Χαρακτηριστικό παράδειγμα -όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα της "Αυγής¨- ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ, Κώστας Τζαβάρας.
«Ο πρόεδρος της Βουλής, κ Τασόυλας πιάστηκε εξ απήνης από την επικοινωνιακή μηχανή Ζελένσκι που επιχείρησε να ξεπλύνει τους νεοναζί»
«Με την συμπεριφορά του ο αρχηγός του Ουκρανικού κράτους, αποδείχθηκε κατώτερος της τιμής που του έκανε η Ελληνική Βουλή, η οποία του έδωσε τη δυνατότητα να απευθυνθεί στους αντιπροσώπους του ελληνικού λαού», είπε Στο Κόκκινο και στον Νίκο Ξυδάκη,
Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Η κυβέρνηση έκανε κάποιες παραλείψεις και αστοχίες στην παρουσίαση στην βουλή του Ουκρανού ηγέτη και αιφνιδιάστηκε "από την επικοινωνιακή μηχανή Ζελένσκι"; Αυτό αν θέλουμε το πιστεύουμε. Ολες οι πληροφορίες που κυκλοφορούν στα δημοσιογραφικά γραφεία λένε ακριβώς το αντίθετο. Οτι δηλαδή το κυβερνητικό επιτελείο του Μαξίμου, γνώριζε πολύ ώρα πριν το περιεχόμενο του βίντεο με την ομιλία Ζελένσι και με αποκλειστικό κριτήριο το πολιτικό κόστος αποφάσισαν την μεταδοσή του.
Το δίλλημα δηλαδή που υπήρχε -όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα "Εστία" ήταν: "Να κόψουν τις βιντεοκασέτες και τους δύο νεοναζί κινδυνεύοντας να έρθουν αντιμέτωποι με πιθανή ακύρωση της εμφάνισης Ζελένσκυ ή να τις αφήσουν να παίζουν, κι όποιος κατάλαβε... κατάλαβε". Την επιλογή που έκανε η κυβέρνηση την ξέρουμε.
Τώρα, γιατί αυτό το αναφέρει σήμερα και μάλιστα με κατηγορηματικό τρόπο, μόνο το έντυπο που διευθύνει ο Μ. Κοττάκης -με υπονοούμενα το συναντήσαμε και σε άλλα έντυπα- είναι μια άλλη ιστορία.
Αλήθεια, γιατί η Ν.Δ., έπαθε ... μουγκαθόν μετά απ' αυτό το δημοσίευμα και ούτε τα δεξιά τρολ του διαδικτύου δε τόλμησαν με ψελλίσουν λέξη;
Αν και κυκλοφορεί ποιο είναι το πρόσωπο που υπογράφει την στήλη "Η κυρία επί των τιμών", ας μην το αναφέρουμε παραθέτοντας μόνο ολόκληρο το σχετικό δημοσίευμα:
Αυτό ήταν απαραίτητο, διότι θα έπρεπε και οι διερμηνείς -σε μια σπαστή διαδικασία από τα Ουκρανικά στα Αγγλικά και από τα αγγλικά στα ελληνικά- να είναι κάπως προετοιμασμένοι. Κοινώς, το Μέγαρο Μαξίμου γνώριζε το περιεχόμενο των κασετών.
Όμως ό προβληματισμός ήταν μεγάλος. Να κόψουν τις βιντεοκασέτες και τους δύο νεοναζί κινδυνεύοντας να έρθουν αντιμέτωποι με πιθανή ακύρωση της εμφάνισης Ζελένσκυ ή να τις αφήσουν να παίζουν, κι όποιος κατάλαβε... κατάλαβε.
Αυτά κι αν είναι διλήμματα. Μου λένε ότι οι επιφορτισμένοι με τις υπερπαραγωγές μαξιμιλιανοί -ξέρει από αυτά και ο κ. Ζελένσκυ- δεν μάδησαν ολόκληρη την μαργαρίτα Στην ζυγαριά η ακύρωση της ομιλίας Ζελένσκυ θα προκαλούσε μεγαλύτερο πολιτικό κόστος από μία παράλληλη εμφάνιση δυο νεοναζιστών που ενδεχομένως σκέφτηκαν, να μην έπαιρνε και μεγάλη διάσταση εάν την επικάλυπταν συναισθήματα συγκίνησης από την παρέμβαση τον Ουκρανού Πρωθυπουργού. Ολόκληρο «Ελευθερία ή Θάνατος» ακούστηκε από τα χείλη του κ. Ζελένσκυ. Κάπως έτσι ή Κυβέρνηση πήρε το ρίσκο, και τα αποτελέσματα είναι γνωστά.
Μαθαίνω μάλιστα ότι eπικρατε;i αναστάτωση και στους κόλπους της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας για την κηλίδα αυτή που αμαύρωσε την εκδήλωση για την ομιλία Ζελένσκυ ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας και της Εθνικής Αντιπροσωπίας. Από αρμόδια πηγή πληροφορούμαι ότι ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Κώστας Τασούλας το μόνο που ήξερε ήταν ότι επρόκειτο να εμφανιστούν άλλοι δύο Έλληνες ομογενείς της Μαριούπολης, οι όποιοι μάλιστα επρόκειτο να μιλήσουν στην ελληνική γλώσσα. Κι εκεί κάπου ο κ. Τασούλας ησύχασε.
Οταν εμφανίστηκαν οι μασκοφόροι το Κοινοβούλιο πάγωσε. Τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησαν της αιθούσης, το κόμμα της αξιωματικής Αντιπολίτευσης έθεσε το ζήτημα στη Διάσκεψη των Προέδρων και ο Πρωθυπουργός κατεγράφη να διαπιστώνει πώς επρόκειτο για ιστορική μέρα.
Βεβαίως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έσπευσε μετά να διορθώσει την κατάσταση αποδοκιμάζοντας την εμφάνιση των νεοναζί, όμως το κακό είχε γίνει. Ή «'Εστία» αποκάλυψε τη μεγάλη δυσαρέσκεια των δύο πρώην Πρωθυπουργών, των κ. Καραμανλή και Σαμαρά, για το προσβλητικό συμβάν στο εθνικό κοινοβούλιο. Ο κ. Κώστας Καραμανλής εξέφρασε τη δυσφορία του σε συνομιλητές του με επισήμανση και για την απουσία της παραμικρής αναφοράς στην εισβολή στην Κύπρο από την Τουρκία. Για «μεγάλο λάθος» μίλησε και ο κ. Άντώνης Σαμαράς στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.
Καταλήγω πώς η πρόσκληση του Προέδρου της Ουκρανίας κ. Ζελένσκυ από τον κ. Πρωθυπουργό, να απευθυνθεί στην ελληνική Βουλή, γύρισε μπούμερανγκ στην Κυβέρνηση και το Μέγαρο Μαξίμου. Γενικώς μου φαίνεται ότι υπήρξαν αρκετά οργανωτικά κενά. Το λέω, διότι η πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Ελλήνων ομογενών της Μαριούπολης κ. Προτσένκο, αν και προσεκλήθη στη Βουλή, όχι μόνο δεν πήρε θέση στα θεωρεία, αλλά παρέμεινε μόνο στο Εντευκτήριο του Κοινοβουλίου να παρακολουθεί σαν την καλαμιά στον κάμπο την παρέμβαση του Ουκρανού Προέδρου από ένα μόνιτορ!
Δημοσίευση σχολίου