Home » , , » Για την εισαγγελική πρόταση στη δίκη για τη δολοφονία του Ζακ:

Για την εισαγγελική πρόταση στη δίκη για τη δολοφονία του Ζακ:

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 13 Απριλίου 2022 | 4:08 μ.μ.

Πηγή: Μαρία Λουκά - f/b

 * Ο εισαγγελέας επανέφερε  τον ρόλο του Ζακ σ’ αυτήν τη δίκη στη σωστή του θέση, αναγνώρισε δηλαδή ότι ο Ζακ είναι το θύμα κόντρα σε μια λυσσαλέα απόπειρα ενοχοποίησης και σπίλωσης του που διήρκησε τριάμισι χρόνια. Δεν έκανε δεκτά τα μυθεύματα περί «ληστείας» και «επικινδυνότητας» που προσπάθησαν να φορτώσουν στον Ζακ. 

* Αποδέχτηκε το ιατροδικαστικό πόρισμα ότι τα χτυπήματα που δέχτηκε ο Ζακ επέφεραν τον θάνατο του παρά τους παρελκυστικούς ισχυρισμούς της υπεράσπισης. 

* Διαπίστωσε ότι ο Δημόπουλος και ο Χορταριάς «ενήργησαν με μένος και τιμωρητική διάθεση», έχοντας επίγνωση του χειρότερου δυνατού αποτελέσματος που μπορεί να προκαλούσαν οι πράξεις τους και απέρριψε τον ισχυρισμό της «άμυνας». Παρότι, όμως, στην εισήγηση αυτά που περιέγραψε αντιστοιχούν στο έγκλημα της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, πρότεινε την ενοχή τους για το ηπιότερο αδίκημα της θανατηφόρου σωματικής βλάβης.

* Παραβλέποντας δεδομένα που προκύπτουν από το οπτικοακουστικό υλικό, το παραπεμπτικό βούλευμα αλλά και τη διάσταση του ιατροδικαστικού πορίσματος που αναφέρει ότι «όλα τα χτυπήματα» προκάλεσαν τον θάνατο, συνέχισε την αλγεινή παράδοση της ελληνικής δικαιοσύνης να απαλλάσσει τους αστυνομικούς από τις κατηγορίες. Μια παράδοση που φουσκώνει την ατιμωρησία της αστυνομικής βαρβαρότητας.

Με λίγα λόγια, ενώ ο εισαγγελέας είδε την αλήθεια, επέλεξε να την πει λειψή και κουτσουρεμένη.

Όταν ολοκληρώθηκε η εισήγηση του, στο προαύλιο του ΜΟΔ είχε σχηματιστεί ένας μικρός κύκλος με τέσσερις μαυροφορεμένες γυναίκες. Ήταν η Μάγδα Φύσσα, η Αλεξάνδρα Ψαράκου, η Ελένη Κρεμαστιώτη, η Ελένη Κωστοπούλου. «Μακάρι να παιδιά μας να έκαναν παρέα και να μη γνωριζόμασταν έτσι» είπε κάποια στιγμή η Αλεξάνδρα.

Στη μνήμη αυτών των παιδιών, στον αγώνα αυτών των μανάδων, στην ανάγκη μας να ζούμε με ελευθερία και ασφάλεια, χρειαζόμαστε μια πιο θαρραλέα δικαστική απόφαση που θα αποδίδει ευθύνες σε όλους όσοι συνέπραξαν στη δολοφονία της Zackie.

Τίποτα δεν τελείωσε ακόμα. Επόμενη δικάσιμος Δευτέρα 18 Απρίλη

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

14 Απριλίου 2022 στις 9:23 π.μ.

Τελικά συμφωνα με την εισαγγελική πρόταση πιο πιθανο είναι να πεθανεις αν φας δυο κλωτσιες απο γέρους σαπιοκοιλιαδες παρά αν σε " περιππιηθουν" πεντε εξι αστυνομικοι....

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger