πηγή: ΚΟΝΤΡΑ

  Μην μπερδευτείτε από τη σύνθεση του προεκλογικού ντεκόρ, στο οποίο υπάρχει μόνο η γαλλική σημαία. Δεν είναι η Μαρίν Λεπέν, είναι η Βαλερί Πεκρές, η υποψήφια της παραδοσιακής γαλλικής Δεξιάς. Στην πρώτη μεγάλη προεκλογική συγκέντρωσή της στο Παρίσι, το πρώτο που φρόντισε να ξεκαθαρίσει είναι ο διαχωρισμός μεταξύ «Γάλλων της καρδιάς» και «Γάλλων των χαρτιών»!

Ο ρατσισμός χωρίς αμπαλάζ χρυσόχαρτου. Γυμνός, κυνικός, αγριανθρωπικός. Για να υπερσκελίσει την Λεπέν και τον Ζεμούρ και να πλασαριστεί αυτή στο δεύτερο γύρο, απέναντι στον Μακρόν, με ελπίδες να τον νικήσει.

Είπε και διάφορα άλλα, στο ίδιο μήκος κύματος. Οπως, ας πούμε για κίνδυνο μετατροπής της Γαλλίας σε υποτακτικό των ΗΠΑ και της Κίνας! Επιχειρηματολογία με την οποία, χρόνια τώρα, προσπαθούν να εξάψουν τον γαλλικό εθνικισμό η Λεπέν και τα στελέχη της. Με επιτυχία, όπως είναι γνωστό.

Επειδή έγινε ντόρος, το επιτελείο της Πεκρές άρχισε να τα μαζεύει με το γνωστό τρόπο: δεν εννοούσε αυτό, δεν έχει καμιά συγγένεια με τον Ζεμούρ κτλ. κτλ. Το βέβαιο είναι ότι ο ρατσισμός θα δίνει τον τόνο στην προεκλογική περίοδο στη Γαλλία. Κι από κοντά ο ιμπεριαλιστικός εθνικισμός, πεδίο στο οποίο θα παίζει και ο Μακρόν.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger