Home » , , » Για το ΝΑΤΟικό τρομπόνι που λέγεται Πρετεντέρης (Ηχητικό με τον Ν. Μπογιόπουλο)

Για το ΝΑΤΟικό τρομπόνι που λέγεται Πρετεντέρης (Ηχητικό με τον Ν. Μπογιόπουλο)

Από giorgis , Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022 | 8:34 μ.μ.


Του Γ. Γ. 

Είναι τόσο καταιγιστική η επικαιρότητα αυτού του διαστήματος, με αποτέλεσμα μια σειρά ειδήσεις άξιες σχολιασμού μας διαφεύγουν. 

Θα ήταν δηλαδή παράληψη μας, να μας συμπεριλαμβάνει ένας  "έγκυρος" στους "μπαγλαμάδες" και να παριστάνει ότι δεν καταλαβαίνει τους χαβάδες μας για την εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία και εμείς να μην του απαντήσουμε.

Ας ρίξουμε, λοιπόν ακόμα δυο πενιές μήπως και βγάλουμε από την άγνοια του τον σαλτιμπάγκο-κλόουν-υπηρέτη των αφεντικών του. (Οι χαρακτηρισμοί αυτοί δεν είναι δικοί μας όπως θα δούμε στην συνέχεια)

Πριν απ' αυτό όμως θα σας προτείνουμε να ακούσετε το παρακάτω ηχητικό που αποτέλεσε και το έναυσμα γι' αυτή μας την ανάρτηση. Πρόκειται για ένα απόσπασμα από την σημερινή ραδιοφωνική εκπομπή του Νίκου Μπογιόπουλου. 

Ο δημοσιογράφος αφού μας λέει τι ισχυρίζεται, απευθυνόμενος στους "μπαγλαμάδες", ο υπάλληλος του Μαρινάκη, κάνει  μια γενικότερη αναφορά στους διαχρονικούς "παιάνες" της ΝΑΥΟικής ντουντούκας, που λέγεται Πρετεντέρης. Αυτό απαλλάσσει εμάς να γράψουμε περισσότερα γι' αυτό το συστημικό φερέφωνο. 

Αρκούμαστε να αιτιολογήσουμε τους χαρακτηρισμού που του αποδώσαμε πριν.

Ποτέ δεν μάθαμε τι ακριβώς συνέβη στην μυστική συνάντηση Τσίπρα και Σταύρου Ψυχάρη. Τότε ανάμεσα στα πολλά που κυκλοφόρησανm ήταν κι αυτό που έγραψε ο Κώστας Βαξεβάνης. 
Παρουσιάζει τον τότε ισχυρό άντρα του ΔΟΛ να λέει στον τότε πρωθυπουργό: "θες να σου φέρω τον Πρετεντέρη να σου κάνει μια τούμπα;". Και ενώ αυτό το στιγμιότυπο της συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ μα τον εκδότη, κυκλοφόρησε πλατιά, ο Πρετεντεράκος δεν τόλμησε να ψελλίσει το παραμικρό. Αποδέχτηκε δηλαδή ότι είναι ένας κλόουν που κάνει δημόσιες τούμπες όταν του ζητήσει το αφεντικό του.

Ο εν λόγω "κύριος" λοιπόν, έχει αναγάγει την υποταγή και το ραγιαδισμό σε ύψιστο προτέρημα της ελληνικής φύσης και αρκεί να θυμηθούμε κάποιες περιπτώσεις τον ρόλο αυτού του κονδυλοφόρου: Bασιλικότερος του βασιλέως στην υπόθεση του Οτσαλάν. ΝΑΤΟικότερος του ΝΑΤΟ, ως προπαγανδιστής της «ανθρωπιστικής» δολοφονίας γυναικόπαιδων στη Γιουγκοσλαβία, πιστό φερέφωνο σήμερα στις προσταγές της κυβέρνησης και της Αμερικάνικης Πρεσβείας. Είναι δηλαδή ένας γλοιώδεις τύπος, υπηρέτης όλων των αφεντάδων, ένας «γυμνοσάλιαγκας του εκσυγχρονισμού» όπως ευφυώς τον είχε χαρακτηρίσει ο «Ριζοσπάστης.

Το μόνο που μπορεί να προσθέσουμε πέρα απ' αυτά που έχουμε γράψει, είναι η διαπίστωση του αείμνηστου Βασίλη Ραφαηλίδη: "Ο Πρετεντέρης προσαρμόζεται ακόμα και μέσα στα σκατά".


Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger