Home » , » Γαλλικές εκλογές: Πολλά τα μηνύματα, με πολλούς αποδέκτες.

Γαλλικές εκλογές: Πολλά τα μηνύματα, με πολλούς αποδέκτες.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 25 Απριλίου 2022 | 4:48 μ.μ.


Πηγή: Θανάσης Καμπαγιάννης - f/b

 Όσο και αν τα κυρίαρχα ΜΜΕ επιχειρούν να εμφανίσουν τις γαλλικές προεδρικές εκλογές σαν μια σύγκρουση μεταξύ δύο ("φιλελεύθεροι κατά εθνικιστών", "παγκοσμιοποιητές κατά αντιπαγκοσμιοποιητών", κλπ), το μεγάλο νέο των εκλογών ήταν η τριχοτόμηση του γαλλικού πολιτικού σκηνικού και ο ρυθμιστικός ρόλος της ριζοσπαστικής αριστεράς που αποτυπώθηκε κυρίαρχα στο ψηφοδέλτιο του Μελανσόν.

Η κατεύθυνση του Μελανσόν "ούτε μία ψήφος στη Λεπέν" ήταν καθοριστική για το τελικό αποτέλεσμα: σύμφωνα με την Ipsos, μόνο 17% του (κατά τα άλλα "λαϊκιστή" Μελανσόν, για να μην ξεχνάμε τις βολικές ρετσέτες του ακραίου κέντρου) έφτασε να ψηφίσει Λεπέν στον δεύτερο γύρο, δηλαδή ποσοστιαία λιγότεροι από τους ψηφοφόρους της επίσημης κεντροδεξιάς, της Πεκρές.

Ο τρόπος που επέλεξε ο Μελανσόν να δώσει τη μάχη ενάντια στη Λεπέν, χωρίς δηλαδή να γίνει πολιτική ουρά του Μακρόν και χωρίς να "αδιαφορήσει" για το δίλημμα, σήμανε ότι η πολιτική του πρόταση ενισχύθηκε στη διάρκεια του δεύτερου γύρου.

Το αποτέλεσμα είναι ότι η Ανυπότακτη Γαλλία είναι πλέον το κόμμα που οι περισσότεροι ψηφοφόροι θέλουν να δουν να ενισχύεται στις βουλευτικές εκλογές του Ιούνη: βλ. το χαρακτηριστικό γράφημα της Ipsos.

Πολλά τα μηνύματα, με πολλούς αποδέκτες. Αν βέβαια επιθυμεί κάποιος να τα διαβάσει

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger