Home » , » Αμερικανική και ρωσική στρατηγική. Δυο όψεις του ιμπεριαλισμού.

Αμερικανική και ρωσική στρατηγική. Δυο όψεις του ιμπεριαλισμού.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022 | 3:45 μ.μ.


Γράφει ο mitsos175

Οι ΗΠΑ σαν το πιο ισχυρό ιμπεριαλιστικό κράτος είναι εδώ και δεκαετίες στην επίθεση. Είναι τεχνολογικά, στρατιωτικά, οικονομικά η μόνη υπερδύναμη. Η μοναδική χώρα που μπορούσε να την αναχαιτίσει, ήταν η Σοβιετική Ένωση κυρίως επί Στάλιν. Αν είχαμε σήμερα την ΕΣΣΔ, θα είχαμε όχι μόνο Ειρήνη, αλλά και πολύ λιγότερα θύματα του κορωνοϊού.

Η Κίνα στο μέλλον θα είναι το αντίπαλο δέος, προς το παρόν όμως είναι μόνο οικονομικά ισχυρή. Παρά τον τεράστιο στρατό της δεν μπορεί να χτυπήσει τις ΗΠΑ, ενώ οι ΗΠΑ μπορούν να χτυπήσουν οποιοδήποτε αντίπαλο. Η κληρονομία της Σοβιετικής Ένωσης εξασφαλίζει την επιβίωση της Ρωσίας. Τα χιλιάδες πυρηνικά, οι δορυφόροι, οι υποδομές, η τεχνολογία αναπτύχθηκε από τους Κομμουνιστές.

Ο Τσάρος Πούτιν δυστυχώς δεν εκτίμησε αυτή την κληρονομία. Αυτός και οι φίλοι του όρμησαν με τα μούτρα σ’ αυτά που άφησαν οι Σοβιετικοί. Σίγουρα είναι πιο ικανός από κάτι γελοίους προκατόχους του, όμως η Ρωσική Οικονομία είναι ρημαγμένη και δε φταίει ούτε ο πόλεμος, ούτε οι κυρώσεις. Αν οι Μπολσεβίκοι ξανάπαιρναν την εξουσία πχ, δεν υπήρχε περίπτωση να πληρώσουν ρούβλι σε ξένους τοκογλύφους, πόσο μάλιστα σε δολάρια. Οι δε κυρώσεις της Δύσης θα έκαναν μια τρύπα στο νερό, αφού τον πλούτο θα τον είχε ξανά ο Ρωσικός λαός και η Οικονομία θα είχε σωστές βάσεις.

Θα πούμε δυο πράγματα για το πώς σκέφτονται οι ΗΠΑ και οι Ρωσία. Οι ΗΠΑ θέλουν να διατηρήσουν την πρωτοκαθεδρία τους. Σωστά δεν είναι διατεθειμένοι να δώσουν περισσότερα από όσα θα κερδίσουν. Στο Αφγανιστάν για παράδειγμα έφυγαν, γιατί έκριναν πως έχαναν περισσότερα από όσα κέρδιζαν. Αν και τους στοίχισε σε γόητρο, ήταν έξυπνη κίνηση. Βέβαια τα έκαναν λίμπα πριν φύγουν και κατέστρεψαν μια χώρα, αλλά δεν εξετάζουμε την έτσι κι αλλιώς ανύπαρκτη ηθική των καπιταλιστών.

Οι ΗΠΑ βάζουν συνήθως τους υποτακτικούς τους να βγάλουν το φίδι από την τρύπα. Θυμάστε τι ήθελαν πριν λίγα χρόνια; Αύξηση των αμυντικών δαπανών του ΝΑΤΟ. Το πέτυχαν! Βάζοντας τον ηλίθιο ναζί της Ουκρανίας να προκαλέσει τη Ρωσία, πέτυχαν επίσης πάρα πολλά. Να πληγεί η Ρωσία, κυρίως χάνοντας τους πολύτιμους Ευρωπαίους πελάτες. Να πουλήσει τα δικά της Αμερικανικά προϊόντα και μάλιστα στις υψηλότερες τιμές.

Υπάρχει κι ένα «μπόνους» για το καθίκι του Λευκού Οίκου που είναι ο αποπροσανατολισμός από τα χάλια με την πανδημία και την Οικονομία. +500 δις μόνο από όπλα! Όσο και να σιχαίνομαι τη CIA, παραδέχομαι πως το σχέδιό τους ήταν έξυπνο και αποτελεσματικό. Οι ΗΠΑ πάνε για τον πλανήτη συνολικά. Γι αυτό δεν κάνει μόνο πόλεμο αλλά και πραξικοπήματα, δολοφονίες, εξαγορές κλπ.

Η Ρωσία από την άλλη έχει διαφορετική στρατηγική. Θέλει να επεκταθεί στη γειτονιά της. Θέλει να πάρει εδάφη που όχι μόνο κατοικεί Ρωσικός πληθυσμός, αλλά εξασφαλίζουν μελλοντικά πλεονεκτήματα στη Ρωσία. Δεν ενδιαφέρεται έτσι για τα Δυτική Ουκρανία, αλλά τη Νότια και την Ανατολική. Την Αζοφική θάλασσα. Πληρώνει βραχυπρόθεσμα μεγάλο τίμημα και δεν αναφέρομαι στον πόλεμο, αλλά στην Οικονομία της. Αυτό όμως το αποδέχεται.

Στον πόλεμο κάνει αυτό που έκανε η Τουρκία το 1974. Μόλις πήρε αυτά που ήθελε, τα κράτησε. Της στοίχισε αρκετά, όμως, όπως η Ρωσία, έκρινε πως άξιζε τον κόπο. Γι αυτό ακριβώς είπα πως ο χρόνος δεν είναι υπέρ της Ουκρανίας, όπως το βλέπουν οι κοντόφθαλμοι στρατηγοί του καναπέ. Η Ρωσία ελέγχει την Αζοφική. Ο πόλεμος είναι υπέρ της Ρωσίας, αφού φεύγουν συνέχεια Ουκρανοί πρόσφυγες, όπως έφυγαν οι Έλληνες από τα Κατεχόμενα. Αυτό ποιον συμφέρει επομένως;

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

23 Μαρτίου 2022 στις 9:26 μ.μ.

1.Οι πληθυσμοί στη νότια κυρίως Ουκρανία είναι Ρώσοι
2.Στην Ουκρανία μαίνεται από το 2014 ένας εμφύλιος, στην απο κει μεριά είναι ναζί τρελοί ακόμα και με τα μέτρα του Γκαίμπελς (δείτε τη γνώμη του για τους Μπαντεριστές, τους σαδιστές σφαγιαστές).
3.Το καθεστώς του Κιέβου είναι αμερικανόδουλο μέχρι το κόκκαλο
4.Υπάρχουν μαρτυρίες ότι οι Αζόφ και οι Πράβι Σέκτορ ετοίμαζαν γενοκτονία της Νοβορώσια τέλη Φλεβάρη
5.Υπήρχε η δήλωση του Ζελένσκι ότι θα αποχωρήσει η Ουκρανία από το καθεστώς μη πυρηνικής χώρας.
6.Υπάρχουν πληροφορίες ότι ετοίμαζε η Ουκρανία πυρηνικό όπλο και "βρώμικη βόμβα"
7. Η Ουκρανία είναι γεμάτη εργαστήρια που ετοίμαζαν βιολογικά όπλα, το δέχτηκε και η Πσάκι (μάλλον δεν ήταν ακόμα ξεμαστούρωτη όταν το δέχτηκε)
8. Το ΝΑΤΟ έχει περικυκλώσει τη Ρωσία
Και άλλα πολλά.
Κατά τα άλλα, κάτω οι δύο ιμπεριαλισμοί
Ή όπως λέει το ΚΚΕ (που είναι πιό ξεσκολισμένο σε αυτά): κάτω ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger